Sayfa 483/1312 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Emlak sitelerinde bazen denize yakın turistik yerlerde yada üniversitelere yakın yerlerde müteahhit kişilerce yapılan dairelerin satış ilanlarında sezonluk kiralanırsa şu kadar getiri olur yada öğrencilere kiralanırsa bu kadar alırsınız şeklinde makul/iyi kira getirili yerler göze çarpıyor.
    Kafama da madem bu kadar iyi getirisi varsa bu adamlar bunu neden bize satmaya çalışıyor yada kendisi neden kiralamıyor sorusu takılıyor. Hani ilana konu dairenin yakınlarındaki yerlere baktığımda ciddi fiyat farkı da göremiyorum. Yani bir sahtekarlık da sezinlemiyorum. Acaba evi satmak kiracıyla falan uğraşmaktan daha karlı mı görülüyor onlar için? yada bilmediğim başka bir husus olabilir mi ? fikri olan olursa sevinirim.
    üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...

2.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...
    Sizin yazlik guzelcamlidami?

Guzelcamlida 1 tane bile aylik disinda veren yok. Yani 2 yada 3 haftalik kiralayamiyorsunuz. Piyasa cok tuhaf

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sizin yazlik guzelcamlidami?

Guzelcamlida 1 tane bile aylik disinda veren yok. Yani 2 yada 3 haftalik kiralayamiyorsunuz. Piyasa cok tuhaf
    yok güzel çamlıda degil...ssk sitesinin oralarda..biz genelde kullandıgımız için nasıl kirlanıyor bilmiyorum..ama bizimle birlikte abimler bizim çevre sitelerden kiralar lar her sene..mesela gecen sene kiraladıkları evin sahibinin civarda 5 tane evi var..adam hepsi ile tek tek ilgileniyo..temizlik ben yapmakla ugraşmam derseniz eve haftalık temizlikçi bile buluyor..ama tabii biraz pahali ..ama gecen sene civar evler 25 lirayken aylık abimler 30 a tutmuştu ama denize 3-yada 4 ü sıra evdi...ama haftada bir temizlikçi geliyordu eve ..ha tabii temizlikçinin parasını siz veriyorsunuz elbette..ama genelde hanımlar tatilde de ev işimi yapcagım diyor.

4. gayrimenkulde şoyle bir durum var..sayın emlak çı nickli arkdaşın dedigi gib gayrimenkulun degerinin yukselmesinden ziyade...diger gayrimenkullere göre daha fazla hangisi degerleniyor onu bulmak önemli..bundan 3-5 sene öncesine kadar yazlıkların yüzüne bakan yoktu..çünkü otelde tatil daha cazipti...1 ay ev tutmak yerine 15 gün otelde hizmet almak daha iyi geliyordu...millet yazlık fiyatlarını pandemiye bagladı..ama bence rahip krizi ile birlikte doların yukselmesi sonucu insanların alım gücü düştükçe otele gitmek yerine ..iki aile birleşip ( abimle bacanagı iki aile tutuyor eş ve çocukları oaraya bırakıyorlar ..hafta sonlarıda erkeklerde gidiyor..başka bir akrabam da kardeşi ile ortak tutuyor..15 gün bir 15 gün digeri kalıyor )ev tutuyolar ..daha ucuza tatile çıkmış oluyorlar..eger ki önümüzdeki senelerde bu düşük alım gücünün devam edecegini düşünüyorsanız..ve doların yuksek olacagını o yüzden otel fiyatlarının da yuksek olacagını düşünüyorsanız..şehirde almaktansa yazlık almak mantıklı...şimdi benim bir hayalim var... 4 sene sonra oğlanın üniversite bitiyor..o bitimi kendimi emekli edecgim ve o zaman bodrum denizde çok yakın maksimum 100-200 metre ..( emlakçı 100-200 metresi degil ) gerçekten 100-200 metre veya ayvalık cunda da bahçeli bir eski rum evi tadilatlı almak..ama bunlarda 5-6 milyon ve üstü bende ise 3 var...4 sene nakitte beklersem hiç birşey alamam..şimdi bir ev aldım 3 milyona benim evimin degeri 5 milyon oldugu zaman o evlerde 10 olacak...o zaman benim evimin degeri onlardan fazla artması lazım ki o evi alabileyim...yani dogru yerde dogru pzisyona oynamak mantıklı..şimdi izmir için konuşayım..mesela evka3 tarafları çok ragbet görüyor..profesorler sitesine yakın yerlerde daireler 4-5 milyon...yeni ,güvenlikli, otoparklı vs vs..ama mesela alsancak trt nin binansının oldugu mimar sinan mahallesinde kültür mahallesinde 2,5-3 milyon a kadar eski ama depremde hasar görmemiş şehrin kalbinde 4-5 katlı yerler var...2,5 milyona burada daire almayı tercih ederim 3-4 sene sonra kentsel dönüşümde buralara birer kat fazla pay verilebilir çünkü yuksek degiller.. üstüne kat verildigi için yenileme parası çok fazla olmaz..en fazla 300-400 hadi bilemedin 500 olsun..şehrin kalbinde 5 sene sonra sıfır evin olur..5 sene sonra evka3 te sıfır aldıgın ev artık 5 yaşında olacagından dolar bazında sana para kazandırmaz ama senin alsancakta aldıgın ev dolar bazında katlar..gayrimenkul bugüne kadar kazandırdı..ama bundan sonra çok dikkat edilmesi lazım..hele ki kullanmak için degil yatırım amaçlıysa...o kadar çok bina depremden hasar aldıgı için yıkıldı ki..bu evleryeniden yapılıyor..bunlarrın içindeki insanlar mecburen kiraya çıktılar..ama 3-4 sene sonra tekrar evlerine dönecekler yapılyor çünkü..birde secimler var..secimler sonrası yeni gelen hükümet suriyeliler ülkelerine gönderme konusunda suriye ile anlaşırsa.. ve yarsı dönse bile ciddi bir nüfüs azalışı ile karşi karşiya kalırız..ve ülke nufusu hızla yaşlanıyor...gayrimenkul en az 30-40 yıllık yatırım..önümüzde ki 2-3 sene degil 10 seneye göre hareket etmekte fayda var..

5.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Aç tavuk ( pisikletci) kendini darı ambarında sanırmış.!!;-)))
    Dikkate almayın..

6. Antalya da sanki bir tık daha yükseldi kiralar. Ama bu balon patlar, 45 m2 1+1 2 milyon TL edemez, etmemeli. 5 binde kirası var. Dün Hurma da 2+1 95 m2 daire 7500 TL ye ve 1 yıllık peşinle ukraynalı ya kiralandı. Önceki oturan aile 1500 e oturuyormuş.

https://twitter.com/cemtopal55/statu...49599185899523

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Kanada’da yasaklanıyor… Yabancılara satış konut krizini tetikliyor mu?

Son iki yılda ev fiyatlarının ortalama yüzde 51 civarında arttığı Kanada'da, fiyat artışlarını dizginlemek için yabancılara konut satışının yasaklaması tartışılıyor. Konut alan yabancılara vatandaşlık veren Türkiye'de ise satılık evlerin fiyatı son bir yılda yüzde 120'den fazla zamlandı...

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...or-mu-7065922/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    TOKİ konutlarında kuraya girmek için belli kriterler var. Eğer kriterleriniz uygunsa hiç düşünmeye gerek yok. Kura da çıkarsanız muhtemelen 2 yıl içinde daire teslim edilir. İster kiraya verir dairenin değerlenmesini beklersiniz isterse o anki piyasaya bakarak borçlu satarsınız . bu satışa devir deniyor. Bazı insanlar sırf bu işten para kazanıyor.
    tesekkurler sn. ressam. önceden itibar vermişim, tekrar veremiyorum

Sayfa 483/1312 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •