Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 495/1014 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,953 - 3,960 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by edipler Yazıyı Oku
    Uzun aradan sonra tekrardan merhabalar,
    Geçen sene mart ayında 110 bine aldığım (temelden) evi bu gün ilana koydum ve 140 binden sattım. Vallahi şok tayım.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Edip bey, Yüzde 14 den faizde aynı getiriyi getirirdi. Aynı zamanda 5 yıldan önce sattığınız için ve 1.5 yıl olmuş devlet gelirinizin yüzde kırkını ister yeniden değerlendirme istisnasını düşüldükten sonra ...

2.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Edip bey, Yüzde 14 den faizde aynı getiriyi getirirdi. Aynı zamanda 5 yıldan önce sattığınız için ve 1.5 yıl olmuş devlet gelirinizin yüzde kırkını ister yeniden değerlendirme istisnasını düşüldükten sonra ...
    nedir bunun hesabı..rayiç ten düşmesi gerekmiyor mu;? yani satılan evin rayiçi 120 bin ise, 140-120 üzerinden vergi hesaplanmıyor mu?

3. Expat'lar kirada TL'ye geçti- RE/MAX Türkiye

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
    İstanbul'daki expat'ların konut ve semt tercihlerine ilişkin bilgi veren RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, Zekeriyaköy, Levent, Nişantaşı ve Ulus'taki kiralıkların öne çıktığını söyledi. Goldştayn, yakın bir zamana kadar kira bedelini döviz olarak ödeyen birçok expat'ın Türk Lirası'na geçtiğine dikkat çekti.

260'ı aşkın franchise ofisi ile gayrimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmetleri hizmet sunan RE/MAX Türkiye, İstanbul'daki expat'ların konut ve semt tercihlerini araştırdı. Konu ile ilgili bilgi veren RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, expat'ların özellikle Zekeriyaköy, Levent, Nişantaşı ve Ulus'ta bulunan kiralık 3+1 konutları tercih ettiklerini söyledi.
    Expat profilinin ağırlıklı olarak beyaz yakalı çalışanlar ve profesyonel sporculardan oluştuğunu belirten Goldştayn, "Büyük bir çoğunluğu, geçici olarak ülkemizde bulunduğu için, kiralamayı tercih ediyorlar. Satın alma oranları çok düşük. Satın alma genellikle Türk vatandaşları ile evlenme gibi durumlarda oluyor. Evin eşyalı olması önemli bir kriter olsa da en önemli kriterler ulaşım kolaylığı, sosyal olanaklar ve bölgenin demografik yapısı olarak sıralanıyor" dedi.
    Goldştayn'ın verdiği bilgilere göre, expat'ların tercih ettikleri konutların kira bedelleri geniş bir yelpazeye yayılıyor: "Kiralar 2 bin TL'den başlayıp 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Yakın bir zamana dek kiralarını dolar ya da avro üzerinden ödeyen expat'ların bu tercihi son dönemde değişiklik gösterdi. Şu anda ağırlıklı olarak Türk Lirası tercih ediliyor. Bu durumun istisnası olarak, kiralarını döviz cinsinden ödemeyi sürdüren, Levent bölgesinde yaşayan Japon expat'ları gösterebiliriz

4.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Bu şekilde bir düzenlemeden haberim yoktu.(Satın aldığım yeni daireyi satma planım varda...)
    Söz konusu düzenleme hangi mezuata göre yapılıyor lütfen paylaşırmısınız?
    Mevzuta aykırı hareket etmeyelim.
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

5. Tebernuşe gelen sorulardan birisi dikkatimi çekti açıp baktım
    Adam 2+1 i 350 bine almış iyi mi ettim diyor
    Sahibindende bir baktım 2+1 kirası 800 lira..
    Başakşehir emlak konut muydu neydi site..
    420 kira..
    Geçen günde yine emlak üzerine yazdığım bir başka forumda üyenin teki özel mesaj göndermiş.. Haramidere de 3+1 600 bine aldım peşinatı verdim diye..
    Resmen şaka gibi.. Orası max kirası 1000-1200 tl..

Sonra tabi emlak fiyatları düşmez.. İstanbulun kerizi ile denizi bitmedikçe..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by hayatgusel Yazıyı Oku
    Yerleşme açısından, Hem deniz, hem şehir için Urla ideal, otobana yakınlığı ayrı avantaj. Ancak herkes böyle düşününce fiyatlar uçtu ve yer bulmak zor.

Dun bir Izmirliyle tanistim adam gitmis Urladan gecen sene yazlik 3 katli villa almis sonra kiraya vermis

Dun ogrenmiski emlak vergisini 5 katina cikarmislar bu arada kiracida cikmis

Uzgundu adam.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Kent merkezi yüz ölçümleri farklı olabilir
    İzmir 11891
    İstanbul 5461
    https://www.hgk.msb.gov.tr/images/ur...e_alanlari.pdf
    bunlarin hicbir onemi yok

Izmit te yasayip Istanbulda calisan cok

Izmir de yasayip Manisa da calisanda cok

Yukaridaki yuzolcum ve nufus istatistiklerinin bir onemi kalmamis artik

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İzmirde suriyeli ve göçmen boldur. Zira avrupaya buradan geçilir. Sorun bu insanlar buraya gelirken kimsenin hemşerim ne işin var diye sormamasıdır
    Ben elit kesimi istemiyorum zira bize pahalılık dışında birşey katmıyorlar.hafta sonu istanbul izmir uçak biletlerinden görebilirsiniz.
    Kadifekalenin diğer tarafı zaman içinde yıkılarak ağaçlandırıldı. Ancak o bile yıllar aldı. Hukuk süreçleri zaman alıyor. Kentsel dönüşüm şehirde başarıyla uygulanmıyor. Beğenmiyorum.
    Belediye çalışıyor mu derseniz olabildiğince iş yapıyor. Ama onunda önünde engeller var.
    Belediye başkanının konuşmalarına bakarsanız yeter. " AK Parti Grubu’na seslenen Başkan Kocaoğlu, “Hepimiz bu kente hizmet ediyoruz. AK Parti Grubu olarak kentin hükümetten beklediği izinlerden birini koparın; elinizi öpeyim” diye konuştu"
    Mesela ben şehrin havalimanına bağlanan metrosunu severim şehir merkezindeki kültürparkın yeşilliğini.
    İstanbula benzemeye gelince Allah korusun inşallah benzemeyiz.
    Izmir diyince karsiyaka dan da bahsetmek lazim

Gidin Mavi Bahce denen AVM ye aksamustu haftasonu gidin. Kaliteli insan ne demek avrupai insanlar ne demek gorun

Tam bir anti-Istanbul

Sayfa 495/1014 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •