ALI fonun agirligini artiriyorum ben. oldukca negatif ayristi son 1 yilda.
https://eksisozluk.com/entry/167130936
ALI fonun agirligini artiriyorum ben. oldukca negatif ayristi son 1 yilda.
https://eksisozluk.com/entry/167130936
ben koç grubu hisselerin uzun zamandır bu kadar sıkıntılı olduğunu görmemiştim. Ortalamada %30 civarında düştüler.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Bir büyük tavsiyesiBu balıkta ALI fonu çok konuşuldu, bunun gibi iş grubu(ate), Sabancı gibi grup şirket fonları var. BES gibi uzun vade yatırımlarda grup riski almayı doğru bulmuyorum. Yani Koç grubu bisti yener diye düşünüp alı fonu almak fazladan risk almak demek benim için.
Zaten 3-5 yıl gibi vadelere bakılınca bile en sağlam grup Koç fonu bile getiride 25 ve 35. fon olmuş. 1-2 yıl gibi daha kısa vadelerde sıralama daha da düşebilir, bazen de pozitif ayrışır tabi.
Özetle BES fonlarında grup riski almayı önermiyorum. Hele vade 1 yılın altına inerse(al-sat poz değişikliği yapma amaçlı) hiç önermem.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
İlave not. Ağırlık olarak Koç grubunda otomotiv ön planda. Pandemi sonrası otomotivde(traktör dahil), ciddi yükselişler oldu. Son 1 yıl yükselen faizler kredili satışları düşürdü, otomotiv yatırım olmaktan çıktı, zorunlu olmayanlar dışında araç alma/yenileme ciddi azaldı. Üstüne Çinli firmalar piyasaya iddialı girdi, BYD ye büyük avantajlar sağlandı, EV araç etkisi de eklenince, bu yılın en kötü performans gösteren şirketlerinden oldu oto firmaları. Koç da doğal olarak bu durumdan etkilendi.
Bundan sonra negatif ayrışma azalabilir, ya da bitebilir. Ama pozitif ayrışacağını da düşünmüyorum . Bist genelinde büyük sıkıntı görmüyorum, belki 9 bine kadar inebiliriz. Ama son çeyrek ciddi yükselişler görebiliriz.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ali Bey’in söyledikleri mutlaka dikkate alınmalı. Söylediklerinin gerçekleşmeyeceğini iddia edemem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ALI yı burada düşüşü ile yazdığım zaman sıfırlamıştım portföyde. Geçen hafta salı çarşamba da portföyü risksiz fonlara çevirdim.
sadece ALI özelinde değil borsamızda hiçbir tematik fona yatırım yapmamak lazım. Borsamızın derinliği buna müsait değil.
BES portföyünde birleşik getirinin gücünden faydalanabilmek adına az da olsa sürekli getiri peşinde koşmak daha doğru olur.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri