Sayfa 46/152 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 361 - 368 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Erhan,

İlk olarak senin açığını aramak gibi bir işim yok. Foruma giriş yaparak yada yapmayarak ilgimi çeken başlıkları takip ediyorum. Arada senin mesajların da denk geliyor. Mesela sistem karşılaştırma bölümünde bu yılın başında öldüm bittim diyerek sermaye grafiğini çizip daha sonra kurtardığını yazdığını gördüm. Ki bu gerçekten bir başarıdır, kutladım da. Daha 2 ay önce direkten dönmüşken "bes" başlığında getiriler ile ilgili birine "bak bu yıl sermayemi 14 kat artırdım işte böyle olur bu iş" diye birine cevap yazınca açıkcası bana daha dün direkten dönmemiş sanki uzun sürelerdir bu seviyede trade ediyormuş gibi (ki umarım kazancın daim olur diye yine sana yazdım) ekstre koyman bana çok basitçe bir davranış olarak geldi. 5-6 yıldır sistem işiyle uğraştığını söylediğini hatırlıyorum. Yine yanlış hatırlamıyorsam 100.000 civarı da bir kredi çekerek girdiğini hatırlıyorum. 5-6 yıl gibi bir sürede yıllık net %24 - %25 gibi bir getiriye ulaşmışsın. Ki, bu bile mükemmel bir getiri! .Bu şekilde söylesen insanlarda "bir yılda 14 katına ulaşmış vay be" izlenimi oluşturmaya çalışıp bir şekilde övgü alıp egosunu okşama çalışıyor diye düşünmezdim.

İkinci olarak, temel analiz kısmında "6 yılda yaklaşık 14 kat kazanç sistemi" diye biri başlık açmıştı. 3. 4. mesajda "dostum bız bu kriteri aynı anda kendı kendımıze mı bulduk bılmıyorum.ben senden birşey çalmadıgıma eminim.acaba senmı bıryerlerde benım boyle bırsey dedıgımı duydun.yoksa ıkmızıde bırbırımızedne habersızmı boyle bırsey uydurduk.neyse onemı yok." demiştin.

Yani temel analiz rasyoları sana özel, bunlarla ilgili kombinasyonları bir sen kurgulayabiliyorsun gibi bir anlam çıkıyor. Adamı tanıyor musun, tanımıyor musun bilemem ama iki türlü de çok basitçe ve kibirli yaklaşım.

Son olarak daha human01'in mesajını görmeden yine her türlü parametre bir sana malum oluyormuş gibi sn. paşa'nın twitter hesabında paylaştığı grafiği "çizgileri bile aynı şekilde koymuş" diyerek yorumlaman ister kusura bak, ister bakma sabrımı taşırdı.

Sacrosanct ile aranda bir şey olsun olmasın her başlıkta bu şekilde çıkış yapman ego konusunda cidden bir sıkıntın olduğunu gösteriyor bana. Çoğu yazında da "evet kendimi beğenmişlik biraz var" gibi cümleler kuruyorsun. Yine temel analiz bölümünde "temel analiz 3.0" başlığında bir konu hakkında aramızda tartışırken cevaplarının birinde ben daha iyi biliyorum minvalinde cümleler kurmaya başlayıp en sonunda direk "erol büyükburç'un en çok bana soracaksınız" videosunu eklemiştin.

Bu tip ve sürekli davranışların beni rahatsız ediyor Erhan. Bu kadar acaip davranışlar sergileyip bir de "iyi niyet aradım ama bulamadım" demişsin ya..Sen değil misin 5-6 yıldır borsayla ilgileniyorum diyen. Millete "sen benden mi duydun?", "Acaba bu kişi benden mi görmüş bak çizgiler aynı" diyerek fikir hırsızlığı yakıştırması yapman ağır gelmiyor da benim sana " Sen daha ana haber bültenlerinin sonunda borsa bugün şu değerden kapandı diye dinlerken forumlarda bilgi ve tecrübe paylaşan insanlar vardı. Bunu çok sık yapıyorsun, yapma.. " demem mi ağır geliyor?

Eski foruma arşivden bakıyorum, eski yıllardan beri yazan bilgili ve tecrübeli kişiler yatırımla ilgili bir şeyler anlatıyorlar, erhanacikgoz1 geliyor, yaşca büyük ve yıllarını vermiş insanlara sen diye hitap edip "sen şöyle diyorsun ama bak ben 3 yıl önce böyle yapıyordum şu an şunu yapıyorum ama acemi olduğun belli bilgilendireyim" şeklinde cevap yazıyorsun.

Yani bir değil, iki değil, üç değil. Ayıptır yahu. Bu ne biçim bir ego? Ego ile bilgi aynı bünyede bulunmaz. Son cümlem senin motivasyon videoların kadar vurucu değil belki ama üzerine düşün biraz..
    Son düzenleme : flexy; 16-12-2018 saat: 00:39.

2. mesajınız çok güzel teşekkür ederim. Ancak mesajı yazarken insanların hepsi okuyor. Buna dikkat etmeden yazdığınız için konu yanlış anlaşılabilir ben yanlış anlaşılabilirim.

Orada sürekli yazıyordum getirim olmadan öncede yazıyordum. Getirim oldugunda da yazmaya devam ediyordum. Sanki ben durduk yere yazıyormuşum gibi aktarmışsınız olayı. Yanlış anlaşılma olmaması açısından benim cevap yazdığım kişinin ne dediğini de aktarmalıyız ki benim durduk yere getiri paylaşmadıgım ortaya çıksın.

Mesajı tam olarak bulup benim kime niçin hesap extrasını yayınladıgımı bilelim.

yazılan mesajı şuydu aynen yapıstırıyorum

Benim iddiam su:

Kimse BES'ten daha iyi getiri elde edemez. Varsa iddiasi olan bugun/yarin su hisseyi/altini/tahvili aliyorum desin. Belirleyecegimiz bir sure sonra daha iyi getiri elde edecegini iddia eden kisinin getirisini ilgili BES fonu ile kiyaslayalim.

Ha derseniz ki, ben 56 yasina kadar duramam. Saygi duyarim. Buna diyecek bir seyim yok. Ama 56 yasina kadar duranlar her turlu kendi yatirimini yapandan daha fazla getiri elde eder.

Varsa iddiasi olan, buraya yazabilir. Ben sunu bu fiyattan bugun aliyorum diye. Ben de bir fon secicem ve ayni tutari sanal olarak bu fona koyacagim. 1 ay sonra(isterseniz 3 ay, 6 ay vs de olabilir) getirileri kiyaslariz.
    Arkadaş hodri meydan demiş varsa besi geçen cıksın demeye getirmiş. Bende bu mesaja kızdıgım için hesap extramı attım. Daha geçmişi göstermiyor kurum mecburen son 1 yılımı atabiliyorum.

Kaldıkı defalarca ve hemen hemene tüm topıklerde algorıtmık trade ile ilgilenip hala ana sermayemı gecemedıgımı ve zararda oldugu sürekli dile getiriyordum bununla ilgili bir ego savaşım olsa idi zarar da oldugumu her defasında dile getirmezdim. Çoğu kişi zarar ettiğini dile getiremez çoğu kişi hesap extrasını paylaşacak cesaretide bulamaz.

ben o topıkte veya herhangibir yerde ben bu yıl viopta %1400 kazandım desem. Herkes benımle alay edip dalga geçtiğimi zanneder kim inanır %1400'e huyumu biliyorsunuz az cok hep ıspata dayalı ve bılımsel olmak ısterım hatta eskiden tanıyanlar bılır eskı topıgımdede hesap extramı ve malıyetlerımı resmını cekıp atardım. Benim bir nevi felsefemdir şefaf olmak. Buna inanmayacağı için extremı atarım.

Bunu hakettiğimede inanıyorum yıllardır algorıtmik trade ilgilenip binlerce test ve arge yaptım. benim porfoyum 10/1 seviyesine kadar indi. Aranızda kaç kişi portfoyu 10/1 seviyesine kadar inmesine rağmen motivasyonunu kaybetmeden azimle çalışabildi. Ayrıca hangi egolu insan açık açık forum sayfalarında bittim batıyorum galıba sermayem kalmadı yazabılır. Siz egosu bu denle yüksek birinin böyle bir mesaj yazabileceğini hayal edebiliyormusunuz. Üstelik sizin gibi benim bu zararda oldugumu açıkladıgım yazıları malesef sanki koz kullanır gibi alıntılayıp bak sen zarardaymışsın diye yazan kişilerin oldugunu ve olacağını bıle bıle bunları acıklıyorum. Cünkü kesinlikle şefaflık prensıbım.

Ayrıca hesap extrası paylasımlarımı bır sure sonra kaldırılması ıcın yonetıcılere mesaj atıyorum. Yani bana hodri meydan diyen vatandaşın görmesi yeterli gerisinin görmesine gerek yok. Amaç gerçekten bununla övünmek olsa extrayı kaldıttırmayı düşünmezdim. Ayrıca bunu hak ediyorum çok mucadele verdim. Dokunsanız ağlayacağım günler yaşadım. Arkadaşlarım ve çevremdekiler benim algorıtma işinin fos oldugunu kaç yıl cabalıyorsun hiçbirşey elde edemedın vesaire şeklinde eleştirilerine maruz kaldım zaten canın sıkkın zaten kaç yıldır zarardasın ve her gecen gun zararlar artarak devam edıyor artık battım batacak noktasına gelmişsin. psikolojın bu halde iken birde cevredekinler senin geldiğin noktayla ilgili alaycı tavırları iyice darma duman ediyor seni. Fakat şimdiki geldiği nokta itibariyle nasıl benim zarar ettiğim yıllarda bununla alay edılıp dalga geçilip kullanıldıysa şimdide başarımın kutlanmasını istiyorum Hak ediyorum çok mucade verdim bu işte. Süreci beraber yaşamadıgımız için bilmiyorsunuz ancak tahmın edebilirsiniz. Çok zor geçti bu yıllar.

İkinci olarak dediğin temel rasyolar kısmına gelirsek videoyu izlediğim de acayip şaşırdım. Çünkü ben patteren yani model aramayı ve keşfetmeyi seven bır ınsanım. Mesela indikatorlerı yaratan kişileri araştırdım f/k yı kım akıl etmıs pd/dd yi kım akıl etmiş acaba bende bunlar gibi yeni bir indikator veya temel rasyo uydurabılırmıyım kısmına cok kafa yoruyorum. Arkadaşın vıdeoda bahsettıgın şeyin birebir aynısını hayal edıp excel tasarlıyordum vıdeoyu sonradan gorunce sasırdım. Ben bir yerlerde bahsetmemiştim bu modelden nasıl aynı seyı düşünebilmiş diye şaşkınlıkla yazdım hatta belkı benı yanlış anlar diye ben senden bırsey çalmadım dedım. "Çalma" kelımesını ozellıkle kullandım bu konuda kendım hasas oldugum ıcın karsı tarafa da önceden belirtiyorum ondan çalmadıgımı yani sen bendenmı gordun demesın dıye özellile o kelımeyı kullandım. Tabiki sadece ben hayal edebılırım dıye birşey yok. Şaşırdıgım kısım benimle aynı zaman aralıgında aynı seyı düşünmüş olması. Hani bir sene once akıl etmiş olsa böyle bır mesaj dahı yazmadıgım gıbı arkadasa sen benden once akıl edıp düşünmüşsün calısmaların varsa at bana derdım. Zaten dıger topıktede bu pattrenle ılgılı onunda ısmını gecırıyordum sırf saygısızlık ve verdiği emegın karsılıgını alsın diye. Bu konuda sadece kendım ıcın degıl dıgerlerı ıcınde aynı saygının ve emegının karsılıgını almasını ısterım.

Ayrıca o mesajı siz kibirli görmek ıstedıgınız ıcın oyle goruyorsunuz. Aynı seyı aynı zamanda keşfettiğimiz için doğal olarak soruyorum hatta yazımda kendım ıcın calmadım kelımesını kullanırken onun ıcın ozellıkle sen bır yerlerden mı "duydun" kelımesını kullanıyorum. hani bana caldı dıyebılırsın ama sen duymuşsundur calmamıssındır manasında. En nıhayetınde sızınde belırttıgınız gıbı onemı yok diyorum. Benimki orada sadece meraktan oturu yazılmış birşey.

Paşa ile ilgili konuda hem humana hemde size hak veriyorum. Siz mesajı sonradan gormuşsunuz orası ayrı. BU konuda herhangibir diretmem olmadı. Doğru neyi gerektiriyor özür dilemeyi gerektiriyor bende onu yaptım. EGO ve Özür yan yana duramaz zanımca.

temel analiz 3,0 başlıgıyla ilgili konuya gelirsek yazıyı okuyunca güldüm biraz çünkü o vıdeoyu bılerek koydum yanı gülelim eylenelım diye koyuyorum. erol büyük burcun o çıkışı komık ve yotubude o video genellıkle komık videolar içerisinde yer alır cunku anlamsız ve absurt bır cıkısı var. Hani bende temel analız 3,0 da heryerde oldugu gıbı cok yazı yazınca sizler ve diğerlerine karşı sankı cok bılmışlık taslıyormuşum gıbı bır hava oluşuyor cunku benden baska konu hakkında kımse bırsey paylasmıyor. Bundan rahatsız oluyorum burada da oyle hatta soyleyıp duruyorum sızde paylasın sızde analız edın dıye fakat kımse ben kadar ugrasmayınca sankı ben herşeyin en iyisi bilenmişim gibi bir duruma otomatık olarak düşüyorum. Orada da aynı durum yaşandıgı için GÜlelim diye paylastım o vıdeoyu hani aslında kendımı eleştiriyorum o vıdeo ıle farketmedınız mı. Bende erol buyukburç gibiyim herşeyi biliyormusum gıbı yazıp duruyorum bakın aynı bu vıdeodakı gıbıyım demek için paylasıyorum onu. Bu vıdeoyu paylastıgımı hatırlıyorum altına ne yazdıgımı tam hatırlamıyor olsam da tamamen mızah amaçlı sırf gülelim eylenelım diye koydum bu vıdeoda ciddiye alınacak hiçbirşey yok dıger okurlarında ızlemesı ıcın atayım lınkı

https://www.youtube.com/watch?v=x9fxjKzCpME

temettü sayfasında da ilber oltaylının cok cahilsiniz keşke ölsen gibi mizah amaclı gencler arasında o zamanlar moda bir cümlesiydi. Birisi birşey dese cok cahılsın keske olsen dıye gencler ılber oltaylının bu cumlesıyle mızah yaparlardı bırbırıne. Mesela bende o amacla o resmı paylasmıstım bırısıne hatırlamıyorum kımdı. Sanırım alınmıştı benım o resmıme ancak oyle demek ıcın degılde aslında mızah amaclı paylasmıstım fakat oyle anlamadı yada anlamak ıstemedı bılmıyorum. yani paylastıgım bazı şeylerde ":D" "" ";)" bunları kullanırım gülücük komık surat göz kırpan surat vesaire. Bunlar yazdıgın mesajın dozajı hakkında bılgı ıcerır gençler ne demek ıstedıgımı anlamıştır.

kız arkadaşına mesaj atarken bazı cumlelerıne emojı koyarsın şirin görünmek istersin yazdıgın mesaj onun alınabileceği bir mesajdır ancak sonunda gulucuk koydugun mesaj o sekılde algılama şaka olarak algıla anlamı cıkartırsın. karşı tarafın sana "trip" attıgını da yazılan mesajlarında gülen surat koymadıgında anlarsın gibi gibi.

bu sekılde zaman zaman mızah yaparım yazdıgım yazılarda yani ciddiye almayın bakın gülüyorum manasında. belkide aramızda yaş farkı vardır bu sebeple yazdıklarımın cogu sıze ters gorunuyor olabılır hak veririm.

Neyse yazdıgın cumlelere alınma sebebım yorumunun paşa ile değilde diğer arkadaşla ilintili olarak yazmışsın Yıllardır bu topıktekı adam senden cok onceden beri bunu yapıyordu diye tanıtılan kişi benim eski topıgımde teknık analizle ilgili bana soru soran ve özelden sorularını cevapladıgım kişiydi. Bende, sizin bahsettiğiniz kişiyi tanımıyor, eski topıktekı benı de tanımıyor cunku tanısa o kısının teknık analizle ilgili soru sordugunu bılırdı diyorum tüm bunları bılmemesine rağmen paşa konusundakı ozurumude görmesıne rağmen niye bu kadar agır bır dılle eleştiriyor herhalde iyi niyetli bakmıyor izlenimi oluşturdunuz bende.

Sen dıye hitap etmemın ozel bır sebebı var. bunu daha öncede belırtmıştım daha samımı ve ıcten oldugu ıcın oyle hıtap edıyorum. Hatta cogu zaman hocam kelımesını kullanmayıda tercih ediyorum. Bunuda bır saygı krıterı olarak goruyorum. Bu sebeple zaman zaman "hocam" diyerek bak sana karşı saygılıyım. "SEN" kelımesını kullanarakta sana karsı samımı olmak ıstıyorum. SİZ diyerek araya bır mesafe cekmeyelım resmı olmayalım saygı ıstıyorsan ara sıra "hocam" diyerek sana olan saygımı temsıl edıp gosterıyorum ama samımı olmak ıcın sen kelımesını de tercih ediyorum mesajı ıcerıyor. ANcak siz yine hocam kelımesını gormeyıp sen kelımesını gormek ıstemışsınız.

sen şöyle diyorsun ama bak ben 3 yıl önce böyle yapıyordum şu an şunu yapıyorum ama acemi olduğun belli bilgilendireyim" şeklinde cevap yazıyorsun. Böyle yazdıgım "DOĞRU" böyle yazı yazdıgımı bıldıgım için sürekli mseajlarımın ıcınde bende boyleydım bende sen gıbıydım ben hatalar yaptım bende soyle yapardım gıbı cumlelerı sık sık gecırıyorum kı karsı taraf ilk paragrafı ters algıladı ıse aslında benımde kusursuz olmadıgımı benımde tıpkı onun gıbı bır cok hata yaptıgımı anlasın dolayısıyla beni cok bılmiş gibi tanımlamasın dıye sureklı gecmıstekı hatalarımla ılgılı ornekler verıyorum.

ben kusursuz degılım benım soyledıklerıme ınanmayın sorgulayın dogrulugunu olcun gıbı cumleler kuruyorum. EGO herkeste az veya cok vardır. Bu bendede var takdir edilmek ve övülmek hoşuma giden bırsey herkesınde hosuna gıdıyordur. Bende anlamsız bir biçimde belki EGO bunu tetikliyordur ısanlara birşey öğretmekten haz alıyorum. Bu sadece borsa için geçerli değil her konuda birşeyler öğretmiş olmak hoşuma gidiyor. O kişilerin bu bılgılerden ıstıfade edip fayda saglaması ise aldıgım zevkın doruk noktası istediğim şey ise erhan bey katkılarından oturu teşekkür ederim. Bitti bu cumleyı kurduktan sonra allah dünyalar benimdir. Çok fazla birşey istemiyorum.

aramızda hiçbir menfaat olmaksızın tamamen iyi niyetli yaklaşımından oturu ve bu konudakı bilgi eksikliği oldugunu düşündüğüm için bu topık kurucu @tosunpaşa ya hiçbir menfaat beslemeksizin saat gece 9 dan gece saat 1 e kadar hem telefon ile hemde bilgisayarına baglanıp bildigim herşeyi anlatmaya calıstım. Borfındeki kendi hesabımı onun bılgısayarında acıp aktarmaya calıstım hatta o gun borfın uyelıgım bıtmıs tamda o gune denk gelmiş. Sırf anlatabılmek ıcın üstelik benım borsada tek bır lotum bıle yok bılanco programıda hıcbır ısıme yaramayacagı halde.

Anlatabılmek ıcın borfını 1 senelık daha abonelıgı o anda telde konusurken satın aldım.

Kimim ben kerizmiyim bir insan hiç tanımadıgı birine tek kuruş menfaat beslemeksızın tam 4 saat telefonda ve bılgısayarına baglanıp bır nevı egıtım verirmi akıl var mantık var. BU beleş eğitim verdiğim ilk kişi olmadıgı gıbı son kişide olmayacak. Bunun gibi rehberimde 10 un uzerınde kişi kayıtlı bende iyi niyetli gördüğüm ve bana iyi niyetle ön yargısız yaklaşan herkese genellıkle aynı sekılde bildiklerimi hem telefonda hemde uygulamalı sekılde anlatıyorum.

TÜm bunların hepsinin ego ile direk veya dolaylı olarak baglı oldugunu düşünelim. Bu durumdan kim zarar gördü ki şimdiye kadar ? tanıştıgım herkes bu durumdan menfaat gördü üstelik hiçbir bedel ödemeden.

Keşke bildiğini paylasan başka insanlarda olsa dinlemek hoşuma gider. Yine ego bencıllık ve ben bılırımcılıktır genel anlam doğrumu burada ise çelişen bazı durumlar var. Egoluyum ancak bıldıgımı paylasıp ogretıyorum. Egolu bır ınsan ozur dıleyebılır mı egolu bır ınsan zarar edıp basarısız oldugunu acıklayabılır mı?

İşte tum bunları toplayıp objektıf bır gozle bakın dedıgım gıbı belkıde egoluyumdur ve bu ınsanlara zarar veriyordur.

bir sürü ara verip dinlenmek en iyisi gibi.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Öncelikle ben Erhan hocamın avukatı değilim izninizle ben de bir kaç kelam yazmak isterim.
    Benim erhan hocamla samimiyetim biraz daha fazla. Her ne kadar kendisini telefon vasıtasıyla tanısam da. Eğitimci olmama rağmen kimseye beleş saat 9 dan 1 e kadar telefonda olayı anlatmazdım. Ki telefonla konuşmaktan nefret ederim muhtemelen para karşılığında da anlatmazdım.
    Bahsedilen ekran görüntülerini bende gördüm. Kendisinin adı geçen kişiyle ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. Bu tip bir gelişimin kendisini mutlu ettiğini görüyorum WhatsApp'tan da çok mesajlastık çünkü.
    Benim yazdığım her değerlendirmenin onu ne kadar hoşnut ettiğinin farkındayım eğitimcilerin hamurunda vardır bu adam eğitmeyi seviyor bunu yaparken de ilginç bir haz alıyor.
    Ego konusuna gelince egosu olan bir insan şunu yazmaz
    ''Borsadaki getiriye bak hicbirseye yatirma direk borsaya gir diyor bu analiz
    Aslinda riski direk hisselerdemi dagitsaniz digerleri pek anlamsiz kalmis uzun vadede''
    Sanırım senin di tablo flexi hocam senin tablona bu mesaji atmış. Egolu bir adam bunu yazar mı?
    Acayip yüksek egolu bir müdürün yardımcılığını yapıyorum .egonun ne demek olduğunu iyi bilirim küçük dağları ben yarattım havasında ama benim asabi bir insan olduğumu ve yanlışlarını şak şak yüzüne carpacagimi bildiği için bana yürüyemiyor. Ama o adamı bile bir şekilde bazen beni bezdirmesine rağmen yola getiriyorum çoğu zaman.
    Yüksek ego sahibi kişilerde görülmeyen temel davranışlar ise genelde teşekkür ve özürdür. Bu tip tanıdığım kişiler hayatta özür dilemezler ve asla teşekkür etmezler ne kadar uyuz oluyorum bil bilseniz.
    Bence Erhan hocamın ki ego değil şahsi kanaatim hakkının verilmediğini düşünüyor. Çünkü bu konularda çok bilgili adam algoritma yazıyor konulara çok hakim. Eğitim veren döküntüler var bir bakın Allah aşkına anlattıklarından bir şey anlıyor musunuz?
    Valla bana çocuğa anlatır gibi anlattı burda da öyle. Takdir edilmediğini düşünüyor ben bu eksikliği en başında farkettim ve mesajlarımda dikkat ederseniz hem kendisine duyduğum minnetten hem de bu alanda ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için sürekli teşekkür ediyorum.
    Biraz daha üst perdeden bakıyor olabilir mesajlarimiza. telle görüşmemizden önce de benim topigimin ilk mesajlarında biraz olumsuz ifadeler yazmıştı ama iyi niyet içeriyordu. Ben ona hep olumlu şeyler yazmaya çalıştım çünkü bilgili olduğu belliydi.
    Topigimin ilk mesajlarını kontrol edebilirsiniz. Adam haklı çünkü neden elimde bir analiz programı yok bilanço okumayı hiç bilmiyorum sadece yaptığım mynet grafiğe bakıp temettü hissesi almak olarak plan oluşturmuşum. Doğal olarakta sinirleniyor adam çünkü paranı çöpe atıyorsun yapma bunu demeye getiriyor ama dese ukalalik olacak.
    Mesela benim Enka meselesi; topigime yazan arkadaşa sonradan yazdığım mesaja bakınca çok sert cikismısim biriniz de çıkıp deseniz ki lan tosun ilk mesajlarına bak ney bu havan deseniz susardım. İnsan bilince kendine göre yanlışları görünce istemsiz sert tepkiler verebiliyor. Halbuki gereksiz cikismisim arkadaşa.biraz da bundan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.
    Erhan hocam getirileri götürüleri paylaşmış bu takdir edilesi bir durum . Bende ekran görüntülerini atıyorum. Neden kimse hisseler hakkında yorum yapmıyor. Biz buraya moral motivasyon vermeye mi geldik ben bu başlığı sırf bu yüzden açtım birazda motivasyon amaçlı.yok para biriktir yok şuraya da yatır iyi de neye neden yatiracaz bir konuda da doğru belli yazılmıyor.
    Sayın flexi hocam gördüğüm kadarıyla siz yapı olarak daha sakin bir insana benziyorsunuz mesajlarınizdan anladığım kadarıyla. İkinizin yazdıklarını da okuduğumda ikinizin de haklı olduğu noktalar var. İkinizin de iyi niyetinden şüphem yok. Siz birbirinizi daha eski tanıyorsunuz ben yeniyim zaten benim ki dışarıdan bir fikir.
    Hepimizin farklı karakterleri var. Erhan hocam biraz daha farklı duruyor olabilir. Onun bilgilerinden faydalanmaya çalışalım. Zaten eleştirileri de cevapladiniz karşılıklı. İkinize de saygım büyük. Bu mesajdan sonra size cevap hakkı doğabilir bu tip bir şey yazmamaya çalıştım ama.
    Son cevap haklarınızı da kullandıktan sonra isterseniz tabi,
    Lütfen konumuza geri dönebilir miyiz? Çünkü bu konu bir aceminin gelişimini gösteriyor diğer insanlarda bu konuyu başından itibaren okuduğunda kaçmasın gelsin buradan kendini nasıl geliştireceğine dair bilgiler alsın isityorum.
    İkinize de sonsuz saygı duyuyorum. Benim ve forum için degerlisiniz topigime şeref katıyorsunuz. Lütfen yazmaya devam edin. Çünkü benim gibi bir aceminin bilgiye ihtiyacı var.
    Unutmayalım çatışmalar bizi güçlendirmeli ayrıştırmamalı.
    Lütfen yazmaya devam edin, ama esas amacımız için.
    Selametle...

4. Bilgilendirmelerin tam olarak beni yansitmis diyebilirim.

Ancak cok bilgili bu konuda cok iyi kisminda henuz en iyi derecede olmadigimi ve hicbirzamanda olamayacagimi dusunuyorum cunku her yeni gun yeni birsey ogrenmek ve kesfetmekle geciriyoruz. Bende sizlerden birseyler ogrenecegim bu is boyle gidecek.

Sinirlenmemin temel sebebinide cok iyi algilamissiniz aynen oyle. Parani cope atiyorsun demek yerine dolayli yollarla kirici olmadan benzer birseyi anlatmaya calisiyorum. Ayni sekilde enka meselesinde sen nasil istemsizce sert cikisti isen bende de bu bazan oluyor. Bunu nasil alabildin bu nasil bir bilicsizlik hicmi suralara suraya bakmiyor bu insanlar diye icinden kahroluyorsun ve o kisinin sana gore aslinda daha fazla bilinclenmesi gerektiginide goruyorsun. Bu sinirlilik halinin sebebi yatirimcilarimizin bu konuda bilgi sahibi olmadan bu ise atilmasi sonrada zarar etmesi buda yetmiyormus gibi hata bende degilde borsada burasi kumar masasi seni yasatmiyorlar vb gibi cumlelerle borsayi cunle aleme kotu bir yermis gibi gosteren kisilerle ayni kisiler.

Bazan akraba ve arkadaslarla bu konulari tartisiriz borsaya girme oynama bulasma kotu bir yerdir benim komsuda girdi ev parasini yedi bende girmistim paranin yarisini kaybedince ciktim o yuzden erhan bence hic bulasma diyorlar bana. Bende dogal olarak nasil hisse seciyordun nelerine bakiyordun yada senin komsun neye dayanarak hisse aliyormus diye sorunca. Bana yaw iste ozmanlar fiyati suraya dustuydu ucuzdu e surayada yatirim filan yapacak haberleri vardi ondan almistik diyor karlilik bilancosu nasildi fasliyet kari iyimiydi nasil olduda batti bu sirket veya sen nasil battin diyorum valla bilancosunu filan bilmem ben anlamadigim isler aldik dustu dustu lanet olsun dedim yuzde 50 zararla ciktim benden sonra gitti olmuyor erhan seni takip ediyorlar elinde lotu almak icin pusuya yatiyorlar. Diyor. Yazarken bile insan sinir oluyor. E kardesim bilancosuna bakmamissin kar edip etmediginden vir habersin dustu diye ucuz sandigin hissenin pd dd degeri goklerde geziyor oz sermaye eksiye dusmus. Ondan sonra batincada ben degil borsa kotu diyorsun. Sonra el aleme borsanin kotu biryer olmadigini kisilerin kendisinin bilincsizlikleri sebebiyle zarar ettigini temel analiz teknik analiz bilmeden tasaraya hisse aldiklarini anlatmaya calisiyorum.

karsi taraf ise buna inanmiyor sanki herkes bilincli bir bicimde hisse secebiliyormus gibi varsayiyor ama gercek bu degil formun yizde 85 inde bilanco programi yok. bir kismini tesvik edende benim paylastigim grafikleri gorup programi almak isteyenler olabiliyor veya bazan alenen boyle bir programiniz olsun diye direk yaziyorum bundan 10 yil sonra birileri gelipte benim komsunun ogluda borsaya girdiydi batirdi gitti paralari diyemesinler bana diye ugrasiyorum ayni hikayeyi 100 kisiden dinlemekten biktim onlar hicbirsey bilmeden hisse almislar diyorum ikna edemoyorum hadi o bilincsizdi sarilag suloda batirmis parayi ona ne demeli diyor. Onada soralim bilanco filan bakmismi eminim bakmamistir diyorum aman erhan bos isler deyip geciyorlar.

Borsa kotu biryer degil yatirimcilarin bireysel hatalarini ve bilincsizliklerini tum borsacilara maletmenin anlami nedir ne yasadigini ne kadar bilincli hisse alip sattigini bilmiyorsun.

Yarinin batis hikayelerini dinleyecegimiz kisiler simdiden hazir bugunun bilanco bilmeyenleri yarinin borsada batan paralarinin hikayelerini komsulardan dinledigimiz kisiler olacak. Ustelik bu batan kisiler benim hatam demek yerine patron kusurluydu dedikleri icin komsularimiz ve akrabalarimiz benim paraminda patron tarafindan calinacagini dusunuyor.

Ne kadar cok insani bilinclendirebilir ve ogretebilirsek bu sacma sapan borsa kotudur kesin batarsin algisini okadar cabik yikariz.

Konuyu dagittim biraz ama bu mesleyide forsat bulmusken yazmak istedim
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sa erhan hocama katiliyorum ben 2 ay önce girdim borsaya yüzde veş zarar ettim ama arastırarak buradan bilgi edinerek porföyümü yeniden oluşturdum araştırırken programı olmayanlar için bi bilgi köşesi buldum bende de program yok fortunede şirketlerin 10 yıllık bilanco özsermaye ihracat artışı vs bilgiler var işinize yarayabilir

6.  Alıntı Originally Posted by Serdardm79 Yazıyı Oku
    Sa erhan hocama katiliyorum ben 2 ay önce girdim borsaya yüzde veş zarar ettim ama arastırarak buradan bilgi edinerek porföyümü yeniden oluşturdum araştırırken programı olmayanlar için bi bilgi köşesi buldum bende de program yok fortunede şirketlerin 10 yıllık bilanco özsermaye ihracat artışı vs bilgiler var işinize yarayabilir
    web adres verebilirmisin ?

Porföy

Fortuneturkey adres en buyuk 500 sirket bilgileri burda mevcut bir kismi bistin saglam sirketleti zaten
    Benim porfoyde su sekilde
    Arcelik maliyet 15.15
    Isdemir maliyet 6.15
    Borusan mannesman maliyet 7.65
    Kordsa maliyet 9.58
    Konfurt gida maliyet 23.07
    Sarkuysan maliyet 3.38
    Trakya cam maliyet 3.0
    Petkim maliyet 4.95
    Aylik az az alim yapiyorum butceme gore

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Bilgilendirmelerin tam olarak beni yansitmis diyebilirim.

Ancak cok bilgili bu konuda cok iyi kisminda henuz en iyi derecede olmadigimi ve hicbirzamanda olamayacagimi dusunuyorum cunku her yeni gun yeni birsey ogrenmek ve kesfetmekle geciriyoruz. Bende sizlerden birseyler ogrenecegim bu is boyle gidecek.

Sinirlenmemin temel sebebinide cok iyi algilamissiniz aynen oyle. Parani cope atiyorsun demek yerine dolayli yollarla kirici olmadan benzer birseyi anlatmaya calisiyorum. Ayni sekilde enka meselesinde sen nasil istemsizce sert cikisti isen bende de bu bazan oluyor. Bunu nasil alabildin bu nasil bir bilicsizlik hicmi suralara suraya bakmiyor bu insanlar diye icinden kahroluyorsun ve o kisinin sana gore aslinda daha fazla bilinclenmesi gerektiginide goruyorsun. Bu sinirlilik halinin sebebi yatirimcilarimizin bu konuda bilgi sahibi olmadan bu ise atilmasi sonrada zarar etmesi buda yetmiyormus gibi hata bende degilde borsada burasi kumar masasi seni yasatmiyorlar vb gibi cumlelerle borsayi cunle aleme kotu bir yermis gibi gosteren kisilerle ayni kisiler.

Bazan akraba ve arkadaslarla bu konulari tartisiriz borsaya girme oynama bulasma kotu bir yerdir benim komsuda girdi ev parasini yedi bende girmistim paranin yarisini kaybedince ciktim o yuzden erhan bence hic bulasma diyorlar bana. Bende dogal olarak nasil hisse seciyordun nelerine bakiyordun yada senin komsun neye dayanarak hisse aliyormus diye sorunca. Bana yaw iste ozmanlar fiyati suraya dustuydu ucuzdu e surayada yatirim filan yapacak haberleri vardi ondan almistik diyor karlilik bilancosu nasildi fasliyet kari iyimiydi nasil olduda batti bu sirket veya sen nasil battin diyorum valla bilancosunu filan bilmem ben anlamadigim isler aldik dustu dustu lanet olsun dedim yuzde 50 zararla ciktim benden sonra gitti olmuyor erhan seni takip ediyorlar elinde lotu almak icin pusuya yatiyorlar. Diyor. Yazarken bile insan sinir oluyor. E kardesim bilancosuna bakmamissin kar edip etmediginden vir habersin dustu diye ucuz sandigin hissenin pd dd degeri goklerde geziyor oz sermaye eksiye dusmus. Ondan sonra batincada ben degil borsa kotu diyorsun. Sonra el aleme borsanin kotu biryer olmadigini kisilerin kendisinin bilincsizlikleri sebebiyle zarar ettigini temel analiz teknik analiz bilmeden tasaraya hisse aldiklarini anlatmaya calisiyorum.

karsi taraf ise buna inanmiyor sanki herkes bilincli bir bicimde hisse secebiliyormus gibi varsayiyor ama gercek bu degil formun yizde 85 inde bilanco programi yok. bir kismini tesvik edende benim paylastigim grafikleri gorup programi almak isteyenler olabiliyor veya bazan alenen boyle bir programiniz olsun diye direk yaziyorum bundan 10 yil sonra birileri gelipte benim komsunun ogluda borsaya girdiydi batirdi gitti paralari diyemesinler bana diye ugrasiyorum ayni hikayeyi 100 kisiden dinlemekten biktim onlar hicbirsey bilmeden hisse almislar diyorum ikna edemoyorum hadi o bilincsizdi sarilag suloda batirmis parayi ona ne demeli diyor. Onada soralim bilanco filan bakmismi eminim bakmamistir diyorum aman erhan bos isler deyip geciyorlar.

Borsa kotu biryer degil yatirimcilarin bireysel hatalarini ve bilincsizliklerini tum borsacilara maletmenin anlami nedir ne yasadigini ne kadar bilincli hisse alip sattigini bilmiyorsun.

Yarinin batis hikayelerini dinleyecegimiz kisiler simdiden hazir bugunun bilanco bilmeyenleri yarinin borsada batan paralarinin hikayelerini komsulardan dinledigimiz kisiler olacak. Ustelik bu batan kisiler benim hatam demek yerine patron kusurluydu dedikleri icin komsularimiz ve akrabalarimiz benim paraminda patron tarafindan calinacagini dusunuyor.

Ne kadar cok insani bilinclendirebilir ve ogretebilirsek bu sacma sapan borsa kotudur kesin batarsin algisini okadar cabik yikariz.

Konuyu dagittim biraz ama bu mesleyide forsat bulmusken yazmak istedim
    Ne kadar güzel paylaşımlar Allah hepinizden razı olsun ben borsayı pasif ve aktif olarak 2000 yılından beri takip ederim iktisat mezunuyum sırf borsa yi öğrenmek için iktisat okudum diyebilirim çünkü borsa ile ilgilenmek benim ufkumu aciyor benim için sadece fiyat değil olay ülke gündemi dünya gündemi ni takip ediyorsun bir nevi bilincleniyorsun aslında borsa da her yatırımcının kendi ne has bir tarzı vardır mesela benim yatırım tarzım küçük ölçekli ama büyüme potansiyeli yüksek hisseler bulmak örneğin bir eggen logo gibi çünkü her şirketin belli bir büyüme potansiyeli vardır sonsuza kadar büyüme potansiyeli mümkün değil maalesef o yüzden benim için öncelik büyüme potansiyeli şirketin kendi potansiyelinin üstüne çıkması ha bu yerel piyasada olur hada global piyasada olur farketmez mesela Petkim yerel piyasada çok büyük firmadır ama global piyasada ki ağırlığı nedir o yüzden petkimi degerlendirirken global piyasa olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum firmaların içsel büyümeleri çok önemli belli bir potansiyelin ustune çıkmak için ar-ge ye ne kadar önem veriyor bunlar önemli kriterler diye düşünüyorum

Sayfa 46/152 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •