Sayfa 500/990 İlkİlk ... 400450490498499500501502510550600 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 3,993 - 4,000 arası.

Konu: Viop XLVII

1. Bu çıkış bir başlangıç çıkışı..
    2003 de yabancı nasıl yüklenip 10.000 den 2013 not artışında 93.000 endeksine getirdilerse ise şimdide top yerli yatırımcılarda..
    Enflasyonist büyüme politikalarında aşırı gevşek para politikası olan ülkelerde borsalar düşmez düşemez..
    Ne zaman bu politikadan vazgeçilir o zaman..
    Bunun olması içinde bir likidite krizi gereklidir..
    Yani 2001 de yaşadığımız türden bir kriz..
    Bu krizi çıkan hükümet kendini imha eder..
    Şu an için ne AKP nede muhalefet böyle bişi yapamaz..

2000 3000 gibi rakamlar beklenler için tek seçenek savaş iç savaş swap ların kapanması ağır ambargo..Bu durumda da mevcut hükümet venezüella örneğini seçmek durumunda kalacaktır..Şu an arjantin modelindeyiz..

Bir arkadaş bunu 2 ay önce altın vuruş topiğinde paylaşmış 3 aşşa 5 yukarı bende buna benzer bir gelecek öngörüyorum borsa için önümüzdeki orta ve uzun vade de..
    Tek farkımız ben seçime kadar yükselişe devam diyorum.

2. Cumhurbaşkanı bu iş ailecek yapılacak bir iş, geçici bir heves işi değil dedi beni rahatlattı.

Cumhurbaşkanı olmak, zengin iş adamı olmak, bir yerde profesör olmak vs bir sürü şey ne düşündüysem bana göre değil. Ama kendini kurtarmak gayet mantıklı bir hedef. Kendini kurtarınca ne oluyor, kendini kurtarmış oluyorsun, fakat ölene kadar garanti yok.

Borsa kafayı rahatlatıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Geçen sucuğu kıyma yapıp hafif tereyağında kavurdum, ince bulguru da sıcak su ile haşladım, karıştırdım güzel bir yemek oldu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Bu süreçte özellikle yazmadım..4600 4700 de söyle bi yazılanları okudum..Özellikle çarşamba gecesi saray toplantısından sonra 90 derece ile alacaklar malınıza sahip çıkın diyecektim ama burada öyle bi ortam vardı ki..
    Açık söylim artık kimse ile polemiğe girmek gibi bir hevesim isteğim kalmadı.2000 den beri düşecez çökecez naraları atıla atıla 6000 e dayandık..
    Bu süreçte borsa düşmez düşemezden..düşüş imkansıze evrildik..
    4600 4700 de korku pompalayanlar şimdilerde 2 li tepe şubatta çöküş demeye başlamış..

Elinizdeki malların kıymetini bilin..Özellikle daha evvelden ismini zikrettiğim bazı kağıtlar..
    Misal hisse başı 100 tl karı olan tuprs..Zaten 90 derece ile alıp 600 tl ye dayandırlar bile kağıdı..
    Diğerleride malum..

Herkese iyi eğlenceler..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    yine short tuşunu söküp möpmeyin milletin gazına gelip. bir yılda longun verdiğini bir haftada verir. hele devbizim gibi bir nevi sapik eğilimi olan borsalarda.

borsa düşmezmiş... düşürmezlermiş...

bu gözler sarayın has adamı ahlatciya nasıl dansöz kıyafeti giydirip milletin maskarası edildiğini gördü...

zaten şu anki irade dediğinin yüzde birini yapabilseydi milletçe bu çukurda debelenmezdik.

siz teknikten, temelden, takas analizinden, haber akışından, bilanço akışından sakın kopup da " düşmez la bu borsa" gibi derin analizlere takılıp kalmayın...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

Bence bi 10 gün daha istisnai günler hariç short tuşuna çok dokunmamak gerekir.
    Siyasi açıklamalar davranışlar istisnai.
    Ters bi açıklama gelir herşey alt üst olur.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Adam, bildi...GUNDWANE...

Gundi,tarikat kur müridin olalım.Muhtar ol ,azan olalım.CB adayı ol, secmenin olalım.Orgüt kur,üyen olalım...

Gece ansızın gelip ayarı vermişsin.😀😀

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    GUNDI,neden borsa 4600/700 iken ortalıkta yoktun?..motivasyona ihtiyacimiz vardı.

Bu kararlılığı o zaman ifade etseydin de hisse alsaydık.

Neyse..Burası Viob forumu.1300 puan düştük.Yani terste kalan oyuncu battı..Hisseler bile %30 düştü..

Zirve neresi bilmiyorum.zaman,seviye olarak tahminlerim var..Ama bu sefer zirveden 1800/2000 puanlık düzeltme beklerim..DÜŞÜŞ imkansız.. ben düzeltme bekliyorum.😀...

Olası dipten sonra ise 12 aylık ralli beklerim..özellikle bir sektörle..

sp500 hele bir 4100/150 olsun..

Alan ,hayrını görsün.Ama 3 dolardan orta vadeli hisse almam.Gelsin yabancı alsın.. Şark kurnazligini bilmeyen yabancıya geçirelim malları.

Adios...

Sayfa 500/990 İlkİlk ... 400450490498499500501502510550600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •