Sayfa 489/927 ÝlkÝlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,905 - 3,912 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Dolardaki bu gidiþat beni fazla tedirgin etti çok hayra alamet durumlar deðil bunlar iþ baþka yerlere gidecek. Olmaz bu þekil baþý bozukluk olmaz ,aklý selim davranýn yeter artýk bu ülkeye yaptýðýnýz kötülükler.
    Eðer sonuna kadar zorlayacaklarsa ve üretim çýktýsý ile uyumlu kur deðerinin oluþmasýný engellemeyeceklerse ben varým. Ama tek çekincem iþ býçak kemiðe dayandýðýnda halk acý çekmeye baþladýðýnda politik sebepler ile dayanamayýp büyük tavizler karþýlýðýnda yüksek dýþ borç alarak doðal dengelenmeyi sekteye uðratmalarý.

Ýþte bu olursa her iki durumdan da beteri olur.

Bir bakýma þýmarýk ithalatçýlarý yerli imalatçýnýn dizine oturtup sevme zamaný geldi. Gazamýz mübarek olsun.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Eðer sonuna kadar zorlayacaklarsa ve üretim çýktýsý ile uyumlu kur deðerinin oluþmasýný engellemeyeceklerse ben varým. Ama tek çekincem iþ býçak kemiðe dayandýðýnda halk acý çekmeye baþladýðýnda politik sebepler ile dayanamayýp büyük tavizler karþýlýðýnda yüksek dýþ borç alarak doðal dengelenmeyi sekteye uðratmalarý.

Bir bakýma þýmarýk ithalatçýlarý yerli imalatçýnýn dizine oturtup sevme zamaný geldi. Gazamýz mübarek olsun.
    Bu þekil dengelenme olmaz sayýn rxpu bu iþ karakolda biter.

Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Bu þekil dengelenme olmaz sayýn rxpu bu iþ karakolda biter.
    Bence gayet mümkün ama bunu þu anki yönetim kabul etmez. Zira halkýn çok büyük bir kesimi devlet yardýmlarý ile geçiniyor.

Çok uzun bir zamandýr zayýf ve liyakatsiz olan yapýlarýn piyasada bulunmasýna izin veriliyor. Gereken yapýlsýn kuvvetli olan ayakta kalsýn zayýf olan elensin.

Bunun dýþýndaki her çözüm domuz baðýndan farksýz olur.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

4.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku

Aynen sayýn rxpu , ama þýmarýk ithalatçýlarýn ithal ettiði ürünlerin çoðu ülkemizde maalesef üretilmiyor. Derhal bu ürünlerin üretilmesi için reel sektöre destek verip üretimi arttýrmak gerek. Eðer bu yapýlmazsa bu kadar devalüasyon boþa gitmiþ ve sizin deyiminizle doðal dengelenme olmamýþ ve hiperenflasyona gitmiþ oluruz diye korkuyorum.
    Y.T.D.

5.  Alýntý Originally Posted by feray007 Yazýyý Oku
    Aynen sayýn rxpu , ama þýmarýk ithalatçýlarýn ithal ettiði ürünlerin çoðu ülkemizde maalesef üretilmiyor. Derhal bu ürünlerin üretilmesi için reel sektöre destek verip üretimi arttýrmak gerek. Eðer bu yapýlmazsa bu kadar devalüasyon boþa gitmiþ ve sizin deyiminizle doðal dengelenme olmamýþ ve hiperenflasyona gitmiþ oluruz diye korkuyorum.
    LTF BU ÞAHSIN GÖNDERÝLERÝNE ÝTÝBAR ETMEYÝN...
    Bu þahýs bana Doas baþlýðýnda "Doas hakkýndaki olumsuz görüþlerimden dolayý" hakaret eden/edebilen biridir..
    Demokrasiye,farklý fikirlere tahammülü olmayan biridir...

Ayrýca bugün bile,ülkenin/ekonominin bu halinde bile otomobil satýlsýnda benim hissem deðer kazansýn diyen biridir..
    Ülke/millet hasletleri az geliþmiþ biridir...

saygýlar/baþarýlar
    "Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "

Alýntý Originally Posted by feray007 Yazýyý Oku
    Ýlaç tedariki ile ilgili AB ile özel bir anlaþma yapýlabilir. Onun dýþýnda üretilemeyen her þey doðal dengesine býrakýlmalýdýr. Devlet kesinlikle destek vermemelidir. Devletin desteði döngüyü zehirler. Üretim gerçek doðal dengede gerçek talep ve arz ile þekillenmelidir.
    Devlet teþviði sadece zayýf ve liyakatsiz olana yapýlan bir makyajdýr. Doðal denge ve güç oluþtuðunda o iþi yapabilecek olan zaten teþviksiz de yapar.
    Zaten teþviksiz yapamýyorsa hiç yapamayacaktýr.

Üretim için iþin doðal dengesindeki güç miktarý o denli fazla ki , bu güce sahip olan zaten teþviðe ihtiyaç duymayandýr.

En büyük teþvik týpký Güney Kore'nin 1960'larda uyguladýðý modelde olduðu gibi insaný ihtiyaçlarý ile terbiye etmektir. Ýnsan ihtiyaçlarý ile terbiye edildiðinde onlara ulaþabilmek için en yüksek performansýný gösterecektir.

Ýþte en büyük teþvik ve katalizör budur.

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Ýlaç tedariki ile ilgili AB ile özel bir anlaþma yapýlabilir. Onun dýþýnda üretilemeyen her þey doðal dengesine býrakýlmalýdýr. Devlet kesinlikle destek vermemelidir. Devletin desteði döngüyü zehirler. Üretim gerçek doðal dengede gerçek talep ve arz ile þekillenmelidir.
    Devlet teþviði sadece zayýf ve liyakatsiz olana yapýlan bir makyajdýr. Doðal denge ve güç oluþtuðunda o iþi yapabilecek olan zaten teþviksiz de yapar.

Üretim için iþin doðal dengesindeki güç miktarý o denli fazla ki , bu güce sahip olan zaten teþviðe ihtiyaç duymayandýr.

En büyük teþvik týpký Güney Kore'nin 1960'larda uyguladýðý modelde olduðu gibi insaný ihtiyaçlarý ile terbiye etmektir. Ýnsan ihtiyaçlarý ile terbiye edildiðinde onlara ulaþabilmek için en yüksek performansýný gösterecektir.

Bu dengelemede BETONU neremize sokacak o devleti yönetenler ?

8.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku

çok güzel yazmýþsýn hocam ama ülkedeki devletçi kafa bunu anlamýyor. en ufaðýndan en büyüðüne herkes el açýp avanta bekliyor; "devlet el atsýn", "devlet çözüm bulsun", "devlet bize bakmýyor", "devlet planlasýn".

farkýnda deðillerki devlet iþe girince içinde bulunduðumuz gibi oluyor durum. adam kayýrmaca, yandaþa peþkeþ çekme, bataný batýrmamaca, vs. hep bir hayallerdeki devletçilik var; ahlaklý insanlar devleti yönetip mükemmel iþ çýkaracaklar hýrsýzlýk yolsuzluk hepsi bitecek. halbuki devletçilik oldukça o muazzam merkezi güç hep karakteri bozuk adamlarý kendine çekip iyi insanlarý uzak tutucaktýr. bu dünyanýn heryerinde böyle...

Sayfa 489/927 ÝlkÝlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •