ÝÞ GYO 2. çeyrek finansal sonuçlarý ile alakalý düþüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...r-uzerine.html
YTD
ÝÞ GYO 2. çeyrek finansal sonuçlarý ile alakalý düþüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...r-uzerine.html
YTD
sat kurtul derim baþka biþi bilmem
bu ne ya
YTD kesinlikle
Üstatlar çok karamsar tablo çiziyorsunuz þirketin öz sermayesi 3.300 milyar tl þuan %27 iþlem görüyor daha ne olacak. Kaldý ki bu þirretin çoðu kira geliri olan gayrimenkulller. Sakin olun beyler insanlarý korkutmayýn.
Ýçimi karartýnýz yaw [emoji846] ama bir çok yönden haklýsýnýz
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ödenen faiz sandýðýýzdan da yüksek, ben de bu hisseye girerken sizin gibi yanýldým, gelir gider bölümündeki faiz sizi yanýltmasýn, ayrýca
alýntýdýr
30 Haziran 2018 itibarýyla Þirketin yatýrým amaçlý gayrimenkulleri ve stoklarý üzerinde aktifleþtirilen finansman gideri 347.614.402 TL’dir
.
Yani yaklaþýk 347 milyon da faiz ödenmiþ, sanýyorum þimdiye kadar, bu da arsa ve proje maliyetlerine eklenmiþ. Yani bilançoda ödenen faiz yanýltýcý. Bu 347 milyon faiz gideri olarak gösterilmiyor. Aktifleþtirilmiþ.
95 kuruþ da çok ucuz be ya .. Tsgyo ile birleþmesi konu olduðunda 2.90 hisse ederinden hesaplanmýþtý.. 3 de 1 de þu an.. O zamanlar ise 1.60 lardaydý.. Bilemedim ki þimdi
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ÝÞ GYO ile alakalý yazýmda, bahsetmiþ olduðunuz, aktifleþtirme durumuna dikkat çekmiþtim. Yap-sat projeleri için faiz maliyetleri stok kalemine, kira geliri elde etmek için yapýlanlar ise maddi duran varlýklara kaydediliyor. Yazmýþ olduðum rakam gelir-gider tablosundan deðil, nakit akým tabolsundan aldým. Ama kesinlikle sizin de dediðiniz gibi çok yanýltýcý bir rakam sunuluyor faiz maliyeti olarak.
Ucuz duruyor, ama siz karar verin.
3.300 özsermaye, 1,500 finansal borç, portföy 4.800, piyasa deðeri 910 milyon. Yani piyasa 4.800 portföye 2.400 fiyat biçiyor, finansal borcu düþüyor, 2.400- 1.500 = 900, piyasa deðeri. Yani portföyünü yüzde 50 iskonto edip, banka borcunu düþüyor, 900 milyon bir fiyat çýkýyor, o da 94 kuruþ yapar.
![]()
Yer Ýmleri