Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 466/1014 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

genel bir analize göre fiyatı artan en çok kıyı kesimler.

denizli aydın kısmen izmir.

15 günlük bayram tatili yaptıp istikamet marmaristen didim ( yeğenlerin yazlıkları orda ) didim akbük mavişehir merkezi saymıyorum oldukça fiyatlar uçmuş geldi bana.

özelikle son 5 senedir neresi derseniz didim derim.

2+1 açık mutfak daireler ankarayı geçmiş. yazlık olduğu için taş çatlasa 80 m2 dir. ankaradak gibi ayrı mutfak falan geniş dairelerde değil.

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    2010 a kadar olmasada son 2 senedir ankaradan gelen duyumlara göre yerinde sayan ve hatta fiyatı düşen çok semt var.

elvankent keçiören vs.

kiralar yerlerde 500 e tonla ev var. kiralık.
    2002-2007 yılları arasında Ankara da bulunmuştum,Keçiören,o yıllarda bile yüksek fiyatlı evlerin olduğu bir yerdi,Elvan kent ise hep aynıydı,sadece emlak konutları yüksek fiyata alıcı bulabiliyordu,pek değişen bir şey olmamış demek ki

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    genel bir analize göre fiyatı artan en çok kıyı kesimler.

denizli aydın kısmen izmir.

15 günlük bayram tatili yaptıp istikamet marmaristen didim ( yeğenlerin yazlıkları orda ) didim akbük mavişehir merkezi saymıyorum oldukça fiyatlar uçmuş geldi bana.

özelikle son 5 senedir neresi derseniz didim derim.

2+1 açık mutfak daireler ankarayı geçmiş. yazlık olduğu için taş çatlasa 80 m2 dir. ankaradak gibi ayrı mutfak falan geniş dairelerde değil.
    Evet Sayın Emlak,sadece o bölge değil Saroz içinde geçerli o dediğiniz,insanlarda korkunç bir tatil çılgınlığı başladı,bahsettiğim yerin yazı en fazla 45 gün ama 20-30 yıllık yazlıklara istenen paralar 200 bin tl +++işin ilginci her hangi bir kriz durumunda önce bu evler yok pahasına satılır ama dediğim gibi eli yüzü düzgün evler bu fiyattan başlıyor ve kışlar çok sert geçtiği için kışın oturma şansınızda yok

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    2002-2007 yılları arasında Ankara da bulunmuştum,Keçiören,o yıllarda bile yüksek fiyatlı evlerin olduğu bir yerdi,Elvan kent ise hep aynıydı,sadece emlak konutları yüksek fiyata alıcı bulabiliyordu,pek değişen bir şey olmamış demek ki
    2 sene önce 190 bine alıcı bulmuştu akraba etimesgut elvankent arası şimdi 180 bine satamıyor tek bir tel bile gelmemiş ilana. sonra ankaranın en büyük gimsa marketi açıldı civarına hala fiyatlar yerinde. son durum ne bilmiyorum bahsettiğim olay 2 hafta önce konuştum.

keçiörende diğer bir akrabam 550 ye kiraya verdi. verir vermez kombi bozuldu 500 tl masraf çıktı. kiranın biri gitti bile

diğer almış sıfır daireye taşındılar müteahhit 1 sene otururum dedi oturdu meperse oğlu oturmuş ev mahvoldu 30 bin tl masraf çıkardı yeniden boyandı mutfak dolapları yeniden değişti duşakabin vs. tabi eşyalarla birlikte toplam bu para.

ben kesinlikle emlağı kiraya verme olayını kafadan direk sildim son 1 senedir.

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Evet Sayın Emlak,sadece o bölge değil Saroz içinde geçerli o dediğiniz,insanlarda korkunç bir tatil çılgınlığı başladı,bahsettiğim yerin yazı en fazla 45 gün ama 20-30 yıllık yazlıklara istenen paralar 200 bin tl +++işin ilginci her hangi bir kriz durumunda önce bu evler yok pahasına satılır ama dediğim gibi eli yüzü düzgün evler bu fiyattan başlıyor ve kışlar çok sert geçtiği için kışın oturma şansınızda yok
    hocam kışın didimde hiç bulunmadım ama klima yetiyor diye biliyorum evler zaten küçücük. doğalgaz yok.

ama dediğinizde haklısınız yazlık herzaman için fazladan sayılır. insan ekonomik yönden sıkışsa ilk satacağı yer yazlık gözden çıkaracağı yani. yazlık almalarının nedeni günlük kiralık olayları yer bulurmuyum vb gibi sorunlar. ortada kalanda çok oluyor gelip güvenilir birini bulamazssa.

6. Ege,Akdeniz ve kısmen Marmara Bölgeleri yazlık için mantıklı,basit çözümlerle kışında kullanabilirsiniz,ancak Saroz gerçekten ölü yatırım,tamam denizi temiz ama 15 ağustostan sonra başlar rüzgar esmeye,İstanbullular tercih ediyor yakın diye,birde Edirne bölgesi,geçen gün yeni bir ev sordum 60m2:250 bin dediler teşekkür edip ayrıldım

istanbullular temiz deniz görmemiş bence

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Bakın konuyu doğru konuşmak gerekir. projeye nimet diyen olmadı sadece sizin allahın dağından m2 4 k ya daire alımını birazda siyasi irtibatla değerlendirmenize itirazım oldu.

önceden yazdım tekrar edeyim, şuan bile proje ofisinde m2 4,500 e satışlar yapılıyor. 2019 da teslim edilecek dairelerin 1/4 ü satılmış zaten(kap) Gayrimenkul yatırımcısının Borsaya yaklaşımındaki sıkıntılardan, bilgisizlikten ve psikolojik nedenlerden bahsetmiştim. Yoksa neden daire başı 120 bin fazla verip ofisten daire alsınlar.

Ayrıca hatırlarsınız ilk olduğundan ve özendirilmesini gerektiğinden daha uygun fiyata da arz edilmeli dediğimi. Daire alacak kişi bakın haberde görüldüğü gibi m2 3700 verip alıyor.

Meseleye proje olarak bakarsak konu bu. ama siz siyaseten birilerine laf çakmak onları aşağılamak vs derdinde iseniz ki o anlaşılıyor. o konu beni ilgilendirmiyor. istediğinizi söyleyin ama gerçekleri saptırarak değil.
    Gerçeği saptırmak isteyenler projeyi sabah akşam övenler, ama bir şey varki o da 5 ay önce 42.5 Tl den millete kakalanmış sertifikaların hala 34 Tl lerden işlem görmesi. Ortada duran gerçek bu ve hala birileri gelip GERÇEKLERİ BENİM SAPTIRDIĞIMI söylüyorsa artık ben bir şey demiyorum o kendine sorsun hangi GERÇEKLER !... Saygılar ve bol bol gerçekçi yazılar sizinle olsun. Bu arada ben kendimin almadığı bir şeyi GERÇEK diye ikide bir ortaya atıyorsam karşıdaki diğer insanlar benim hakkımda ne düşünür ? Birde konuya bu çerçeveden bakın benim iyi niyetli olduğunuza şüphe etmediğim bir konuda başkaları tarafından yanlış anlaşılacığınızı unutmayın.

Sayfa 466/1014 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •