Hisse.net Haftalık Hisse Yarışması kurallara uygun 3 hisse seçip katılın 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...37#post1331037
Hisse.net Haftalık Hisse Yarışması kurallara uygun 3 hisse seçip katılın 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...37#post1331037
Faizi yükseltsinlerde yavaş yavaş dolar düşsün bizde alalım.
Başkasından borç almayı bırakmadığımız sürece enflasyon bizi yiyip bitirecek.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Sn.Egeli Aralık ayında en az 100 baz puanlık artış bekliyorum. Bu beklenti dahi USD ı gevşetti. Lakin; faiz artışı zaman kazancıdır. Zaman kazanmak içindir. O zaman cari açığı azaltıcı önlemler alınmalıdır. Yoksa 3 ay sonra manzara yine aynısı olur.
USD ile mücadelenin ana fikri USD a olan talebi düşümrketir. BU talebi düşürmek içinde bu talebi yaratan nedenleri çözmektir...
Enflasyon aslında bir kültürdür. Birincisi hükümet büyümekten vazgeçip, enflasyona odaklanmalıdır. Ardından TCMB hedef koyup önlem almalıdır. Sonra toplum buna inanmalıdır...
Yıllardır siyaset enflasyonu indirmek için TCMB sının araçlarına katalizör olmadı. Her zaman büyüme hedef dendi; ama toplumsal enflasyon kültürü oturmadan büyümeye çalışırsan; enflasyon %13 iken büyüme %4-%5 olur....
Enflasyon aslında kötü bir şey değildir. Büyümeyi ateşlemek içn enflasyon şarttır... Ama bizdeki gibi değil...
Ekonomide 3 adet mal koyarsanız 3 adette karşılığında para koyarsınız. +1 para fazladan koyup piyasanın 4.cü malı üretmesini beklersiniz. İşte bu +1 para fazlalıktır. Yani; karşılığı olmayan paradır. Piyasa çalışanları bu karşılıksız para karşılığından 4.cü malı üreterek istihdam yaratır. Ve ekonomi bu şekilde işler..
Ref; ABD ekonomisi enflasyon %2 büyüme %2 dir...
AB ekonomisi enflasyon %0,1 büyüme %0,1 dir...
Ancak bizim gibi çarpık ekonomilerde enflasyon %13 iken büyüme %4 dür... Aradaki %9 luk para fazlası ekonomiye gitmez...
Lakin piyasa sıkılır, nakit bulamaz ancak piyasada aslında olmasından çok daha fazla likit para vardır...
Bunun sebebi çarpık ekonomi kültürümüz ve inşaattır...
Mesela;
1,000,000 TL yi bir Türk'e verin ve sorun "-Ne yapalım?" diye size hemen -Arsa alalım.. der... Gerçekten de 1,000,000 TL ye arsa alınır 2 yıl sonra 2,000,000 TL ye aynı arsa durduğu yerde satılır...
Peki sorarım sana bu arsayı 1'e aldın 2 yıl sonra 2'e ye sattın... Aradaki 1.000.000 TL yi 24 ayda kazanmak için ne yaptın?
-İstihdam mı Yarattın?
-Ekonomiye can mı Kattın?
-Üretime katkı mı sağladın?
-İhracaata katkı mı sağladın?
Yooooo... Evde oturdum. Hanım çay demledi. Bende kanepede uzanarak evde DİGİTURK movies izleyerek kazandım...
İşte aradaki bu emeksiz 1,000,000 TL kazanç FAİZ i yaratır....
Aynı şekilde 1,000,000 Euro yu bir Alman'a verelim..ve sorun "-Ne yapalım?" diye size hemen
- Acaba ayakkabı bağı imalathanesi mi açsak?
-Acaba Hayvancılık mı yapsak?
-Acaba Makine Parçası mı üretsek?
Sonra Hans üreterek, imal ederek, istihdam yaratarak, ekonomiye can katarak 2 yıl sonra 1,000,000 Euro sunu 1,250,000 Euro yapar...
Yılda 1,000,000 Euro kazanarak değil yılda 125,000 Euro kazanarak...
O sebeble ABD de enflasyon %2 iken büyüme de karşılığında %2 olur...
Bizde enflasyon %13 e fırlamış...
Bunun karşılığında ne sağlıklı bir büyüme, ne de imalat ne de istihdam var...
işin özeti budur....
Hep söylenir
Amerika düşük büyümeden
Almanya yüksek enflasyondan korkar
Bizde hiç birşeyden korkmayız.
En basiti enflasyon sıfır olsa emekliye zam veremezsin. Emekliler ayaklanır.
İşyerinde aynı işi yapan adama enflasyon 0 zam yok desen motivasyonu çöker.
Enflasyon tüketimi destekler zira bir aldığınızı bir daha aynı fiyata alamazsınız böyle sürer gider. Ülke kaybeder. Biz bir fırsat penceresi yakaladık. Kullanmadık. Kullanamadık demiyorum zira bizimkisi tercihti. Tükettik hepimize geçmiş olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Global Emlak yatırımcıları Türkiye den ev almıyor diyordum. Çünkü RÜŞVET lerden dolayı iskan yasası kevgir gibi, ve kat mülkiyeti kanunu hem yetersiz hem de kötü uygulanıyor diyordum.
Dediğimi ispatlayan bir rapor yayınlandı. Boşuna konuşmuyoruz. Trolüğün lüzumu yok! Gerçeklerle yüzleşelim.
Emlak yatırımı çoğu ülkede iyi bir yatırım aslında. Ama Türkiye de sahtekar müteahhite veya sahtekar kiracıya denk geldin mi ayvayı yedin. Kanunlar işlemiyor. Bunu ben demiyorum. Global emlak yatırırım uzmanları diyor. O yüzden İstanbul sıralamada son sıraya geriledi.
İstanbul emlakta dibi gördü
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/
Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararları hakkındaki araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2018 Raporu dün yayınlandı. Yatırımcılar, geliştiriciler, kredi verenler, aracılar ve danışmanlardan oluşan, uluslararası tanınmış 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüşüne göre şehirler sıralandı. Mevcut yatırımlar ve gelişim beklentileri açısından oluşturulan listede, Türkiye'den yer alan tek kent olan İstanbul iç ve dış belirsizlikler nedeniyle 31'inci sırada yer alarak sonuncu oldu.
![]()
Yer İmleri