Garip bi durum ama faiz artışını mutahiti parekendecesi ister hale gelmek üzere sanki. Ülkede dolar dışında bisey alan olmayınca napsın gariplerim. Şu mutahhitlerden ne istiyorsunuz bilmem ki.
Garip bi durum ama faiz artışını mutahiti parekendecesi ister hale gelmek üzere sanki. Ülkede dolar dışında bisey alan olmayınca napsın gariplerim. Şu mutahhitlerden ne istiyorsunuz bilmem ki.
Ancak inşaat olayında dikkat ederseniz devlet ve bankalar olaya 1 kuruş katkı ile dahi olsa müdahil değil. Tüm yükleniciler kendileri risk alarak finanse ediyorlar. Bu detay çok önemli. Hatta devlet net tahsilatçı konumda (alım satım vergilerinden dolayı).
Sanırım 250 baz puan demek istediniz. Evet 200 baz puan ile 500 baz puan arasında bir tahmin aralığı var ancak geçmiş kararlara bakarak kur değil enflasyon baz alınacak gibi gözüküyor. Bu da orta noktada 250 bazpuan ile 300 baz puan arası bir noktaya denk gelebilir.
Ama bu hamle ile yine piyasanın önüne geçememesi muhtemel. Mehmet Bahçeci gibi arkadan yüklemeli politika izlemek devletin kaynaklarının verimsizce harcanmasına yol açıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
https://twitter.com/UykusuzDergi/sta...975895552?s=19
Olayı kısaca özetlemişler
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Usd/Ars +3.93%
Usd/TL +2.48%
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Aynen ben gerçekten kendi adıma utanç duyuyorum. Yazıda sonuna kadar haklısınız. Haramzadelerin, betoncularin, bademci lerin oyuncağı haline düştük. Ve bunları olacağını az çok tahmin etmeme rağmen tl de kaldık. Merkez faiz artışı yapar dedik . Olmadı bundan sonrada yapmaz ! Bademleme ye devam
Bence olumlu bir süreç yaşanıyor. Öyle ya da böyle yerli (bence s.k. s.k.) malı kullanalım propagandası inanılmaz oranda arttı.
Lüks tüketim iyice azaldı. İthal araba ve tüketim ürünleri satışlarında bıçak gibi kesilme yaşandı.
Artık herkes belki de insanlar çocuk oyuncağını evde kendi kendine yapacak. Bunun ayıp bir tarafı da yok. Doğru olan bu zaten. Marketlerin hazır LEGO ları vb ithal paket oyuncakları $ ve € vererek hazır alıp tüketemeyecekler.
Belki de insanlar ufak alanda tavuk ve yumurta yetiştirir. (bence s.k. s.k.)
Bahçesine domates biber kabak salatalık eker masrafını azaltmak için. (bence s.k. s.k.)
Öyle ya da böyle en beteri görülüp asgari ücret $100 olduğunda muhtemelen tarihi dibi görerek toplumun adam olmak için hareket ettiğini göreceğiz.
Bence olumlu bir süreç. Toplum ancak böyle terbiye olacaktır.
Yer İmleri