Sayfa 494/1032 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594994 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,945 - 3,952 arası.

Konu: HALK Cafe - I

dehşet fakirlik modern devletlerin ürettiği artıktır.
    eski dönemlerde bunlar sömürge ülkelere gönderilip sorun çözülürdü.
    şimdi öyle bir alan kalmadı
    sokaklarda yatacaklar yada ilerde bi şekilde halledilecek.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

2 nci dünya savaşının iki kaybedeni almanya ve japonya ya bak.
    bir de savaşı kazanan stalin rusyası
    savaşı kazanmak değil barışı nasıl yapacağın önemlii

3. Dolar-TL spot piyasadaki (swap ve futures piyasaları hariç, sadece spot piyasayı kastediyorum) günlük hacimlere (grafiğin altındaki renkli dikey çubuklar) dikkatinizi çekerim. Dünkü spot hacim 400.000 adet kontrat gibi olmuş yani 40 milyar dolar değerinde, bugünkü spot hacim ise TSİ 21:00 itibariyle 300.000 kontrat civarında. Future piyasalarındaki hacmi de eklersek ortalama günlük hacim 1 milyon lot oluyor yani 100 milyar dolara ulaşıyor. Geçtiğimiz günlerde zaman zaman sadece spot piyasadaki dolar-TL hacmi 1 milyon kontratı aşmış (grafikteki en uzun çizgiler 1.1 milyon adet kontrata tekabül ediyor). Demek ki Futures kontratlarını da eklersek o aşırı yoğun günlerde toplam günlük hacim 200-250 milyar dolar aralığında gerçekleşmiş. Dünyadaki en büyük kumarhane olmuş dolar-TL kuru anlayacağınız.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Rusya ve Çin'in silah gücü ABD'nin çok gerisinde değil. ABD'nin "süper güç" günleri sayılıdır. Dün akşam ABD kanallarını seyrederken şöyle dedi sunucu: ABD nüfusunun %10'u devletin dağıttığı yiyecek kuponları ile karınlarını doyuruyormuş yani 40 milyona yakın ABD'li o kadar fakir ki yiyecek alacak güçleri bile yok. Böyle süper güç mü olur?
    ona baksan zengin sinif aileler haric rusyada ve cinde
    sokakta gepgenc bireylerin agizlari disleri curuk dokuk harabe gibi
    niye sut peynir yogurt tereyag yiyemiyolar
    gel burdan yak
    silah gucu teknolocilerini bilmiyom

abd yi bitirecek olan doların dünya ticaretinde kullanılmasının azalması olacaktır.
    silahlı gücüyle de bu sistemden çıkmak isteyenlerin tepesine biniyor.
    romayı roma yapan piyade askeri düzendi.
    roma yıkılmadan önce süvari sistemine geçmişti.
    dolar abd hızla ye geri dönerse işler o zaman karışır.

6. tum kapital sistemle idare edilen ulkeler sistemler orgutler organizasyonlarmi adini siz koyun ne diyim
    halkin cebine para koyma ve bunu surekli yapma zorunda
    yoksa sikintilar baslar
    gorecez
    abd parasini anavatana cekince
    kim karda kim zararda
    dunya mi abd mi
    aksi mumkun degil
    yani fed daha kuduruk bi kopek gibi para basip basip basip ve gene basip
    onun alt kanallari parayi uzak dogu asya ya kacirirsa
    jim rogers gibi ikameti yillar evveli singapur a hongkong a aldirinlarda ohhh ne guzel oluyo ya goygoy u yaparsa amerika bitecegini ongorur heralde ve buna izin vermez fren kor plan yapar
    yoksa onlarda trump gibi bi garip tuhaf ilginc weird adama niye katlansin
    eldeki senaryoyu en iyi o oynuyo diye

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Doların mensup olduğu ABD'nin temel mali rakamları şöyle:
    ABD'de kamu borcu yıllık GSMH'nın %110'u kadar yani 22 trilyon dolar ve sürekli olarak artmaktadır, TR'de bu rakam %27'dir.
    Bilanço dışında tutulan ve gizlenen kamu yükümlülüklerini de dahil edersek mesela emekli olacaklara ödenecek paralar, oranın SSK'sının diğer yükümlülükleri vs gibi, bu rakam %110 değil %240 oluyor.

ABD'nin ortalama aylık cari açığı 50 milyar dolardır, yıllık bazda 600 milyar dolar eder. Uzun yıllardır bu durum aynen böyle gidiyor.

ABD'nin ortalama aylık dış ticaret açığı da 50 milyar dolar civarındadır, yıllık 600 milyar dolar eder. Uzun yıllardır bu durum böyle.

ABD'de bütçe 2008'den bu yana her yıl 1 ila 2 trilyon dolar açık vermektedir, ortalama 1.5 trilyon dolar desek GSMH'nin %8 i eder. TR'de bu rakam %2 ila %3 arasındadır.

ABD eğer bir şirket olsa idi çoktan konkordato ilan etmesi gerekecekti yani iflas cihetine gidecekti. Ülke olarak pratik anlamda batıktır ama buna rağmen dolar tüm dünya paraları karşısında değer kazanabiliyor.
    Ve tüm bu açıkladığınız nedenlerden dolayı ABD,
    - Doların rezerv para olma özelliğinin korunmasını,
    - Petrolün ticaretinin ve genel olarak ülkeler arası ticaretin dolar üzerinden yapılmaya devam etmesini,
    - Üstteki iki maddedeki durumdan dolayı gerektiğinde özgürce dolar basarak drvelüasyon yükünü tüm dünyaya taşıtabilme konforunu muhafaza etmeyi,
    - Ve uluslararası bankalararası para transferlerinin dolar üzerinden yapılmaya devam etmesini,

mevcut kötü ekonomik göstergelerine rağmen ayakta kalabilmek için bir ulusal güvenlik ve beka meselesi olarak görerek bu kırmızı çizgilere zeval verecek her türlü girişimin önünü almak için aklınıza gelen/ gelmeyen herşeyi yapar ve yapmaktadır.
    Bundan dolayı ABDnin kötü ekonomik verilerini Türkiye ile kıyaslamanın ve bizden daha kötü durumda olduklarının altını çizmenin pratik bir faydası yoktur.

SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Trumpi oraya getiren Amerikan milliyetcileri, Amerikan ortadiregi, Amerikan halki. Bu farki insanlar anlayamiyor pek. Herkes onu engellemek icin cok ugrasti. Hala da ugrasiyor. O halkina verdigi sozu tutuyor, Amerikanin cikarlarini savunuyor. Insanlar bikti artik gay mafyasindan, libeallerden, binbir turlu sapikliktan. Bunda 'weird' olan ne?

Sayfa 494/1032 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •