dehşet fakirlik modern devletlerin ürettiği artıktır.
eski dönemlerde bunlar sömürge ülkelere gönderilip sorun çözülürdü.
şimdi öyle bir alan kalmadı
sokaklarda yatacaklar yada ilerde bi şekilde halledilecek.
dehşet fakirlik modern devletlerin ürettiği artıktır.
eski dönemlerde bunlar sömürge ülkelere gönderilip sorun çözülürdü.
şimdi öyle bir alan kalmadı
sokaklarda yatacaklar yada ilerde bi şekilde halledilecek.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
2 nci dünya savaşının iki kaybedeni almanya ve japonya ya bak.
bir de savaşı kazanan stalin rusyası
savaşı kazanmak değil barışı nasıl yapacağın önemlii
Dolar-TL spot piyasadaki (swap ve futures piyasaları hariç, sadece spot piyasayı kastediyorum) günlük hacimlere (grafiğin altındaki renkli dikey çubuklar) dikkatinizi çekerim. Dünkü spot hacim 400.000 adet kontrat gibi olmuş yani 40 milyar dolar değerinde, bugünkü spot hacim ise TSİ 21:00 itibariyle 300.000 kontrat civarında. Future piyasalarındaki hacmi de eklersek ortalama günlük hacim 1 milyon lot oluyor yani 100 milyar dolara ulaşıyor. Geçtiğimiz günlerde zaman zaman sadece spot piyasadaki dolar-TL hacmi 1 milyon kontratı aşmış (grafikteki en uzun çizgiler 1.1 milyon adet kontrata tekabül ediyor). Demek ki Futures kontratlarını da eklersek o aşırı yoğun günlerde toplam günlük hacim 200-250 milyar dolar aralığında gerçekleşmiş. Dünyadaki en büyük kumarhane olmuş dolar-TL kuru anlayacağınız.
![]()
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
abd yi bitirecek olan doların dünya ticaretinde kullanılmasının azalması olacaktır.
silahlı gücüyle de bu sistemden çıkmak isteyenlerin tepesine biniyor.
romayı roma yapan piyade askeri düzendi.
roma yıkılmadan önce süvari sistemine geçmişti.
dolar abd hızla ye geri dönerse işler o zaman karışır.
tum kapital sistemle idare edilen ulkeler sistemler orgutler organizasyonlarmi adini siz koyun ne diyim
halkin cebine para koyma ve bunu surekli yapma zorunda
yoksa sikintilar baslar
gorecez
abd parasini anavatana cekince
kim karda kim zararda
dunya mi abd mi
aksi mumkun degil
yani fed daha kuduruk bi kopek gibi para basip basip basip ve gene basip
onun alt kanallari parayi uzak dogu asya ya kacirirsa
jim rogers gibi ikameti yillar evveli singapur a hongkong a aldirinlarda ohhh ne guzel oluyo ya goygoy u yaparsa amerika bitecegini ongorur heralde ve buna izin vermez fren kor plan yapar
yoksa onlarda trump gibi bi garip tuhaf ilginc weird adama niye katlansin
eldeki senaryoyu en iyi o oynuyo diye
Ve tüm bu açıkladığınız nedenlerden dolayı ABD,
- Doların rezerv para olma özelliğinin korunmasını,
- Petrolün ticaretinin ve genel olarak ülkeler arası ticaretin dolar üzerinden yapılmaya devam etmesini,
- Üstteki iki maddedeki durumdan dolayı gerektiğinde özgürce dolar basarak drvelüasyon yükünü tüm dünyaya taşıtabilme konforunu muhafaza etmeyi,
- Ve uluslararası bankalararası para transferlerinin dolar üzerinden yapılmaya devam etmesini,
mevcut kötü ekonomik göstergelerine rağmen ayakta kalabilmek için bir ulusal güvenlik ve beka meselesi olarak görerek bu kırmızı çizgilere zeval verecek her türlü girişimin önünü almak için aklınıza gelen/ gelmeyen herşeyi yapar ve yapmaktadır.
Bundan dolayı ABDnin kötü ekonomik verilerini Türkiye ile kıyaslamanın ve bizden daha kötü durumda olduklarının altını çizmenin pratik bir faydası yoktur.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trumpi oraya getiren Amerikan milliyetcileri, Amerikan ortadiregi, Amerikan halki. Bu farki insanlar anlayamiyor pek. Herkes onu engellemek icin cok ugrasti. Hala da ugrasiyor. O halkina verdigi sozu tutuyor, Amerikanin cikarlarini savunuyor. Insanlar bikti artik gay mafyasindan, libeallerden, binbir turlu sapikliktan. Bunda 'weird' olan ne?
Yer İmleri