Bugün topikte çok mesai yaptım, ağır metal yorgunluğu oluştu ben kaçar iyi geceler.
Dolardan üç beş kuruş kazanacağız diye ülkeyi batırmaya kalkmayın ama.
Gemi batarken titanik kemancısı gibide olmayın tabi tedbirinizi alın.
Daha bu günler iyi günlerimiz.!
Faiz kur sarmalına girdik
Faizin etkileri 6-8 ay sonra tam yansır
Enflasyonu hoplatır
Döviz kuru geçişkenligede enflasyonu azdırır.!
Yükselen enflasyon trendiyle bütçede anormal açıklar oluşacak.
Cari açık ve 1 yılda çevrilmesi gereken dış borçlar 230 milyar dolar
Merkez bankasının kasasında sadece net 27 milyar gülünç rezerv var.!
Bankaların verdikleri kredilerin çoğu dönmez.!
Bunlar maçı yerel seçimlere kadar günü kurtarma peşindeler.!
Tüm istatistikler hormonlu.!
Bence büyük olasılıkla büyük resimde 2019 da büyük kaos olacak.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Bence trend başlayalı (bernankeden bu yana 4 yıl kadar oldu di mi)çok uzun zaman geçmedi,fed buldozer gibi geliyor,ekimde her ay 50 milyar dolar çekecek ve faizleri artıracak,nadir olan şey değerlidir.Biz de her ay dolar borcu ödemek zorundayız,cari açığımız var ve gavurlar da bunu çok iyi biliyorlar ,elimiz açık oynuyoruz bu oyunu.
Sayın Hakem elbette dolar belli bir süre dunyada talep görebilir, benim eleştirim ve dikkat çekmek istediğim nokta internette Türkiyeyi iran ve venezuella ülkeleri ile çok kıyaslıyolar ben öyle olmadığımızı söylüyorum ve paramızın monopoli parası olmadığını hatırlatmak istiyorum.
Valla o ülkeleri çok küçümsediniz,onların petrolü vardı bizde sadece turizm var,bence kendimizi biraz abartıyoruz,bugün bir yerde yazıyordu çinde işgücü dolar bazında asgari ücret olarak değerlendirdiğinizde bizle hemen hemen başabaş.Eskiden çinde millet sürünüyor şu bu denirdi.Al işte bakın kaç milyar kişinin işgücüne katıldığı ülkede asgari ücret bizle başabaş oldu,bizim gidişat hiç iyi değil.Sizin geliriniz son on yılda dolar bazında ne durumda iyiye gidiyormusunuz.Ben kendime bakıyorum Total gelirime dolar bazında baktığım zaman,son yıllarda durum facia valla .)))))))
Yer İmleri