Sayfa 479/1001 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579979 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yok sn onur1064 direk gümüş ve altın fiyatına bağlı tahtacıya o işi yedirirler mi.Ucuza altın satsa alırlar,pahalıya almaya kalksa satarlar.Bunlar bildiğin altın gümüş.Altın piyasa fiyatına direk korele de gümüş pahalı satılıyor, o da fiziki gümüş sözkonusu olduğundan talep çok fiziki gümüş de zor bulunuyor,GMSTR hep gram gümüşe nazaran bundan sonra pahalı olacak.Şimdilik GLDTR de sıkıntı yok.
    Ben takip ediyorum arada sirada
    altin ons fiyati artarken gram artarken bazen yerinde oynamiyor hisse ..
    Sonra bi anda hareketleniyor..
    Sanki tahtacisi var süphesi uyandirdi bende

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yanlız kafama takılan bir konu var.
    Bu fonun yöneticisi bir sebepten dolayı kapatıyorum bu fonu tasfiye ediyorum deyip en olmadık zamanda milletin parasını ödeyip çekip gidebilirmi?
    Zaten çok sığ bir fon
    Vazgeçiyorum bu işten derse ve o vazgeçmede ters bir zamana denk gelirse.

Olmaz belki ama arasıra aklıma geliyor böyle şeyler.
    Bu fon takasbankta saklanan gümüşlere dayalı bir fon.Finansbak sadece aracı.Fonun mal varlığı aracı kurumun işlerinden hukuki olarak bağımsız.Aracı kurumun finansal sıkıntısı nedeni ile fona el konamaz rehine hacze sözkonusu edilemez.Ben kuruluş izahnamesini falan baya okudum.Takasbankı fonu aradım,bence tapu kadar güvenli bir yatırım aracı.Ha tasfiye halinde gümüşler piyasa fiyatından satılıp paramız ödense bunun ne zararı olacak ki.Bir de fon bundan işletme gideri adında yıllık bir para kesiyor neden kendini tasfiye etsin ki.

Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    Ben takip ediyorum arada sirada
    altin ons fiyati artarken gram artarken bazen yerinde oynamiyor hisse ..
    Sonra bi anda hareketleniyor..
    Sanki tahtacisi var süphesi uyandirdi bende
    Gldtr de de gmstr de de eskiden fonun robotunun belirlediği 12 kuruşluk bir marj vardı.Şimdi nicklerini yazmıyayım o kağıtların topiklerinde yazıları zaten halen duruyor o arkadaşların.Bunlar 12 kuruşluk marjla makinanın al sat yaptığını görünce 12 kuruş üstü kağıt arttı mı ,bazen yukardan gelip yüklü alanlar oluyor du,kağıtda satış yapıp sonra fon marjı kapatmak için satış yaptğında lotlarını geri alıyorlardı.Arada üç beş kazanıyorlardı.Ama şimdi o iş de zor.Gldtr de pek öyle pahalı alan veya satan olmuyor,GMSTR ise zaten ayrı bir dünya oldu satsan yarın fiyatı ne olur geri alabilirmisin fiyat ne olur baya muamma.Bu arkadaşlar spek değiller de arada bu hesabı yaparak günlük kazanan arkadaşlar,ama bence riskli işler.

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu fon takasbankta saklanan gümüşlere dayalı bir fon.Finansbak sadece aracı.Fonun mal varlığı aracı kurumun işlerinden hukuki olarak bağımsız.Aracı kurumun finansal sıkıntısı nedeni ile fona el konamaz rehine hacze sözkonusu edilemez.Ben kuruluş izahnamesini falan baya okudum.Takasbankı fonu aradım,bence tapu kadar güvenli bir yatırım aracı.Ha tasfiye halinde gümüşler piyasa fiyatından satılıp paramız ödense bunun ne zararı olacak ki.Bir de fon bundan işletme gideri adında yıllık bir para kesiyor neden kendini tasfiye etsin ki.
    Şu anda 22750 kg yani 22 ton fiziki gümüşü var.

GoldTr'nini de 992 kilo fiziki altını var.

Fiziki karşılığının olması güzel.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gldtr de de gmstr de de eskiden fonun robotunun belirlediği 12 kuruşluk bir marj vardı.Şimdi nicklerini yazmıyayım o kağıtların topiklerinde yazıları zaten halen duruyor o arkadaşların.Bunlar 12 kuruşluk marjla makinanın al sat yaptığını görünce 12 kuruş üstü kağıt arttı mı ,bazen yukardan gelip yüklü alanlar oluyor du,kağıtda satış yapıp sonra fon marjı kapatmak için satış yaptğında lotlarını geri alıyorlardı.Arada üç beş kazanıyorlardı.Ama şimdi o iş de zor.Gldtr de pek öyle pahalı alan veya satan olmuyor,GMSTR ise zaten ayrı bir dünya oldu satsan yarın fiyatı ne olur geri alabilirmisin fiyat ne olur baya muamma.Bu arkadaşlar spek değiller de arada bu hesabı yaparak günlük kazanan arkadaşlar,ama bence riskli işler.
    Dediginiz altin byfsi ama cidden iyi primlendi
    Tabi gramla kıyaslamak lazim ..
    GMSTR hic incelemedim ..

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
    Yarın BİST'te harakiri yapmazlar umarım. Bu aralar alan alana. Hisseler değerinin çok üzerine çıktı.

7. Ben biraz dinleneyim artik
    Herkese iyi geceler ..
    Umarim bugün herkes istedigi kazanci saglamistir...

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu anda 22750 kg yani 22 ton fiziki gümüşü var.

GoldTr'nini de 992 kilo fiziki altını var.

Fiziki karşılığının olması güzel.
    Ben takasbankı aradım,gümüşler de altınlar da fiziki olarak saklanıyor dediler.GMSTR de fon arada satış yapmak için gümüş arıyor bulamıyor,fiziki gümüş için günlerce beklediklerini ben biliyorum.Aslında talep var hem de bazen piyasa fiyatının yüzde 15 üstünden millet gelip alıyor.Fiziki gümüş sorunu olmasa olay sanal olsa fon istediği kadar lotu çakardı bize.Bankadan yarın 500 kilo altın almaya kalk hemen bir saniyede altınlar hesapta,ya da yüz milyon dolarlık gümüş almaya kalk gümüşler bir saniyede hesapta.E o altınlar gümüşler bankada var mı))))))))))) O hesaplar sanal ama bu fon gerçek.

Sayfa 479/1001 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •