Sayfa 494/693 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 3,945 - 3,952 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Aklıma direk vw dizel, bp deepwater kazası geliyor.
    Kömürün kullanımın kalkması, donanım tabanlı teknolojiden yazılıma dönüşüm gibi ana trend değişliklerine ayak uydurdukları sürece sorun olmaz.
    Birde geri dönüş yapabilen şirketler var. Apple belki Nintendo gibi.
    Mesela ben ibm’i merak ediyorum. Bir gün trilyon dolarlık şirket olabilecek mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sorun artik ayak uydurabilmeleri degil. Genelde ana trendleri yakalayip dönüsüme yönlenebiliyorlar.
    Ancak her gelen yönetim kendi damgasini vurmaya calisiyor sirkette. Eger vurulmak istenen damga aptalca ve sirket ici degisime engel olursa sirketi batirmaya kadar gidebiliyor.

Sahsen 20 sene kadar IBM tuttum. Watson'du falan diye bekledim kendine gelebilir diye. Sonunda satip ETF aldim. Hatta Cisco hisselerimi bile sattim ve ETF aldim. Aldigim ETF icinde de varlar zaten (sattigim kadar degil tabii).

2. İbre tersine döner mi?

Grafik VUKE (FTSE 100 takip ediyor) isimli ETF'in VUSA (S&P500 takip ediyor) isimli ETF'e göre son 10 yıldaki performansını gösteriyor. İki ETF de GBP cinsinden.

UK'e yatırım yapan yaya kalmış bu görüntüye göre

ytd

3. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    İbre tersine döner mi?

Grafik VUKE (FTSE 100 takip ediyor) isimli ETF'in VUSA (S&P500 takip ediyor) isimli ETF'e göre son 10 yıldaki performansını gösteriyor. İki ETF de GBP cinsinden.

UK'e yatırım yapan yaya kalmış bu görüntüye göre

ytd
    Amerikan hisselerinde şirket geri alımları nedeniyle gerçek performansı gördüğümüzü düşünmüyorum. Rivian örneği var işte üretilen araba sayısına bakın birde fiyatına
    Aslında ingiltere f/k ile amerika f/k’yı karşılaştırmak daha doğru olur.

4. Çok balon hisse var ABD'de aynen. Bunlar ayıklanmıyorlar da. TSLA da çok farklı değil yani. Hadi tamam TSLA'nın arabası var da, araba üreten bütün şirketlerin toplamından büyük olmasını yine de açıklamıyor şirketin piyasa değeri. O da balon.

O yüzden temettü veren şirketlere daha çok koyuyorum parayı ABD'de. Temettü veren ve temettüsünü büyütenlere. Bunların fiyatlaması biraz daha gerçekçi.

ytd

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Hecla Mining Company hakkında bilgisi önerisi olan varmı. Elde gümüş emtia tutmak yerine bu alınabilir mi ?
    üç günde %14 prim yapti. ve bence çok mantıklı bir alternatif gibi duruyor.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

6.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    üç günde %14 prim yapti. ve bence çok mantıklı bir alternatif gibi duruyor.
    Madencilerin hepsi primlendi. Bende de NEM var o da uçuyor. RIO (LSE) da aynı şekil.

ytd

7. Emtia hisseleri genellikle döngüsel hareket ediyorlar yalnız buna dikkat edin yatırım yaparken. Kola/Fanta hisseleri ya da tech hisseleri gibi değiller. Tam tepeden iştahla saldırırsanız bir sonraki döngüye kadar sinir krizi geçirirsiniz.

ytd

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Çok balon hisse var ABD'de aynen. Bunlar ayıklanmıyorlar da. TSLA da çok farklı değil yani. Hadi tamam TSLA'nın arabası var da, araba üreten bütün şirketlerin toplamından büyük olmasını yine de açıklamıyor şirketin piyasa değeri. O da balon.

O yüzden temettü veren şirketlere daha çok koyuyorum parayı ABD'de. Temettü veren ve temettüsünü büyütenlere. Bunların fiyatlaması biraz daha gerçekçi.

ytd
    Kısa bir fıkra arkadaşa sordum. O otomotiv değil teknoloji hissesi dedi. Fıkranın sonu.

Sayfa 494/693 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •