Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 481/1014 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581981 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,841 - 3,848 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Bence ucuz ev üretim modellerine boşuna bakmayın. Evin ucuzlaması icin diger butun şartlar aynı iken o evin uretimi artması lazım. Yani istanbulda 4 milyon ev varsa bu sayının 6-8 milyon olması lazım. Ne yani 15 milyonluk istanbulun nüfusunu ev fiyatlarını düşürerek 30 milyonamı çıkaracaksınız. 78 milyonun 30 milyonu istanbulda mı yaşasın.

Bu bir devlet için tehlikedir. Benim şahsi tahminim istanbulu pahalı bir kent yapıp oyle birakmak kırmızı kitaba girmiş bir devlet politikası. Devlet gecekondu yerleşim sistemini engelledi ev fiyatlarını yukarı cektirtti ve bu sayede göçü eskiye oranla cok daha zorlaştırdı. Artık insanlar koyden gelip bir ucraya kumes gibi gecekondu dikip yerlesemiyor istanbula. Devlet politikası olarak istanbul yaşaması cok pahalı bir kent olarak kalacak. Devlet istese tuzlaya silivriye uydu kentler yapar oaraya hizli metrolara yapar ve ev fiyatları uzerindeki baskıyı hafifletir ama bunu asla yapmayacak. Tam tersine marmara cevresine balikesir canakkale tekirdag hattina hızlı trenler yaparak fabrikaları marmara cevresine dağıtın ihtiyaciniz olduğunda trenle bir saate istanbul da olursunuz diyecek

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Rüşvete 33 tutuklama!

Esenyurt Tapu Dairesi'nde kurulan ve aralarında dairede görevli 3 müdür yardımcısı ile tapu memurlarının da bulunduğu rüşvet şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 51 şebeke üyesinden 33'ü tutuklandı.

http://www.milliyet.com.tr/rusvete-3...undem-2520715/

Bir de bunlar var.

Masum insanlari fetocu diye suclayip mal varliklarina el koyuyorlar.

Bakalim bunlarin mal varliklarina dokunacaklar mi ?
    Masum kim fetocu diye suçlanıp malına el kondu? Hangisiydi o?

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ben de bu ilani ne amacla verirler, onu merak ediyorum.
    Doğma büyüme Cennet mahalleliyim. (Şu an gerçi Beykent de oturuyorum) Camdan manzarasından o dairelerin Cennet metrobüs durağında ki Koru Florya evlerinin biraz ilerisinde olduğunu zannediyorum. Eskiden orada Cennet Oto açık pazarı var idi. Koru Florya ev fiyatlarını refere aldıklarından o fiyatı yazmışlardır. Koru Florya evleri , 3+1 ler 3 milyon , dublex 4+2 ler 5,5 milyon civarı. Müteahhit ortaklarından birisi hani şu meşhur Kadir Topbaş ın fetöden içeri alınan damadı Ömer Faruk Kavurmacı dır .
    Bana göre asla ama asla bu fiyatlar etmez , zaten evlerin sanırım yarıdan çok daha fazlası bomboş. Bir kaç sene de oldu yapılalı. Akşam saatlerinde araba ile geçtiğinizde onca eve rağmen çok az lamba yanar evlerde , hem de cadde tarafını söylüyorum , arkaya bakan tarafları daha da boş.

4. Sahibinden ve Hürriyet emlakta kira çarpan oranları da ( sanırım sitedeki verilere göre) gösteriliyor.

Ben oturduğum daire ile diğer bir daire için şişli ve dikilitaş için test ettim. 1-3 yıl farkla doğru gibi.

2006 da sadece 65.000 TL ye aldığım minik dökülen 1+1 bir dairem var. Şu an ki kirası 1000 TL ve 2006 da 600 den başlamıştık kiraya vermeye. 2 ayı geçen boş bir dönemi olmadı. Fiyat makul merkezi öğrenci ve bekarlar genelde kapışıyor.

Demem şu ki illa gbüzel olsun marka olsun diye yatırım yapmamak gerekiyor. Merkezi olsun tercih nedeni olsun havada karada daha çok getiriyor. Örneğin bu dairenin kira çarpan oranı 13-15 yıl falan

SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

6. Kira sözleşmesinde tek imza yeterli olacak
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-olacak/196054

7. Bankaların konut kredileri önümüzdeki hafta yükselmeye başlıyacak diye duyuyorum. Satışlar etkilenir mi? Doların düşüşü döviz hesaplarını arttırmakta. Halbuki nakit para konut alımına gitmeliydi.

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    Bankaların konut kredileri önümüzdeki hafta yükselmeye başlıyacak diye duyuyorum. Satışlar etkilenir mi? Doların düşüşü döviz hesaplarını arttırmakta. Halbuki nakit para konut alımına gitmeliydi.

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Çarşamba günü 60 ay 0,89 faiz oranıyla kredi kullandık Halkbank'tan , başvuru yaklaşık 3 hafta önce yapılmıştı, kredi işlemleri sırasında MT oranın 1,03 çıktığını söyledi.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 481/1014 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •