Sayfa 479/493 İlkİlk ... 379429469477478479480481489 ... SonSon
Arama sonucu : 3938 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Kotu durumdayiz

2024Q3 update
    https://eksisozluk.com/entry/168874400
    maalesef hisse içerikli eyf lerde durmak son 3 ayda besleri fena eritti. ben bunun 1. ayında yediğim dayak sonrası ısrar etmeden daha muhafazakar fonlara geçtim, daha sonra da full ppf e döndüm. enaz Şubata kadar da böyle durmayı düşünüyorum. sonuçta besin en önemli özelliği birleşik getiri. az da olsa sürekli büyütebilmek.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    maalesef hisse içerikli eyf lerde durmak son 3 ayda besleri fena eritti. ben bunun 1. ayında yediğim dayak sonrası ısrar etmeden daha muhafazakar fonlara geçtim, daha sonra da full ppf e döndüm. enaz Şubata kadar da böyle durmayı düşünüyorum. sonuçta besin en önemli özelliği birleşik getiri. az da olsa sürekli büyütebilmek.
    bravo , sapka ciakriyorum!

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    6 haneli bir büyüklüğü olan ve şuan tamamen para piyasası fonunda olan 1 bes hesabımın tüm para piyasası fonu getirisini götürüp 600 tl kadar da eksiye götüren devlet katkısı fonunun yöneticisine buradan selam yollayayım bari
    öte yandan portföy şuan full hisse senedi fonu olsaymış 60-65 bin gibi eksi yazarmış bir günde...
    Bunu x te de okudum, o hesap senin demek ki

Bu arada ben de bu sabah değişiklik talebi yaptım...%70 vga, %30 hes ten; %60 vga, %40 hes e geçiyorum. Borsa 9000 altına inerse %50-50 ye dönerim.

Bu atraksiyonları yapıyoruz ama bes hesabım %50 büyümüş yıl başına göre..hiç bir ey yapmadan %100 vga takılsam yine %50 artacakmış..gerçi ben getiri kadar riske e de bakıyorum, aynı getiriyi mümkün olan en düük risk ile elde etmek esas başarı bence...bu portföy ile kafam rahat.

2005 den bu yana sistemde olsam da, şirketteyken hiç fon değiikliği yapmadım, tabi yerinde saydı hesap(reel olarak)..2016 dan bu yana ağırlıklı altın, bazen likit, bazen hisse fon aldım...9 senede 50 ye katladı portföy...aynı başarıyı 2006-2016 arası da göstersem şimdi miami deki yazlıktan yazıyor olurdum
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Bu dönemde dolartl 11 kat, altın dolar bazında 2,5 kat artmış...yani 2016 başında hiç bir şey yapmayıp 9 sene boyunca altında bekleyen zaten 30 kata yakın kazanıyormuş zaten. Özetle altın getirisi üzerine yıllık %10 da reel getiri katabilen, 9 yılda 50 kata ulaşabiliyormuş...hani 50-100 kat deyince büyük başarı olarak algılanmasın diye açıklayayım dedim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    bravo , sapka ciakriyorum!
    geçmiş mesajlarda hisselerden dönüşü yazmıştım. tabi dayak yemeden dönemedik maalesef.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bunu x te de okudum, o hesap senin demek ki

Bu arada ben de bu sabah değişiklik talebi yaptım...%70 vga, %30 hes ten; %60 vga, %40 hes e geçiyorum. Borsa 9000 altına inerse %50-50 ye dönerim.

Bu atraksiyonları yapıyoruz ama bes hesabım %50 büyümüş yıl başına göre..hiç bir ey yapmadan %100 vga takılsam yine %50 artacakmış..gerçi ben getiri kadar riske e de bakıyorum, aynı getiriyi mümkün olan en düük risk ile elde etmek esas başarı bence...bu portföy ile kafam rahat.

2005 den bu yana sistemde olsam da, şirketteyken hiç fon değiikliği yapmadım, tabi yerinde saydı hesap(reel olarak)..2016 dan bu yana ağırlıklı altın, bazen likit, bazen hisse fon aldım...9 senede 50 ye katladı portföy...aynı başarıyı 2006-2016 arası da göstersem şimdi miami deki yazlıktan yazıyor olurdum
    altınları ben 2100 dolarda falan çıkartmıştım. bu senenin ödemeleri ve katkı paylarını düştüğümde getirisi şuan itibariyle %42. Kalan 3 ayda da %12-13 mevduattan gelir. Hisselerden erken kaçabilseydim veya daha fazla altın taşısaydım çok daha başarılı olurdum

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    rakam büyük olunca düşüşler cidden can yakabiliyor, ben dolar cinsi belli bir kazancı görünce otomatik altına geçiyorum dolardan.

bu daha önce ciddi fırsatlar kaçırmama sebep oldu ama bu sene işe yaradı.

Sayfa 479/493 İlkİlk ... 379429469477478479480481489 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •