Sayfa 480/1024 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Garip bi durum ama faiz artışını mutahiti parekendecesi ister hale gelmek üzere sanki. Ülkede dolar dışında bisey alan olmayınca napsın gariplerim. Şu mutahhitlerden ne istiyorsunuz bilmem ki.

2.  Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Önce; apar topar lokomotif(!) sektörümüz inşaatı kurtarmak için 4 bir koldan kampanya başlattılar..

Bu öğleden sonra; AB ye yeniden dönüş açıklamaları(4 bakanla birlikte),

Dövizin sanki yüksek ağustos enflasyonunu satın alıyor gibi hızlı yukarı hareketi,

Ve bu fonlama değişikliği...

Bende sizinle aynı fikirdeyim sayın Rxpu..
    Tahminim 2500 baz puandan az olmamak üzere
    Faiz artışı ...
    Ancak inşaat olayında dikkat ederseniz devlet ve bankalar olaya 1 kuruş katkı ile dahi olsa müdahil değil. Tüm yükleniciler kendileri risk alarak finanse ediyorlar. Bu detay çok önemli. Hatta devlet net tahsilatçı konumda (alım satım vergilerinden dolayı).

Sanırım 250 baz puan demek istediniz. Evet 200 baz puan ile 500 baz puan arasında bir tahmin aralığı var ancak geçmiş kararlara bakarak kur değil enflasyon baz alınacak gibi gözüküyor. Bu da orta noktada 250 bazpuan ile 300 baz puan arası bir noktaya denk gelebilir.
    Ama bu hamle ile yine piyasanın önüne geçememesi muhtemel. Mehmet Bahçeci gibi arkadan yüklemeli politika izlemek devletin kaynaklarının verimsizce harcanmasına yol açıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    dolar 7 olduğunda herkes ayağa kalkmıştı. şu an dolar 6.45 ve herkes gayet relax/cool/sessiz...

Bu formasyonun ismi: ısınan suya ufak ufak alışan kurbağa formasyonu.!!
    Bi şeyin olduğu yok.

Tuvaletçi bile fiyatları katladı.

Bir tek emekçiler yarı yarıya fakirleşti.

Bedeli sadece ve sadece "maaşla çalışanlar" ve birikimi "TL" de olanlar tarafından ödeniyor.

4. https://twitter.com/UykusuzDergi/sta...975895552?s=19

Olayı kısaca özetlemişler

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Usd/Ars +3.93%
    Usd/TL +2.48%

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Baştan söyliyeyim DOST acı söyler, son 6 yıldır ENAYİLER yemeyip parasını tasarruf etti , Tl de tutup ülkeye katkı sağladı ama onların parasını başta YANDAŞ betoncu tayfası olmak üzere sırasıyla, Ülker, Sabancı, Doğuş, bilumum enerji şirketleri vs KERİZ parası diye hüpletti. Birde bunların yanında baldırı çıplak takımı var onlarda kendi çaplarında ucuz kredi ile lüks arabalar , iphone lar , bayram tatillerinde eller havaya kıç gezdirmelerle enayi Tl tasarrufçuların paralarını badem ettiler. İşin acı tarafı YEMEYİP tasarruf eden Tl ciler yine vatam haini , haram yiyiciler muamelesi gördü ve yine ne yazık ki krizin faturası yine onlara kesilecek . Şimdi hadi biri çıkıp bana desin ki : umutabi sen Dolar tutuyorsun o nedenle bize yalan söylüyorsun..
    Aynen ben gerçekten kendi adıma utanç duyuyorum. Yazıda sonuna kadar haklısınız. Haramzadelerin, betoncularin, bademci lerin oyuncağı haline düştük. Ve bunları olacağını az çok tahmin etmeme rağmen tl de kaldık. Merkez faiz artışı yapar dedik . Olmadı bundan sonrada yapmaz ! Bademleme ye devam

7. Bence olumlu bir süreç yaşanıyor. Öyle ya da böyle yerli (bence s.k. s.k.) malı kullanalım propagandası inanılmaz oranda arttı.

Lüks tüketim iyice azaldı. İthal araba ve tüketim ürünleri satışlarında bıçak gibi kesilme yaşandı.

Artık herkes belki de insanlar çocuk oyuncağını evde kendi kendine yapacak. Bunun ayıp bir tarafı da yok. Doğru olan bu zaten. Marketlerin hazır LEGO ları vb ithal paket oyuncakları $ ve € vererek hazır alıp tüketemeyecekler.

Belki de insanlar ufak alanda tavuk ve yumurta yetiştirir. (bence s.k. s.k.)

Bahçesine domates biber kabak salatalık eker masrafını azaltmak için. (bence s.k. s.k.)

Öyle ya da böyle en beteri görülüp asgari ücret $100 olduğunda muhtemelen tarihi dibi görerek toplumun adam olmak için hareket ettiğini göreceğiz.

Bence olumlu bir süreç. Toplum ancak böyle terbiye olacaktır.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Dolar 6.45 o hoşaf beyinlerin gıkı çıkmıyor ama yandaş Tv lerde bile izliyorum bağır bağı bağırıyorlar, yok bebelerinin maması pahalanmış, yok kıçlarına bağladıkları çocuk bezi pahalanmış da nasıl bu fiyat artışlarıyla başa çıkacaklarmış cır cırda cır cır. umutabi tavsiyesi, bir o çocukları maçanız yetmiyorsa dünyaya getirmeyecektiniz hadi kaza falan diyelim çocuk sahibi oldunuz o zaman ithal mama yedirmeyeceksiniz, ithal kağıtla yapılan kıç bezi kullanmayacaksınz, nişasta ( o da ithal mısır, buğdaydan yapılıyor ya neyse) mama , yıka yıka kullan kıç beziyle idare edeceksiniz ancak bu şekil beteri anlayıp yeter diyeceksiniz yok öyle Doların çıkışından bana ne diye ahkam kesip sonra ağlayıp zırlamak.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ancak inşaat olayında dikkat ederseniz devlet ve bankalar olaya 1 kuruş katkı ile dahi olsa müdahil değil. Tüm yükleniciler kendileri risk alarak finanse ediyorlar. Bu detay çok önemli. Hatta devlet net tahsilatçı konumda (alım satım vergilerinden dolayı).

Sanırım 250 baz puan demek istediniz. Evet 200 baz puan ile 500 baz puan arasında bir tahmin aralığı var ancak geçmiş kararlara bakarak kur değil enflasyon baz alınacak gibi gözüküyor. Bu da orta noktada 250 bazpuan ile 300 baz puan arası bir noktaya denk gelebilir.
    Ama bu hamle ile yine piyasanın önüne geçememesi muhtemel. Mehmet Bahçeci gibi arkadan yüklemeli politika izlemek devletin kaynaklarının verimsizce harcanmasına yol açıyor.
    Evet bi sıfır fazla olmuş aceleden
    250 olacaktı😌😌

Sayfa 480/1024 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •