Sayfa 49/992 İlkİlk ... 3947484950515999149549 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 385 - 392 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Geçen yılın ilk 3 ayında 19,7milyarTL açık veren Hazine bütçesi, bu yılın ilk 3 ayında ise 37,8 milyarTL açık verdi.
    Artış oranı:%92

TCMB'den erken alınan 33 milyarTL olmasaydı bu rakam 71milyarTL'ye ulaşacaktı

Aynı dönemler arasında faiz dışı denge 5,37 milyarTL açığa dönüştü.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    TPP de üst band sürekli aşağı basılıyor bu gün en yüksek 25 görülmüş....Aracı kurum sağolsun 25 den bağlamış
    hangi kurum?

3.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Hocam alınmassan şayet. hisse tavsiyesinde bulunma. borsa ufak ufak yukarı çıkıyor gibi görünsede. fırsat kollanılıyor büyük mal çıkmak için. iyi alıcı olsa malı boşaltıp kaçacak yabancı yatırımcıların coğunluğu. satamıyor mal ellerinde kaldı.
    Yok dostum alınmam tabiki..Sonuçta burda fikir alışverişinde bulunuyoruz.Her fikre saygım vardır .
    Borsanın 70 binleri görme olasılığ bana göre 120 binleri görme olasılığından daha düşük .70 leri görürsede hiç korkmadan ortalamayı düşürmek için alım fırsatı verir diye düşünüyorum.
    Her 100 bin tl ye günlük sadece 50-60 lira mevduat faizi o kadar düşük kalıyorki hisseler o yüzden daha cazip geliyor .Risk var ama risk almadan kazançda olmuyor ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    şeker bank 46,5k dolara 3,25 teklif etti, parayı alıp çıkım.

vizyonsuz mt lerler uğraşamam.
    Benim 75K dolara 3,75 vermişlerdi Pazartesi, ben bağladım.

5. Burger den 10 unda dönüşüm var, 21 e yukselmiş bugun ama hala düşük kalıyor,PPF lere geçeceğim.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar özel sektör bono ve tahvilleri normal bir mevduat ürününe veya bankanın kendi bono veya tahviline göre çok daha yüksek bir risk içeriyor olabilir. Geçmişte ödemesi yapılmayan bir çok özel sektör tahvili oldu.

Bu konuya bence hassasiyet göstermeliyiz.

Alacağımız bono ve tahvilin özel sektör tahvili içerip içermediğini mutlaka kontrol etmekte fayda var.
    Yakın geçmişte analiz Faktoring hariç ödeme yapamayan bir özel sektör tahvili olayı hatırlamıyorum

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

7. 1 haftanın özeti ;

JP Morgan’ın rezervlerdeki azalışı gösterip seçim sonrası için TL short önerisi sonrasında TCMB ve bankaların operasyonu ile yurtdışında swap faizleri % 1000 lere ulaşmış ve TL değer kaybetmek şöyle dursun ciddi değer kazanmıştı. Gerçekten de seçim öncesinde 5.65 olan kur, seçimden 4 gün seçmiş olmasına rağmen onun altında. Yani seçimlerin kura etkisi SIFIR. Dün de Dolar dünyada % 0.3 değer kazandığı halde TL % 1.1 değer kazanarak 5.56’yı gördü. Ciddi spekülasyonlara yol açan TCMB rezervlerindeki azalmanın ardından, geçen hafta rezervler 3.9 milyar dolar artarak 96.2 milyar USDa yükseldi.

Ancak geçen hafta TL bulamayan yabancı hisse ve tahvil satarak TL bulabildi. 19 Martta 106 bine yaklaşan BIST 100 Endeksi sonrasında şelale formatında aşağı inerken özellikle 27 Martta %5.7 düşmüş ve 90 binli seviyeleri görmüştü. Borsanın uzun zamandır mal sahibi olan oyuncuları fena dayak yemişti. Dün bu veri açıklandı: Hisse ve DİBS’te toplam 1,33 milyar dolarlık satış yapmışlar ki haftalık olarak Ağustos 2014’den beri en yüksek yabancı çıkışıdır. Borsada yabancı payı % 66 dan % 63 e inerken DIBS’de % 12.5 ile son 20 yılın en düşük seviyesine indi.

İşte o günlerde dayak yiyen borsanın büyük oyuncuları, 8 gün sonra -dün- intikamlarını aldı. Dün BIST 100 Endeksi % 4.13 artışla 98,336 puandan kapattı. En çok artan endeksler % 6.3 ile İletişim % 6.0 ile Bankacılık oldu. Bir günlük yükselişle borsadaki tüm şirketlerin piyasa değeri 145 milyar dolardan 150 milyar dolara yükseldi. Örneğin Garanti Bankasının piyasa değeri 2.4 milyar TL artarken THY piyasa değeri 1.3 milyar TL arttı. Düşerken 1.5 milyar TL ile düşen borsa yükselirken 500 mn TL ile yükseldi. Yani satıcı olmaması yukarı ittirilmeye müsait hale getirdi. Bir daha “şelale” olmadıkça yine 100 binlerin üzerine çıkarırlar.

Yılbaşında deseler ki “sizin döviz açık pozisyonunuz fazla, size 5.5 ortalama ile 21 milyar dolar verelim” Bayılırdık. Zira kur riskini azaltmak istiyoruz ama bu kadar talebi bu kurdan karşılamak büyük işti. İşte bunu Türkiye başarmış. İlk 3 ayda bankalardaki döviz mevduatı 21.3 milyar USD karşılığı artarak 214 milyar USD a ulaştı. Bunu gören S&P “Şartlar değişmezse Türk özel sektörü borç çevirmenin üstesinden gelebilecek gibi" dedi. İşler o kadar iyiye gidiyor ki Garanti Bankası 2019 için özkaynak karlılığı tahminini yukarı revize etti. Yani bankalar için iyi haber.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Yakın geçmişte analiz Faktoring hariç ödeme yapamayan bir özel sektör tahvili olayı hatırlamıyorum

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Bir çırpıda aklıma gelen, son dönemlerde ödenmemişleri de içerenler şöyle,
    Aynes,
    bimeks,
    dünya göz,
    derindere otomotiv,
    analiz faktoring,
    arma elektropanç,
    Bis enerji
    Bunlarda az para batmadı toplasan milyarlar olur..

Sayfa 49/992 İlkİlk ... 3947484950515999149549 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •