Haziranda faiz indirimi gelir şahin serçe olur
Haziranda faiz indirimi gelir şahin serçe olur
wap hariç net rezervlerde ise toparlanma izlendi. Swap hariç net rezervler eksi 41,9 milyar dolar oldu. Önceki hafta swap hariç net rezervler eksi 43,7 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
https://www.bloomberght.com/tcmb-rez...uruyor-2348074
Hazine ve Varlık fonu dış borçlanmayı düşersek net rezerv yine 50 kağıda doğru kayıyor demektir...
Görüldüğü üzere MB kasa aynı hamam aynı tas....
Konu dışı ama kredi kartı taksitli nakit avansta 4.42 dışında daha düşük oranla kullandırım yapan banka varmı özellikle devlet bankaları uzun bir süre devam ettirmişlerdi geçen yıl.
Akbank 1 m üzerine 32 güne %44 oran, 92 güne %48 mevduat faiz oranı verdi,
Teşekkür ederim bilgi için.Uygun oranlı ihtiyaç kredisi de bakıyorum 3.53 oranla buldum bir iki hafta daha araştırmaya devam.200-300 bin tl kadar 12 ay vadeli ihtiyaç kredisi veya taksitli nakit avans cekip dolar,euro,gram altın,gram gümüş sepet yapacağım.Seçimden sonrasını kestiremiyorum bankaya borçlanarak bir şansımı deneyeyim eylül ekime kadar beklerim baktım olmuyor karlı değil en fazla aldıklarımı satar kapatırım krediyi nasılsa her gün üstüne koyarak gidiyor dolar,euro,altın ve gümüş.Ağırlıkla euro almaya daha yakınım epeyce baskılandı birde tarihler tekrar ileri alınırsa şartlaŕım uyarsa euro ddkkm yaparım.Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı?
Prof.Dr. Erhan Aslanoğlu: TL zaten gereğinden çok değerli...
***Seçim sonrası yüzde 65 faiz ve bir miktar devalüasyon ile zaten herkes TL ye döner,
***Bunun enflasyona yansıması kısıtlı olur,
***Bu ise özellikle ithal olan araba talebini kısar,
***Şu an için KKM den dönen paranın TL ye gittiği söylenemez,
gibi bir imada bulundu anladığım kadarıyla....Bloomberg ht.
Biz de aylardır aynı şeyleri söylüyoruz.
Artık kurtulun bu hibrid de olsa hetererodoks politikalardan...
Biz de donumuza kara dolardayken neden iyi bir deval ve faiz ile DDKKM den vazgeçip TL ye geçmeyelim.
Üstelik yabancı fonlar da kaynak sağlar. Yoksa bu kadar değerli yerel parası olan bir ülkeye üstelik de TL daha da değerli olacak söylemleri ile hani fon gelip bu kadar cari açık varken çıkarken parasını güvende hissedip de ülkeye para sokar....
Geçmişteki benzer krizlerden çözümler de aynı şekilde idi.
Yap-işlet-devret e ABD enflasyonu ile faiz veriyorsunuz, neden kendi vatandaşınızın satın alma gücünden çalmakta direniyorsunuz.
Çıkın bu bataklıktan artık...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri