son dönemde sosyalist tandanslı ve kendilerini muhalefetin sesi zanneden bir akım oluştu.. bunların özellikle chp içinde ulusalcıların tasfiyesinden sonra oldukça çok azdıkları açık bir durum.. toplumda karşılığı olmayan %1-2 lik bir kesim bunlar aslında..chp özellikle bunlardan kurtulduğu zaman toplumun meseleleri konusunda sesini daha rahat duyuracak.. bunlar muhalifliği recep erdoğan ın aldığı her pozisyonun tam karşısında pozisyon almak olarak görüyorlar..
bu yanlış bir tutum.. aslına bakarsanız recep erdoğanın aldığı herhangi bir pozisyonun tam karşısında sürekli de pozisyon alabilirsin.. ben bunu asla garip karşılamam.. hatta benim yazılarımdan (emlak + dolar + viop başlıkları) esasen belki %90 oranında bir çok konuda siyasal islamcılardan farklı düşündüğüm çok açık..
ama dış politika konusu daha temkinli yaklaşılması gereken bir alan.. bakın mesela bu başlıkta bir kaç gündür bu konu üzerinde yoğun yazıyoruz, okuma yazma bilenlerin rahatça anlayabileceği biçimde aslında dış politikada da a.k.p. partisinden aslında çok farklı düşünüyorum.. şu anda içinde bulundurğumuz berbat durumun baş mimarlarından aslında a.k.p. partisi..
ancak kuzey suriyede oluşturulan oldu bittiye göz yumamayız.. bugun erdoğan var yarın bir başkası olacak.. ama Turkiye cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak.. böyle inanıyoruz.. burada yapılan onca yanlışa rağmen ve çekincelerimizi koruyarak askerimizin yanındayız.. bir fransız, bir amerikalı bir alman son tahlilde bizden daha milliyetçiler.. oradaki sosyalist bile milliyetçi, dün burada fransız başkanından örnek vermiştim.. bakın amerikalılar mesela basında resmen yalan söylüyorlar, kürtler müttefikimiz diyorlar ve başka bir şey demiyorlar.. bizden açıklama duymak istemiyorlar.. kendi pozisyonlarının kesin doğru olduğuna inanıyorlar.. oysa değil..
neticede cumhuriyetin yıllardır belası olan konulardan birisi ayrılıkçılık.. hem içerde hem de dışarda bu konu üzerinden Turkiye sıkıştırılıyor.. artık yabancılara "f...k off" demenin zamanıdır..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri