Sayfa 485/1009 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    EUR/USD düşmeden dolarda yükseliş zor gibi..önce burası çakılmalı...
    [IMG][/IMG]
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaslar
    Abd 10 yillik tahvil faizinin dusmesi gelismekte olan ulke kurlarini nasil olumlu etkiliyor ?
    Abd tahvil faizi dusuyorsa tahvile alim geliyordur, tahvil almak icin dolar gerekiyor, bu durumda gelismekte olan ulke paralarinin satilip dolar aliminin yapilmasimi gerekmez mi?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    ENKİ MERHABA..DXY ÇIKACAKMI ACABA?
    [IMG][/IMG]
    Merhabalar..uzman değilim ama benim ki gönül kitabından..

Tahvil karşılığı para çoğaltıp bankalarına veren hangi bankerler..genelde ECB,BOJ ve SNB..

Çoğaltılan para kendi bankalarına ulaştıktan sonra muhtemelen bu paraların bir kısmı, özelikle BOJ'dan çıkanların büyük bir kısmı, nerede?.. ülke dışında..ne yapıyor getiri kovalıyor..çünki ülkelerinde faizler negatif..

Şimdi durumlar vahamet arz ederse, bu paraların Dolardan Euro'ya, Yen'e ve Frank'a dönüşüp ülkelerine geri dönmesi lazım önce..böyle bir ortamda dolar kafaya kaldırabilir mi..kaldıramaz..yani DXY mecburen düşecek..

Yok FED faiz artıramazda, ondan..yok ECB taper yapacakta ondan..hepsi hikaye..Draghi'nin taper konusunda Aralık'a kadar konuşacağı yok..Haziran'dan beri aynı terane..

Eeee gönül kitabından devam edelim..diyorum ki yukarıdaki durum, yani doların zayıf hali, dolar borçlusu EM'ler için biçilmiş kaftan..EM'lerde sorun yoksa, ne yapayım o zaman..EM'lerden ballı börekli faizimi almaya devam edeyim..

İşte güvenli liman ABD bonolarına sığınma olurken, Doların kıpırdayamamasının sebebi budur şeklinde düşünüyorum..

O yüzden bugün yazdım..benim senaryom aşağıdaki gibi:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Durumun vahametine göre önce dolar dayak yiyecek..DXY sürünecek..

Sonra amcalar baktılar, pabuç pahalı..dolar hepiciğini dövecek..

Siz onu öldü zannetmeyin aslında diridir o..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Merhabalar..uzman değilim ama benim ki gönül kitabından..

Tahvil karşılığı para çoğaltıp bankalarına veren hangi bankerler..genelde ECB,BOJ ve SNB..

Çoğaltılan para kendi bankalarına ulaştıktan sonra muhtemelen bu paraların bir kısmı, özelikle BOJ'dan çıkanların büyük bir kısmı, nerede?.. ülke dışında..ne yapıyor getiri kovalıyor..çünki ülkelerinde faizler negatif..

Şimdi durumlar vahamet arz ederse, bu paraların Dolardan Euro'ya, Yen'e ve Frank'a dönüşüp ülkelerine geri dönmesi lazım önce..böyle bir ortamda dolar kafaya kaldırabilir mi..kaldıramaz..yani DXY mecburen düşecek..

Yok FED faiz artıramazda, ondan..yok ECB taper yapacakta ondan..hepsi hikaye..Draghi'nin taper konusunda Aralık'a kadar konuşacağı yok..Haziran'dan beri aynı terane..

Eeee gönül kitabından devam edelim..diyorum ki yukarıdaki durum, yani doların zayıf hali, dolar borçlusu EM'ler için biçilmiş kaftan..EM'lerde sorun yoksa, ne yapayım o zaman..EM'lerden ballı börekli faizimi almaya devam edeyim..

İşte güvenli liman ABD bonolarına sığınma olurken, Doların kıpırdayamamasının sebebi budur şeklinde düşünüyorum..

O yüzden bugün yazdım..benim senaryom aşağıdaki gibi:
    Eline saglik

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Ozbekistanda büyük devalüasyon. 1 Özbek parası bu sabaha göre artık yarisi degerinde
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ozbekistanda büyük devalüasyon. 1 Özbek parası bu sabaha göre artık yarisi degerinde
    Bakalım devamı diğer ülkelerde gelecekmiş ?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozbekistanda büyük devalüasyon. 1 Özbek parası bu sabaha göre artık yarisi degerinde
    Yaw iyiki dolar güçsüz durumda..birde güçlü olsa ortalık dağılacak..

Eeeee global borç bir kaynağa göre 217 trilyon dolar civarında..global GDP'nin %325..

Bol para ve süper balonlar..

Herkese iyi geceler..

7. Sayın rxpu,

Usd/uzs (ozbek para birim) paritesi son 1 yılda 3000 den 4200 e gelmiş, %40 devaluasyon olmuş, bir günlük hareket değil, günlük değişimde böyle bir oran göremiyorum, ben mi yanlış bakıyorum, kontrol edermisiniz, bu değeri nereden gördünüz?

8. Uzbek currency drops 48% after central bank allows float

Uzbekistans som lost almost half of its value in a single day on Tuesday, after the government announced it would remove its peg against the dollar in an attempt to crack down on black market trade in the currency.

The central banks previous crawling peg regime had allowed the som to gradually weaken after energy prices plunged in 2014, but the complete removal of controls today saw the number of soms required to buy a dollar go from 4,210 to 8,100.
    https://www.ft.com/content/9e8e1839-...b-83a57b631a9f

Sayfa 485/1009 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •