Sayfa 471/1000 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,761 - 3,768 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    sayın dimitris
    öyle bir dünya kalmadı artık
    o dediğiniz 1970'lere kadardı...taş çatlasın.
    artık 100 akademik branştan 70'ninde dünyadaki 180 ülkenin, atıyorum, 100 anadilinde kaynak yok.
    kalan 20 branş için de işte bazısında 3 dilde bazısında 5 dilde, öyle gider (almanca, japonca, rusça gibi diller tabii)
    son 10 branş da yeterince global değildir/ülkeye has konudur/ ülkelerin kendine mahsus sebeplerle belli birikimleri vardır veya kadim alanlardır. mesela petrolü olan ülkelerin petrokimya alanında kaynağı olabilir, onun gibi.

o treni yakalamak bizi bırakın dünyanın %90'ı için mümkün değil.

özellikle tıp-yaşam bilim, pozitif bilim gibi alanlarda, alanı takip edemiyorsunuz yetişilmiyor ki kaldı ki anadilde kaynak olasınız. ne olur 300 tane lazımdır 3 tanesi o da ingilizce kaynağın tırnağı etmeyecek kadar olur. nitekim öyle oluyor.

ben dediğimi yine diyorum.
    bizim hocaların sorunu
    daha doğrusu 1. sorunu ingilizce bilmemeleri değil
    öncelikli sorunları Türkçe bilmemeleri!

İngilizce bilmeyen hocanın Türkçe yazdığı makale 1 haftadır bilgisayarımda...bakıp bakıp ağlıyorum sinirimden. güya ben bunun hakem değerlendirmesine gitmeden kritiğini yapacağım.
    Bu 35-40 yaşındaki doktoru alıp ilkokula kaydettirmek istiyorum ki özel isimleri büyük harfle yazmayı, özne-yüklem uyumu, etken edilgen çatıyı, sonra ortaokula göndermek istiyorum ki sebep sonuç ilişkisi kurmayı ve bunu ifade etmeyi filan öğrensin.

İnci gibi Türkçe yazan, inci gibi İngilizce de yazıyor zaten, merak etmeyin.

O "ammmmmm ben hep ingilizce konuştuğum için siz nasıl diyor unuttum controversial neydi Türkçe" diyenlerin de ağzına bir tane vurun.
    Ana kavramlar anadilde olmalı. Atıyorum koca bir kitapta 100 tane kavram vardır . Hatta bu sayı bayağı abartılı oldu . İnsan zihni kavram haritalarıyla çalışır. Örüntü şemasını kavramış bir zihne dilediğinizce ekleme yapabilirsiniz hangi dilde olduğu önemli olmaz o zaman.

Anadilini bilmeyen yabancı dil öğrenemez doğru. Kaç tane yayın evine uyarı mailleri yazmışımdır, ilkokul 2 'ye giden çocuğumun yapmayacağı tekrarlanan hatalar çıkıyor. Üstelik ciddi yayınevleri.

Şurasıda varki Türkçe diye kullandımız dil , bilim dili olmaya ne kadar müsaittir ayrı bir tartışma konusu . Gerek tarihimizdeki göçler gerek Ortaasya 'da Çinlilerle başlayan yabancı özentisi oluşumuz anadilimizi mahvetmiş. Arapça konusuna hiç girmiyorum.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
    Anadilin önemini, dili yanlış kullanarak anlatmak da ayrı bir ironi olmuş.
    Nosce Te Ipsum ... Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Anadilin önemini, dili yanlış kullanarak anlatmak da ayrı bir ironi olmuş.
    Kendim için söyledim.

Arkadaşlar dile yatkın olmak ayrı bir zeka gerektirir.Bu zeka türü sizde var diye illa mesleğinizde çok başarılı olacaksınız diye bir şey yoktur.Bu zamanda herhangi bir meslek için türkçe döküman yeterli değil o yüzden ingilizce şart argumanı bence çok da doğru değil.Çoğu insan mesleği ile alakalı türkçe kaynakları okuyor da ona yeterli gelmiyor mu.Adam çok başarılı bir mühendistir,mimardır,doktordur,veterinerdir mesleğini mükemmel üstü yapacak yetkinliktedir,ingilizcesi hatta türkçesi bile mükemmel olmayabilir.Çok o dil işine kafayı takmayın.Sahada mühendisleri cebinden on kere çıkaracak ustalara denk gelmiyormusunuz.E o usta işinde yetkin değil mi,kafası çalışmıyor mu.Bilim dili ne demek ben onu çözemedim cidden bir dili ne bilim dilı yapar.Zaten pek çok kelime latince,uluslararası kullanılan bir ton kelime var.Misal iran çok gelişmiş olsaydı farsça veya japonca bilim dili olamazmıydı.Zaten bu gidişle her şey çinceye dönecek ya neyse.

5.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bende başarısızım içiniz rahat olsun yalnız değilsiniz.
    Sevgili Reha GAYA'miz.

Egitim hayati ve imkanlari iyi olmus olanlar , varlikli aileden gelenler, illa basarili olur diye bir kural yok.

Bende Sn.Egeli gibi basarisiz oldum.

Felsefi olarak, basari kriterinin yorumu, imkan ve sartlar gibi pek cok parametre yaninda kisinin tercihi cok onemli.

Bir de bu aleme gelmeden once yazdigimiz bir yasam plani var, kisinin tekamul duzeyi ile ilgili.

Ben bazen derim, insan bunu 55'inde filan fark ediyor, ne kadar ugrasirsaniz ugrasin, farkediyorsunuz ki, ayni dalgalar sizi ayni sahillere atiyor.

Senin gibi Tavsanli'nin Krali olmus bu kadar cok sevilen bir adami, basarisiz diye nitelemek bence insafsizlik olur.

Iyki varsin.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Hangi ırktan olursanız olun kavramları anadilinizde öğrenmek sizi çok daha başarılı yapacaktır.
    Bir kavram anadilinizde değilse sadece ezberlemiş olursunuz . Ezberlediğiniz bilgiyi zihnininiz işleyemez.

Eğitim ve eğitim kurumları ise bambaşka bir konu. Dünyada iyi eğitim yoktur , daha iyi eğitim vardır.

Batı'da dahi homeschooling, unschooling yaygınlaşıyor. Çıkış noktası dini hassasiyet olsa dahi tabanı genişliyor.

Okuduğum bir makalede; okulun , ailenin çocugun eğitiminde çok az etkiye sahip olduğuna dair incelemeler vardı. Eğitimde ana etkenin sosyal çevre olduğunu olduğunu söylüyordu. Tabi sosyal çevrenin sınırlarını çizmek zor .

Türkiye 'yi ise değerlendirmeye pek gerek yok. Mevcut halimiz durumu özetliyor.
    Bununla ilgili ted konuşması dinlemiştim. Mevcut eğitim sisteminin endüstri devrimi için işçi yetiştirmek üzerine dizayn edildiği bu profile uymayanların sistemde başarılı olmadığını belirtiyordu.
    Aslında şu anki dünyada yeterli miktarda açık kaynak mevcut. Belli bir müfredatı takip etmektense öğrencilere dünyayı anlamanın yolunu öğretmek (temel bilimler) kalanı öğrenciye bırakmak belkide daha doğru olacaktır.
    Ben usta çırak ilişkisine önem veriyorum. Öğrencilerin onlara yol gösterecek bir akıl hocası eşliğinde kendini daha iyi eğitebileceğine inanıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sevgili Reha GAYA'miz.

Egitim hayati ve imkanlari iyi olmus olanlar , varlikli aileden gelenler, illa basarili olur diye bir kural yok.

Bende Sn.Egeli gibi basarisiz oldum.

Felsefi olarak, basari kriterinin yorumu, imkan ve sartlar gibi pek cok parametre yaninda kisinin tercihi cok onemli.

Bir de bu aleme gelmeden once yazdigimiz bir yasam plani var, kisinin tekamul duzeyi ile ilgili.

Ben bazen derim, insan bunu 55'inde filan fark ediyor, ne kadar ugrasirsaniz ugrasin, farkediyorsunuz ki, ayni dalgalar sizi ayni sahillere atiyor.

Senin gibi Tavsanli'nin Krali olmus bu kadar cok sevilen bir adami, basarisiz diye nitelemek bence insafsizlik olur.

Iyki varsin.
    Önemli olan mutlu bir hayat geçirmek insanların anılarında olumlu olarak yer etmektir. Bunu başarabildiysen bunu forumdaşlarla başardıysak. Hedefimize ulaşmışız demektir.

Dolar 7,0836

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bulgaristan Türk emeklileri , emekli maaşını bulgaristanda harcamak şartıyla kabul ediyor diye biliyorum.
    100 Euro veriyor onlar ortalama emekli maaşı

Sayfa 471/1000 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •