Sayfa 458/1000 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    Uluslar arası firmaların türkiyede yatırım yapmalarını çok olumlu bulurdum eskiden. Artık öyle düşünmüyorum, türkiyenin lider firmlarını ellerine geçirdikten sonra yeni yatırım yapmayıp dağıttıkarı yüksek temettülerle paraları kendi ülkelerine tranfer ediyorlar, yada bir türlü zarar gösteriyorlar.KESİN GÖZLEMİDİR. b fren, marşhall, fmizp mondi tire en çarpıcı örneklerdir. HİÇ BİRİNDE ÖZ SERMAYE BÜYÜMESİ OLMUYOR.
    TTKOM'u saymamışsınız.

Bir sebebi olmalı...

2. 28 mayısta Çarşambayı sel aldı ama , 12 haziranda çarşamba selindeki zarar mükemmel şekilde telafi edilir. Bu ülke sosyal devlettir. Halkımız yardımı sever. Selzedelere gerekli destek atılır. Ama yine de herkes yardım gelmeyecek şekilde tedbir almalı. Yatırım tavsiyesi verilmez / alınmaz.

3.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    Uluslar arası firmaların türkiyede yatırım yapmalarını çok olumlu bulurdum eskiden. Artık öyle düşünmüyorum, türkiyenin lider firmlarını ellerine geçirdikten sonra yeni yatırım yapmayıp dağıttıkarı yüksek temettülerle paraları kendi ülkelerine tranfer ediyorlar, yada bir türlü zarar gösteriyorlar.KESİN GÖZLEMİDİR. b fren, marşhall, fmizp mondi tire en çarpıcı örneklerdir. HİÇ BİRİNDE ÖZ SERMAYE BÜYÜMESİ OLMUYOR.
    Abicim ben 1987 meksika krizinde daha ortaokul öğrencisi iken ülkelerin nasıl ele geçirildiğini anladim. Gele mankafa ise o daha kolay

4.  Alıntı Originally Posted by spk79 Yazıyı Oku
    Şirketleri döviz bolluğu ile borclandır..sonra yavaş yavaş gırtlaklarını sık ellerinden al ..daha çok şirket satılır..sonra yabancı sermaye ülkeye akıyor şirketlerimizi satın alıyor diye seviniriz..aman boşver bu memleketi sen mi kurtaracaksın .büyüklerimizin bir bildiği vardır ben göremiyorumdur.

Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir de bizim bankalardan kredi çekip alınca dışırdan Döviz girmiş oluyor..daha da mutlu olup seviniyoruz.

Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahlaksız heryerde
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Türk borsası keneftir. Umutabi bu tabiri kullanır. Katılmamak elde değil.

Geçen lavuğun biriyle atıştım. Yok doktoralıyım falan filan. Değer yatırımcılığı temettü falan.

2 tane EUROBOND grafiği gösterdim, bunu koskoca BIST te sadece ASELSAN ve TÜPRAŞ geçebilmiş.

O zaman ne riske gireceğim dedim lavuğa. Doktoranı al başına çal. Bana hikaye anlatma. Dürüstlüğün olmadığı yerlerde heryer ENRON olur. ABD de bu işi 2000 krizinden sonra çözmüş. Bir dolandırıcılık olursa eski yeni tüm yöneticiler hapse giriyor. ABD borsaları boşuna mı güvenilir?

Biz de adam şirketin içini boşaltıyor. Sadece kınama veya uyarı alıyor. BIST teki hisse senetleri yöneticilerinden veya yönetim kurulundan dolandırıcılıktan insider tradingten Compliance dan 1 tane hapse giren oldu mu? Dünyanın en ahlaklı şirket yöneticileri bizimkiler herhalde.

TTKOM da Oger e kaptırılan batık kredi 2.5 milyar$. Akbank Garanti İşbank korkunç zarar ettiler. Bir tane dava açıldı mı? Bunlar BIST te değil mi?
    Hukuk devleti olduğumuz ve güçler ayrılığını tesis ettiğimiz için boyleyiz ya hukuk devleti olmasaydık, ülkede yaşama fırsatı bahsedilmiş, eleştiri hakkı verilmiş bu kadar demokrasi de bence çok fazla aslında, karnimizin doyduğu yetmiyor ayıp ama ne demişler hem fakir hem şeyi burnu büyük diye.

7. Merhaba. Benim aklima takilan doviz mevduarlari rekor seviyedeyken usd yukari gider mi?

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by XMountaiN Yazıyı Oku
    Merhaba. Benim aklima takilan doviz mevduarlari rekor seviyedeyken usd yukari gider mi?
    Yukarı gidecek , millet bozacak, ondan sonra daha da yukarı gidecek .

Sayfa 458/1000 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •