Sayfa 492/1000 İlkİlk ... 392442482490491492493494502542592992 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 3,929 - 3,936 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. bir şeyi merak ediyorum dostlar. benim hesabım iş bankasında olduğundan soruyorum. iş cepte yatırım fonları menüsünde 2 seçenek var. iş bankası anlaşmalı fonlar ve diğer tefaş fonları olmak üzere. ben tefaşı işaretlemeden ilk seçenek üzerinden mesela dün öğleden önce iş bankasına ait bir bist fonu alsaydım yine öğleden sonra mı hesabıma geçerdi? yoksa eskiden olduğu gibi sabah geçip ben de bu gün borsanın iyi kapanacağı tahminime istinaden dün aldığım fonu bu gün satarak salı sabahı başka seçenek düşünme şimkânı mı elde ederdim? önceki yıllarda böyle yaptığımı hatırlıyorum ama bu yıl yıllar sonra fon işlemlerine geçtiğimden durumu merak ettim.

2.  Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    bıst oldu 105 ana hisseler uçtu bazı arkadaşlar düzeltme bekliyordu borsada uyanıklık yapıp satmışlardı sanki bekleyenler keriz gibi dünkü deprem olayı olmasa dün olacaktı bu olay hiç düzeltme olmadan ülke ratingi bile artabilir belki önümüzdeki günlerde göreceğiz para girişinin arkasını
    Para girişi olursa doların düşmesi gerekmez mi?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    çok teşekkür ederim, t2 fonları nedense sevemiyorum. hisse fon olsa anlayacağım da. bir de şu 14'ten sonra hesaba geçmesi saçmalığı var. en azından 12'de falan geçse de yeni fon almak için bir gün daha beklemesek. kasten mi böyle yapıyorlar insanları kilitlemek için anlamıyorum. mantıksız, bir o kadar da haksız durum var ortada.
    Aracı kurumlarla çalışırsanız bu dezavantajı büyük ihtimal yaşamazsınız. Mesela pazartesi t+2 bir fonu satış emri verdikten sonra, alış valörü t+1 fon için salı günü alım emri verebilirsiniz. Çarşamba günü hem satış hem alış gerçekleşmiş olur.

4.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Aracı kurumlarla çalışırsanız bu dezavantajı büyük ihtimal yaşamazsınız. Mesela pazartesi t+2 bir fonu satış emri verdikten sonra, alış valörü t+1 fon için salı günü alım emri verebilirsiniz. Çarşamba günü hem satış hem alış gerçekleşmiş olur.
    Bu konuyu araştırmıştık bir ara, tam sonuca ulaşamamıştık. Aracı kurumlarda hesabı olup, fon işlemlerini oradan yapan arkadaşlar bir yardımcı olun lütfen. Sizde durum nedir ?

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Para girişi olursa doların düşmesi gerekmez mi?
    Dolar 65 geldi millet dolara hücum etti hala da alıyor alsın biz alırken onlar yoktu doğru zamanda doğru yerde olmak lazım güzel haberler çıkıp borsa çoşarsa çoştukça bi bakarsın 5.5- 5 vb derken herkes satmaya kalkmış 2001 de de buna benzer oldu isterse dolar düşmesin taşısınlar taşıma maliyetinle 6.5 - 7 alanlar bizi bağlamıyor ileri zamanlarda bakarız konjoktüre göre

bunlar ytd değildir herkes kendi bacağından asılır

6.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bir şeyi merak ediyorum dostlar. benim hesabım iş bankasında olduğundan soruyorum. iş cepte yatırım fonları menüsünde 2 seçenek var. iş bankası anlaşmalı fonlar ve diğer tefaş fonları olmak üzere. ben tefaşı işaretlemeden ilk seçenek üzerinden mesela dün öğleden önce iş bankasına ait bir bist fonu alsaydım yine öğleden sonra mı hesabıma geçerdi? yoksa eskiden olduğu gibi sabah geçip ben de bu gün borsanın iyi kapanacağı tahminime istinaden dün aldığım fonu bu gün satarak salı sabahı başka seçenek düşünme şimkânı mı elde ederdim? önceki yıllarda böyle yaptığımı hatırlıyorum ama bu yıl yıllar sonra fon işlemlerine geçtiğimden durumu merak ettim.
    Herhangi bir değişiklik olmayacaktır TEFAS fonu almayla, anlaşmalı kurum fonları almak arasında. Sadece PPF ve KVBA fonu alırsanız işlem gerçekleştirdiğinizde anında görebilirsiniz hesabınızda. Diğer fonları göremezsiniz işlem gerçekleşene kadar.

7. gpg istikrarlı bir şekilde 2,50-3,00 getirse süper benim için. zaten elde hisse var öyle çok inişli çıkışlı fona gelemem. ancak garanı 955-956 lardan satmıştım 2 kez alım fırsatı verdi almadım. twiterda işte yorumlara çok takılmamak lazım. kendime kızıyorum almadığım için. eldeki kağıtlarda prim yapmıyor. birisi zaten elde hisse yokken alınmış sportif bir kağıt(büyük hata). neyse hisseleri sattıkça fon alımımı artırırım eğer kötü bir sürpriz olmaz ise. fon harici sadece banka kağıdı bakacağım artık düşüşlerde. yoksa gidip patron kağıdı alıp 2 sene taşıyıp yüzde 30 kar etmek o da edersem sadece yıpratıcı oluyor.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bir şeyi merak ediyorum dostlar. benim hesabım iş bankasında olduğundan soruyorum. iş cepte yatırım fonları menüsünde 2 seçenek var. iş bankası anlaşmalı fonlar ve diğer tefaş fonları olmak üzere. ben tefaşı işaretlemeden ilk seçenek üzerinden mesela dün öğleden önce iş bankasına ait bir bist fonu alsaydım yine öğleden sonra mı hesabıma geçerdi? yoksa eskiden olduğu gibi sabah geçip ben de bu gün borsanın iyi kapanacağı tahminime istinaden dün aldığım fonu bu gün satarak salı sabahı başka seçenek düşünme şimkânı mı elde ederdim? önceki yıllarda böyle yaptığımı hatırlıyorum ama bu yıl yıllar sonra fon işlemlerine geçtiğimden durumu merak ettim.
    sorunuzdan bağımsız bildiğim kadarıyla iş bankası yatırım hesaplarından belli zaman aralıklarıyla para kesiyor. Dikkat ediniz, bu paraları ödemeden masrafsız bir şekilde fon alıp satacağınız yerler var. Paranız cebinizde kalsın.

Sayfa 492/1000 İlkİlk ... 392442482490491492493494502542592992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •