Sayfa 468/1009 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,737 - 3,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

Biz şu anda net olarak sonuca indirgediğimiz bir hesapta borcumuzun faizini ödeyemiyoruz.Hatta dahası borcu da nominal olarak faizin üstüne yeni borç alarak artırmadan yaşıyamıyoruz.E bunu toplumsal isyanlar falan olmadan olsa olsa faizleri ödeyebilir hale getirirsin ,yeni borç almazsın ama ana parayı ödeyecek kadar sıkı bir politikayı hiç bir iktidar uygulayamaz.2000 2017 arası bizim halk lükse çok alıştı,o açıdan işler çok zor.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn ayasofya ortada tedavilik bir hasta halan yok hasta ex)))))Biz ekonomik olarak ex durumdayız ,bence önümüzdeki zaman dilimlerinde dünyadaki yaşanacak değişimlerle başka bir dünya kurulacak biz de ona başka parametrelerle olaylarla adapte ediliceğiz.Yoksa dünyanın bu gidişatında ne üreteceksin kime ne satacaksın da bu borcu kapatacaksın.Yok böyle bir şey,aynı durum başta amerika olmak üzere dünyanın pek çok ülkesi içinde geçerli.Faizi artır azalt,kuru artır azalt falan bu kendi içindeki işler,e bunlarla üretimi artırdın tüketimi azalttın cari açığı sıfırladın ,ona da tamam,artıya nasıl geçeceksin dünyanın bu durumunda kime ne satacaksın.
    Bana göre de ex. Benim tahminim altın dolar eksisi 120 milyar dolar. Bu işi bilen varsa kamu bankalarının hazinenin altın tahvillerine bir baksın orada cinlik var. Bunlar hayali altın bulunduruyor o altınlar kaç takla attı kaç kez satıldı.

3. Şimdi biriniz bana olmayan bir Audi son modeli sattınız bende size bunun karşılığında olmayan 2,5 milyonluk senet verdim. Burada sizin benden 2,5 milyon alacağınız var benim de son model Audi arabam var. Reelde ne araba var ne de benim borcu ödeyecek param var. Bizi tanımayanlar birine benim 2,5 milyon alacağım var dediğinde sorun yok. Benim de son model Audi arabam var. Getir bakalım diyinceye kadar ne öyle bir para var ne de araba. Mesela kamu bankaları katılım bankaları ne kadar altın döviz toplamış ve bunun ne kadarı kasada oraya el atınca halının altı çöplük gibi.

4. Kamu bankaları altın ve döviz satıyor kasa ekside. Sonra ne oluyor hazine altın ve dolar cinsindendir borçlanıyor çok düşük faizle bunu kim alıyor kamu bankaları hazinenin dolar ve altın cinsinden tahvili alıyor kasaya koyuyor. Ne oluyor kamu bankalarının hazineden o kadar alacağı altın ve dolar var. Böyle üretilen bir kayıtdışı cinali ekonomisi var.

5. Küresel ölçekte kuraklık var. Buğday ayçiçeği gibi bir çok ürünün fiyatı yükselmesine gerekir. Seçim olduğu için kamu eliyle zararına satışlar ile fiyatlar düşük tutuluyor. Bu sene nohut verimli olur. Çünkü nohut suyu çok sevmez tuz olmadığını zaman yağış çok olduğunda nohutlu çicek açar ama nohut olmaz. Bunun gibi düz mantık ile baktığında çok ters şeyler var.

6. TMO ayçiçeği yağı ithal etti 1228 USD ton. TMO ya geliş fiyatı 24 TL litresi. 5 litre ayçiçeği yağı 120 TL. Konya'da 125 TL ye beş litre ayçiçeği yağı satan marketler var. Kardeşim bunu havada uçarak mi getirdin ambalajı bedavaya mı yapıldı.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Biz şu anda net olarak sonuca indirgediğimiz bir hesapta borcumuzun faizini ödeyemiyoruz.Hatta dahası borcu da nominal olarak faizin üstüne yeni borç alarak artırmadan yaşıyamıyoruz.E bunu toplumsal isyanlar falan olmadan olsa olsa faizleri ödeyebilir hale getirirsin ,yeni borç almazsın ama ana parayı ödeyecek kadar sıkı bir politikayı hiç bir iktidar uygulayamaz.2000 2017 arası bizim halk lükse çok alıştı,o açıdan işler çok zor.
    bas bas paraları Leyla'ya durumu yaşandı.

yaşandı bitti saygısızca.

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Küresel ölçekte kuraklık var. Buğday ayçiçeği gibi bir çok ürünün fiyatı yükselmesine gerekir. Seçim olduğu için kamu eliyle zararına satışlar ile fiyatlar düşük tutuluyor. Bu sene nohut verimli olur. Çünkü nohut suyu çok sevmez tuz olmadığını zaman yağış çok olduğunda nohutlu çicek açar ama nohut olmaz. Bunun gibi düz mantık ile baktığında çok ters şeyler var.
    Geçen senede kuraklık var dendi ttakyada son 10 yılın en fazla verimi alındı bugdayda dönüme 750 kilo ile.arti gecen sene Şubat'ta Rusya savaşı basladi.aycicekte spekülasyonlar oldu.tmo ithal ediyormusta vs hadi o zararına satıyor .Komili migros vsvs de mi zararina satıyor .her yerde 135 bandinda .

Sayfa 468/1009 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •