Originally Posted by
yolgider
Çocuk ilkokuldaysa hiç birini önermem.İyi bir sınıf öğretmeni bulup devlet okuluna verin en iyisi.Ben ilk üç yıl aynı hatayı yaptım özel okulların çoğu içi boş balon ne eğitim var ne disiplin.Çocukların şımarıklıkları özgüven diye yutturuluyor.Eğitim devlet okullarının çok çok altında.Özel okulların kolejlerin ortaokul 5 ve lise 9 .sınıf için açtıkları sınavların sonuçlarına bakın en yüksek puanlar devlet okullarından gelen çocukların.Çocuk özel okulda yoğun İngilizce,süper matematik,zeka oyunları,kodlama bir sürü şeyler veliye anlat anlat vay be diyoruz süpermiş çoğu dört işlemi bilmiyor özel okulda okuyan çocukların.
Valla ben kızımı bu yıl özel okuldan aldım 4.sınıfa devlet okuluna verdim.Öğretmeni çok iyi her gün ders bitimi etütleri olacak,ders tekrarı yapıyorlar mis gibi..Aynı şekilde bu yıl 1.sınıfa başlayacak oğlum üstün zekali dâhiler denilen puanlama aralığında onu da devlet okuluna verdim.Özel koleje versem ikisinin yıllık gideri 40 bin tl üstünde+ingilizce kitabıdır kırtasiye masrafıdır okul eşofmanıdır vs 50 bin üstü yıllık..
Birde saksıda yetişir gibi çocuklar özellerde çocuk bu ya düşecek kalkacak zorlanacak tuvalette sıra bekleyecek bahçede topu kapacak yani kişilik geliştirecek kendini tanıyacak.
Çok kaliteli nitelikli özel okullar elbette var onların fiyatı da yıllık 40-50 bin tl den aşağı değildir sanırım.Değer mi parası çok olan için bir şey diyemem.
Son olarak çocukta potansiyel varsa alıp gidiyor öbür türlü yüz tane özel hoca ders versin çocuğu ancak %5 yukarı çekebilir o kadar.
Ben verdim malesef... ama pisman da degilim..
Iki cocugum da ikiser yabanci dili universite seviyesinde konusuyorlar, okuyup yaziyorlar, anliyorlar..
Yurtdisindan en saygin unilerden kabuller aldilar..
Ama oralara devlet okullarindan cikanlardan da gidenler oldu tabii...
Kisisel caba da cok onemli..
Isin %70 i cocukta bitiyor..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri