Sayfa 487/1001 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    JPMorgan lira'nın ucuz olduğunu ve daha fazla değer kaybına gerek olmadığını yazdı.

Ateşle 10-20 milyar dolar tutanmı var alttan alırsın
    100 bin dolara itinayla rapor yazılır, yanarlı dönerli

Ağustos 2020'de ons altın 2075 dolara giderken Bloomberg çarşaf çarşaf altın kesin 3000 dolara gidecek diye rapor yazdıydı, herkeş tekrar tekrar yayımladıydı...

Sonuç, mortingen şıtırase 101 numara...

Utandı mı...yoeööoo
    Özür diledi mi...yoeöoo

Geçen sene, tüm temettücü hesaplar coştu Ereğli temettü muhabbeti yapıyorlar, Zeynep Abla falan habire grafik excel hesap kitap yayımlıyor, aha dedim döşeyecekler, %30 çakıverdiler...özür utanma itiraf???..yoeoöo..

HSBC....dolar 8.65 den 6.75 e düşecek kesin garanti dediydi...meğerse carry tradeci çıkmaya çalışıyormuş, YKBNK nin içinden geçti çıkarken....dolar 8.30 dan bi zıbıttı 18.36 da aldı soluğu...

Herkeş bize karşı

Zopa yiye yiye ters manyel verile verile arsız olduk...tınlamıyoruz...

2.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Tüm bunlar bize neyi hatırlatıyor? 2019'da Erdoğan hükümeti Suriye'ye "mehterle" bir askeri harekat başlatmış, ABD Başkanı "Aptal olma! Ekonomini mahvederim!" tehdidini savurunca tüm bu ağır lafları yutup süklüm püklüm operasyonu durdurmuştu.

Şimdi de ABD'ye herhangi bir karşılık verirseler, ağız dalaşına girseler zar zor tuttukları döviz kurunun başaşağı gideceği korkusu içerisinde, ne olup bittiğine dair Türk halkına hiçbir bilgi vermeden tüm hadiseyi yalan bir beyanatla kapatmaya çalışıyorlar.

https://twitter.com/omermurat_/statu...240587078?s=12

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    link calismiyor

3. Putin, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) kurucusu Klaus Schwab'a, Yeni Dünya Düzeninin başarısız olacağını ve "günlerinin sayılı olduğu" söyledi. Ayrıca Putin, Klaus'a "insanlığı fidye karşılığında tutan, küreselci bir terörist" dedi.

https://twitter.com/Maviturkk/status...41785702687015

Su Putin i de bi olduremediler yokmu trafik kazasi ucak kazasi falan

4. ABD Suriye’de bir Türk SİHA’sını düşürdü.
    -ABD, hiyerarşik zincire kullanarak bu kararı verdiğini açıkladı. Yani sehven ya da kaza değil.
    -ABD’nin elektronik sistemleri SİHA’nın NATO üyesi Türkiye’ye ait olduğunu kesinlikle tespit edecek durumda.
    -SORU: SİHA’yı düşürmeden Türkiye’ye neden “SİHA bu bölgeye yaklaşmasın, çekilsin†denilmedi. Normalde, NATO üyesi ülkeler arasında bu eğitim yapılır. Ama ABD buna ihtiyaç duymadı.
    -Türkiye, ABD’nin bu hamlesini okumalı.
    -Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütünü destekleyen ABD’nin bu son hamlesiyle Türkiye’ye doğrudan savaş açmadığı kaldı. Adını koyalım ve ona göre strateji geliştirelim. SİHA düşürme önemlidir.

https://twitter.com/NaimBaburoglu/st...12291902243097

5.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    JPMorgan lira'nın ucuz olduğunu ve daha fazla değer kaybına gerek olmadığını yazdı.

Ateşle 10-20 milyar dolar tutanmı var alttan alırsın
    Aylık gelirimden memnun değilim…Alım gücüm süper değil..
    Ama şunu farkettim; TL olan gelirimi Euro ya çeviriyorum ve bulduğum rakamı Avrupa’da alabilen beyaz yakalı çalışan olduğunu zannetmiyorum. Üst seviye yönetici falan ancak..
    O halde bir terslik var. Ya TL aşırı değerli, ya da ülkemiz korkunç pahalı…aslında ikisi aynı şey de olabilir.
    Başka bir ihtimal yok
    Emin olduğum bir konu da, bu iş böyle gitmez

6. 1994 ve 2001 krizlerinin ayak izlerini aynen takip ediyoruz ve ödemeler dengesi krizine doğrıiu yol alıyoruz. Bu 2 krizin arifesinde ne olmuşsa onlar aynen oldu. Her iki krizin arifesinde de MB elindeki rezervlerini tümünü TL yi savunmak için sıfırlamıştı, şimdi ise net rezervler swaplar hariç 58 milyar dolar ekside. Cari açık %5 civarındaydı, şimdi de aynı..
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7. TR ekonomisi düzenli olarak sermaye girişine ihtiyaç duyan bir ekonomi. Aksi halde 3 açık (cari, bütçe, dış ticaret) sürdürülemez. Acik olarak TL nin ciddi manada değer kaybetmesi gerekiyor, aynen 1994 ve 2001 de olduğu gibi.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

8. 1994 ve 2001 krizlerinin arifesindeki gelişmeleri şu anki durumla bir karşılaştırın, arada hemen hemen %100 lük bir benzerlik olduğunu görürsünüz.

Sayfa 487/1001 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •