Sayfa 45/881 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon
Arama sonucu : 7047 madde; 353 - 360 arası.

Konu: EndeksS

1.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    zaman format

11 hafta bitti
    12 hafta, bu hafta son bitecek olan
    12 hafta, başlayacak olan kendi içinde 4+4+4, 4 yatay, 4 düşüş, 4 yükseliş, düşüşte destek, yükseliişte direnç önemli
    8 hafta agresif shortu hazırlayacak süreç
    17 hafta 18 ekim agresif short sürec

toplam 60 hafta bütününde short

ytd
    [/QUOTE]

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    üst graf usd, alt graf aynısının TL si,

yani USD izin verirse TL 1591.36 da çok rahat olacak, USD izin veriyor mu hayır,

mavi oklar bunu gösteriyor,..

şimdi 5 hafta daha kesin sonuç alınmayacak bir döneme giriyoruz,

bitecek olan 12 den 1 hafta, başalayack olan 12 den 4 hafta, muhtemelen bir bantta doldur boşalta yatay yapacak,

ne shorta ne longa arife ve bayram olamayacak, sonraki 4 hafta düşüş olduğundan bu yatayda ki konumlanma (bant aralığı)

o düşüşü belli edecek, eğer yüksekte kalırsa 1591.36 yukarı geçilir,..aşağı olursa 1480.09 yeniden gündeme gelir,..

kısaca boğalar 1591.36 yı geçmeden long göremezler, gördüklerini s a n ı r l a r, ...

ytd
    malesef bu bahsettiğim durum zaman bitimine ve teni zaman başlangıcına 3 gün kala gerçekleşti, malumunuz bir süredir bir hayli çalkantılı bir süreç var,...

borsanın yükselişi bir kaç gündür kesmesi, USD nin diğer reşid marketler düştüğü halde düşmemekte direnmesi,..

sert sayılabilicek bu düşüşün habercisi olarak yorumlanabilir
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. bu günkü düşüş yeniden 1480.09 u hedef yaptı,...henüz tam bir netlik olmasada bu düşüşün nedeni ortaya çıktığında daha devam edermi, 1480.09 dahada aşağı geçilirmi o zaman belli olur,

şimdilik düşüşün devamına 1480.09 hedef olarak izlenmeli,..

ilaveten 1591.36 doğru olan fakat bu rakamı görmeyen yükseliş bir boşluk doldurma olarak kabul edilmeli

3.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

şimdi arguman diyoruz ya,

arguman da nedir bir boşluk doluyor, iki barı sildim(22,23 mart barları) dolan boşluk net gözüksün diye,..yani boşluk doluyor,

1480.09 alt/üst muhtemelen 1591.36 alt /üste evrilecek

USD /tl grafik mukayeselerinden no 1 dirence gidiyoruz, kırmışız, yoldayız,

zaman beklentim 03 mayıstan itibaren 4 hafta süresince işte bir tepki veya yükseliş, tam burada duralım

bakınız grafikte hem dolan boşluk, hemde biri kırmızı boncuk, sonrasında büyük bir yeşil boncuk var,

işte bu ikisi şunu söylüyor:
    eski longlara tepki, yeni longlara yükseliş,

demekki kırmızı boncuğun üst sınırlarına kadar hali hazırda bu bir tepki, ne zaman yeşil boncuk bölgesine geçti yükseliş kaldığı yerden devam,

eğer o yeşil bölgeye geçerse nereye gider
    boşluk konusu

4. Sn. Gandi,

Ben opsiyonlarla hedge ettiğim için pozisyonları bu günkü düşüş çok cüzi bir zarar yazdı. O da kapalı otoparkta arabanın aküsü bitmişti, onu şarj etmeye giderken düşüşü görünce yukarı yönlü aldığım ilave call opsiyonlarından kaynaklandı.
    tekrar gün yüzüne çıktığımda endeks % 3 aşağıdaydı zaten... Bu sefer de long put opsiyonlarımdan bir kısmını sattım.

Hala ne olduğunu anlamaya çalışıyorum piyasada... Anlayabilmiş değilim... Erken seçim kaynaklı deniyor, ama ben ihtimal vermiyorum. Bahçeli bu işe OK diyecek deniyor...

Şahsi kanaatim Sn. Bahçelinin bu hafta mecliste görüşülecek yasa tasarısı için bir pazarlık içerisinde olabileceğidir... Durum böyleyse, tepkisi gelir diye düşünüyorum...

Yok eğer düşüş dış kaynaklı olmuşsa, zaten ucuz olan endeks 30 hisselerini, ralli öncesi son bir ayı tuzağı ile iyice ucuza kapatıp, yüksek fiyattan döviz satabilecekleri şeklinde yorumluyorum...

Eğer temel olarak benim senaryom doğru çıkarsa, Sizin yukarı yönlü hdeflerrinize geri dönüş sözkonusu olur da bayram tatillerini de dikkate alarak zaman analizinizde 1 hafta uzama sözkonusu olabilir mi?

Tşk.
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

5. Şimdi Sn. guerranın yüklediği işlemlere de baktım. İşlemler, senaryoyu destekliyor gibi... Kendi alışlarına vererek düşürmüşler izlenimi oluştu bende... Küfeleri doldurunca tersini yapıp, kendi satışlarını alarak tersini yapabilirler bu günün gibi geldi bana... Hayırlısı olsun. Bekleyip göreceğiz...
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

6.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

2 ?

bu konu ile ilgili X lı topikte bir kaç grafiğim daha var,..diğer emerging marketler düşmesine rağmen burası direndi,

son dönemde malum gündem çok yoğun ,

7. bende vob pozisyon yok,..

biraz hisse var,

ykb
    thyao
    ve
    avod mu ne ondan,

8.  Alıntı Originally Posted by Sanane Yazıyı Oku
    Şimdi Sn. guerranın yüklediği işlemlere de baktım. İşlemler, senaryoyu destekliyor gibi... Kendi alışlarına vererek düşürmüşler izlenimi oluştu bende... Küfeleri doldurunca tersini yapıp, kendi satışlarını alarak tersini yapabilirler bu günün gibi geldi bana... Hayırlısı olsun. Bekleyip göreceğiz...
    bence trendin yanında olalım, haftaya 4 hafta yatay öngörüm var ama devamı 4 hafta düşüş,..zor olsada bu 8 hafta bir aralıkta bant aralığında kapanırsa şayet sonraki 4 hafta yükseliş belki iş yapar,...ama bu çok zorlaştı,

TR ye büyük baskı var ve bu baskı ''koyunun'' yanında, kurt olmanın alemi ve sırası değil

Sayfa 45/881 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •