Sayfa 453/1001 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: Viop XXXIX

1. Aluminyum üretiminde en büyük maliyet elektirk deniyordu. Aluminyum 2008'den veya ona yakın tarihlerden bu yana en yüksek seviyeye gelmiş diye haberler var. Bir kaç yüzyıl önce gümüşden değerliymiş elektroliz metodu ile ucuzlamış.

Elektirk sorunu çözülürse düşer ama çok uzun süre elektrik fiyatı dünyada aratabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Aynen ya yıllık %140 enflasyon olan ülkede %10 temettü alacaklar diye 1 yıl bekleyip parasını hiç ediyorlar en güzel yatırımcı bu temettücüler.
    Ne güzel değil mi yahu paranı git 1 yıl önce sıvı yağa yatırsan x5 yapmıştı hiper enflasyon olan ülkede hala temettü diyorlar yuh ya.
    Himmmm hala anlamamışsin, bu yatırımcı tipi çok uzun vade yatirimcidir. Bu karşılaştırmaları 20 yıl vs ile yaparlar. Senin örneğinde yer aldığı gibi sürekli pozisyon değiştirip işlem yapanlar çok da uzun olmayan vadede veda ederken onlar karlı çıkarlar.

SPOT kapanış,

Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Yahu insanları bu kadar yanlış yönlendirmeyin yahu. Asıl sizin şu yazdıklarınız YUH tam...

Dalga geçtiğiniz hissenin 10 yıllık grafiğine baktınız mı? Ya da son 5 yıllık? Pandemi başından beri baktınız mı ya da?
    Geçen güzel bir çalışma vardı. 10 yıl evvel 100 bin tl ni dolara bağlasan 500 bin tl oluyor. 2.5TL den 12.5 fln gibi düşünün bunu. Biraz üstünden zaman geçmiş tabii...

Ama eregli alsan 100 bin tl ile, 2.5 milyon tl oluyor. Bakın dolar alan adamı 2 ye 3 e değil, 5 e katlıyosun.
    5 le çarpıyosun dolar tayfayı...

Eregli hissesinin grafiği açıkçı ve shortçuların mezar taşlarıyla dolu...
    burda viop yapmayan arkadaşlar viopçularla empati yapamıyorlar. onların sıkıntılarını bilmiyorlar.

aynı şekilde trade eden arkadaşlar da uzun vadecileri anlamıyor.

3-4 yıl erdemir veya muadili hisseyi tutan adamın maliyeti sıfır. o şekilde o kadar çok hisse var ki.

erdemir 15'e bile düşse her türlü karı var ortada. ister dolar ister euro ister enflasyon bazlı bak.
    audentes Fortuna iuvat

5. Tuğla, ytong, cam, çimento vs hep enerji ile üretiliyor, işçilik de arttı bir de işçilere sertifikalar getirildi belki köyden getirdiğin ırgatları artık çalıştıramayacaksın O yüzden ev fiyatları daha da artar. İş yeri ne olur fikrim yok evden çalışma vs yaygınlaşabilir.

TV'de müteahhit biz mecburen satıyoruz, benden 2 milyona alan internete 10 milyona satılığa koymuş ama ben o fiyata satamam çok dairem var diyordu.

6. Güzel bir illustrasyon buldum.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Aluminyum üretiminde en büyük maliyet elektirk deniyordu. Aluminyum 2008'den veya ona yakın tarihlerden bu yana en yüksek seviyeye gelmiş diye haberler var. Bir kaç yüzyıl önce gümüşden değerliymiş elektroliz metodu ile ucuzlamış.

Elektirk sorunu çözülürse düşer ama çok uzun süre elektrik fiyatı dünyada aratabilir.
    Sevgili forumdaş,
    Fransız Ginesindeki Boksit madenlerinin fabrika ve ofis binalarının inşaatını yaptım 4 sene evvel.
    Boksit bildiğiniz aluminyum oksit ama öyle böyle bir maden değil 30km*50 kilometre bir masif.
    Amerikan Fransız ve BAE üç firma da birer ucundan girmiş, kepçenin vurduğu devasa aluminyum külçeleri topraktan çıktığı gibi gemiye bantla yüklüyorlar.
    İnşaat yapacağım sahaya gidince ayağımın altındaki ince toprağı ayak ucumla kazıdım. Aşağısı bildiğin aluminyum kayaç.
    Fransız satınalma müdürü dedi "ne oldu? yüzün asıldı?" Dedim "yav 10 santim altı aluminyum, ben 3-4 metre aşağıdan nasıl kanalizasyon borusu geçircem?"
    Kazakistanda da çok büyük aluminyum madenleri olduğunu duydum. Onları görmedim ama. Rusyanın Omsk ve Chelyabinsk şehirlerine götürülüp orda külçeleniyormuş.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by fuzzy_logic Yazıyı Oku
    Sevgili forumdaş,
    Fransız Ginesindeki Boksit madenlerinin fabrika ve ofis binalarının inşaatını yaptım 4 sene evvel.
    Boksit bildiğiniz aluminyum oksit ama öyle böyle bir maden değil 30km*50 kilometre bir masif.
    Amerikan Fransız ve BAE üç firma da birer ucundan girmiş, kepçenin vurduğu devasa aluminyum külçeleri topraktan çıktığı gibi gemiye bantla yüklüyorlar.
    İnşaat yapacağım sahaya gidince ayağımın altındaki ince toprağı ayak ucumla kazıdım. Aşağısı bildiğin aluminyum kayaç.
    Fransız satınalma müdürü dedi "ne oldu? yüzün asıldı?" Dedim "yav 10 santim altı aluminyum, ben 3-4 metre aşağıdan nasıl kanalizasyon borusu geçircem?"
    Kazakistanda da çok büyük aluminyum madenleri olduğunu duydum. Onları görmedim ama. Rusyanın Omsk ve Chelyabinsk şehirlerine götürülüp orda külçeleniyormuş.
    Her maddenin değeri miktarıyla biçilir.
    “Uzun yıllar boyunca alüminyum, altından çok daha pahalı bir malzeme olarak kaldı. 1860’larda Fransa İmparatoru III. Napolyon, en seçkin konuklarına alüminyum çatal bıçak takımıyla servis yapılmasını emretmişti, daha önemsiz misafirlerse altın çatal ve bıçak kullanıyorlardı.”

https://www.google.com.tr/amp/s/1000...-37491%3famp=1

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 453/1001 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •