Sayfa 502/537 İlkİlk ... 2402452492500501502503504512 ... SonSon
Arama sonucu : 4345 madde; 4,009 - 4,016 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Merhaba,

Zorlu ailesine teşekkürlerimle...

Beni hiç haksız çıkarmadıkları için...

-----------------------------------------------------------

Gelelim günün teknik değerlendirmesine;

Bugünü de son günlerde yaptığı gibi, Bist100 den daha fazla kayıpla kapattı.

Sanki Son 3 senede Bistten fazla yükselmiş gibi.

3 sene önce Bist 100 1300-1400 Şimdi 9000

Bu 3 sene önceki fiyat.

Yıllıkta -%5.5 kaybettirmiş.

-------------------------------------------------------------

Dünkü değerlendirmemde 6.50 altındaki kapanışlarda TÜBASG seviyesine ineceğini söylemiştim ve gün boyu neredeyse bu seviyenin üstünde işlem yaparken , OS baskısıyla bu seviyede kapattı.

Tahtacı ve patron için fark etmez zaten, ha kendi ürettikleri boruların tamamı, ha Türkiye'de üretilen boruların tamamı.., geniş insanlar.

Gün boyu OS dirençleriyle karşılaşıldı. OS direnç ve satışlarıyla birlikte bir miktar Ky yine içeri alınmış oldu. Şimdi onların daha düşükten satmaları beklenecek.

OS direnç ve baskıları bu hisseye özgü olup, zaman zaman Mzhld'de de görülebilmektedir.

Ayrıca burada kullanılan teknik terimler de bu hisseye özel olup, yakında literatüre de girebilirler.

----------------------------------------------------------------

Genel olarak hissede AKKS hakim.

AKKS, aç kuduz köpek sendromu olarak literatüre geçeceğini umuyorum.

Daha önce AKS olan durum, ne yazık ki artık AKKS olarak görülüyor.

AKS, halk dilinde "Aç köpekler" olarak bilinir ve kullanılır.

Hissede son 10 yılda AKS hakimdir.

Bir sonraki seviye ise, AKKKS dur.

Bu seviyeye geçildiği zaman, bu sendrom hakkında da bilgi vereceğim.

----------------------------------------------------------------

Bazı arkadaşla, tahtacı ve işbirlikçilerinin benim inadıma hisseyi düşürdüklerini düşünebilirler.

8-10 milyarlık bir yatırımın-kazancın sırf ben onları eleştiriyorum diye, geciktirilmesi ve kendileri dahil insanların zarar ettirilmesi mantıklı ve doğru değil.

Bu kadar eleştiriyi alıp, ders çıkarmayan, halen yatırımcısını insan yerine koymayan patron ve tahtacıdan insan olmaz.

Allah hepimize tek tek öldüklerini görmeyi nasip etsin...

Sıradaki!

Halen bekliyoruz...

Selam ve saygılarımla.

2. Merhaba,

İyi bir hafta diliyorum yatırımcı arkadaşlara.

Haftanın ilk işlem günü yine OS baskısı ve OS direnci ile endexe oranla daha fazla düşüşle başladı.

Hisse halen AKK(S) sınırlarında olup, bir sonraki seviyenin AKKK(S) olduğunu daha önce yazmıştım.

Bu iki seviye çok kritik seviyelerdir. Zira;

AK(S) de Aç köpeği bir şekilde doyurur, normale dönersiniz. Ancak,

AKKS ve AKKKS'de kuduz köpeklerin uyutulması gerekir.

Bunu da, kişisel olarak yapamadığımız, devlet de yapmadığı için, Allah'a sevk edip, uyutması için dua ediyoruz...

Bu noktada çok avantajlıyız zira, Ramazan ayı içerisindeyiz, dualarımız daha etkili olabilir.

-----------------------------------------------------------------------------

Bugün size daha önce bahsetmediğim, fakat hisse üzerinde büyük etkisi olan başka bir faktörden bahsedeceğim;

BO, direnç ve etkisi.

B teknik terimi, "Baş, büyük" olarak tercüme edilebilir.

"BO" bütün olarak, büyük hissedarı temsil eder.

----------------------------------------------------------------------

BO, en çok hisse kendisinde olmasına rağmen, etliye sütlüye karışmaz, gibi görünen kişidir.

BO, OS'ye laf, söz mü geçirememektedir, yoksa "Koy g*tüne rahvan gitsin..." mi demektedir, pek belirgin değildir.

BO'nun hisseden ziyade "OS" üzerinde hakimiyeti ve baskısı lazımdır.

BO'nun spirituel olarak da, öbür tarafla da bağlantı sağlamaya çalışması da gerekmektedir.

Öbür tarafta işler yolunda ise, ben de "Koy g*tüne yatırımcının, rahvan gitsin, ver mehteri..." diye kendisini desteklerim.

Bunu yapması şart ve zaruridir. Zira, "Sıradaki" diye tabir ettiğim kişi, kendisidir...

----------------------------------------------------------------------------------

BO'nun, hayatındaki en büyük kayıptan bir ders çıkarmamış olması da, en başta etik, daha sonra maddi ve manevi bütün değerlere

ters düşmesi bakımından, bir araştırma konusu olmaya değerdir.

KZ'nin 2 metre topraktan başka hiç bir şeye sahip olmadığı, hatta o toprağın bile teknik olarak kendisinin olmadığını BO bir yıldır

anlayamamıştır. Anlasa, OS'ye de anlatırdı diye düşünüyorum.

Ramazan ayından da istifade ederek, bu dünyadan öbür tarafa götürecekleri yegane şeylerin, "sevap ve günah"ları olacağını hatırlatarak,

artık bu ahlaksızlığa son vermelerini diliyorum.

Siradaki sensin BO.

OS de olabilir, Allah bilir.

------------------------------------------------------------------

Ben yine de "sıradaki!" diyorum.

İyi bir gün diliyorum.

Saygı ve selamlarımla,

3. Merhaba,

Şimdiki yazımda ise "P" etken ve değişkenine yer vereceğim.

"P" değişken ve etkeni, dünya borsalarının aksine, Türkiye borsalarının en önemli etkenidir.

Dünya borsalarında "Temel veri ve teknik analiz" en büyük etkenken, Türkiye borsalarında bu yalnız sınırlı sayıda şirket için geçerlidir.

P paramatresi "Patron"a karşıllık gelir.

P parametresi ile birlikte çalışan genel olarak 2 değişken daha vardır.

İ teknik parametresi "İyi"ye

K teknik parametresi ise "Kötü"ye karşılık gelir.

Parametreleri, değişkenleri de vurgulayan alt parametreler vardır.

İP , "İyi patron", parametresi "N" ile desteklendiğinde, patronun ayrıca namuslu olduğunu vurgular.

Yalnızca İP olduğunda, konjektüre uygun olarak, patronun kazandırdığını ama bir miktar da çaldığını ifade eder.

Bu durumdan patron da, yatırımcı da memnundur.

K parametresi daha çok alt teknik parametre ile çalışır.

A Alçak

k Kalleş

N Namussuz

Ş Şerefsiz

H Hırsiz

G G.veren , gibi değerlere sahiptir.

------------------------------------------------------------------------

İNP (iyi namuslu patron) örnek olarak Ege En hissesi örnek verilebilir.

Hem şirketi büyüten, hem de on seneyi aşkın süredir temettü veren, yatırımcısına kazandıran bir şirkettir.

P parametresi bu kadar önemlidir. N parametresi ile, hem kendi kazanır, hem de kazandırır.

Bu parametreye sahip şirketler az da olsa vardır.

Ancak, uzun vadeci yatırımcılar şirketlerin teknik yapısını ve verilerini inceleyip "Aha bu şirket çok iyi" diyip, şirkete

ortak olup, senelerce sabırla bekledikten sonra, P parametresinin önünde, "A, k, N, Ş,G" parametrelerini de yavaş

yavaş görmeye başlayınca, yapılacak bir şey kalmamıştır.

Yıllar geçmiş, bütün diğer hisseler fiyatlamış, altarnatif yatırım araçları bile onlarca katına çıkmışsa, beklemekten

başka bir şey kalmamıştır.

Bu yazımda verdiğim bilgiler, borsadaki bütün şirketleri değerlendirmeniz için göz onünde bulundurmanız gereken

parametre ve değişkenlerdir.

Bir Patron, "P" değişkeni;

Şeffaf değil, bilgilendirme yapmayıp haber gizliyorsa A

Bilançolarla oynayıp, genel giderleri şişiriyorsa H

Hissesini fiyatlayacak her şeyden kaçınıyorsa (yeniden değerleme, yatırım) K

Hiç temettü vermemiş, üstelik verdiği bedelsiz hisseleri bile düşürmüşse N

P değişkeni, Yukarıdaki bütün değerleri P değişkeni önüne alıyorsa, otomatik olarak "G" değerini alır.

-------------------------------------------------------------------------

Bugünkü değerlendirmemiz bu kadar.

Yatırım yapacağınız şirketleri incelerken, Patron ve aileyi incelemeden geçmeyin.

Eplas ve Mzhld için de, değerlendirmeyi size bırakıyorum.

-------------------------------------------------------------------------

Şirketin grafiği yılbaşında yükseliş için bir kanala girdiği yönünde idi. Ama 2 haftada anasının kanalına girmiş gibi görünüyor.

Bist -1

Bu -4

Yorum sizin.

Beddua seanslarını başlatıyorum.

Allah sizi bildiği gibi değil, benim istediğim gibi yapsın.

Saygılarımla,

4.  Alıntı Originally Posted by ercanbay Yazıyı Oku
    Merhaba,

............................
    ............................

K teknik parametresi ise "Kötü"ye karşılık gelir.

Parametreleri, değişkenleri de vurgulayan alt parametreler vardır.

İP , "İyi patron", parametresi "N" ile desteklendiğinde, patronun ayrıca namuslu olduğunu vurgular.
    .............................
    .............................
    Merhaba,

N parametresi ile ilgili eksik bilgi vermişim.

İ ile kullanıldığında " Namuslu"

K ile kullanıldığında "Namussuz" anlamı verir.

Yaaa öyle işte.

Yeni baştan terminoloji oluşturuyorum kusura bakmayın.

İyi bir akşam diliyorum.

Saygılar,

5. Şirket yönetimine biraz kızsamda güveninmde hiç bir değişiklik yok sonuna kadar güveniyorum ve hala o yüzden burdayım….

6.  Alıntı Originally Posted by Melasis61 Yazıyı Oku
    Şirket yönetimine biraz kızsamda güveninmde hiç bir değişiklik yok sonuna kadar güveniyorum ve hala o yüzden burdayım….
    Kozyatağı gayrimenkulün alınması ile amcası ile bir sorun kalmadı

60 milyon tl yi 1 kuruş kredi kullanmadan ödedi

Bilanço bir gelsin bakalım önümüz açık

Sibel hanımın
    Gençliğimiz var heyecanlıyız dediğini duyar gibiyim

Bu arada Kemal zorlunun senei devriyesi önümüzdeki hafta İzmir’de olursam mezarını ziyaret edeceğim…

7.  Alıntı Originally Posted by Melasis61 Yazıyı Oku
    Kozyatağı gayrimenkulün alınması ile amcası ile bir sorun kalmadı

60 milyon tl yi 1 kuruş kredi kullanmadan ödedi

Bilanço bir gelsin bakalım önümüz açık

Sibel hanımın
    Gençliğimiz var heyecanlıyız dediğini duyar gibiyim

Bu arada Kemal zorlunun senei devriyesi önümüzdeki hafta İzmir�de olursam mezarını ziyaret edeceğim�
    Şirket iyi patron kötü mesele orada.
    Mezarına gidince yatırımcıların da selamını söyleyin. Hergün kendisini anıyoruz burada.
    Sibel için de aynı şeyler geçerli tabii.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şirkete güvenmiyorum.onlara güvenip yatirimima devam ettiğim için kendime de kiziyorum.Neredeyse 3.5 senelik sure zarfinda endeksin ralliler yaptığı dönemde,hisselerin çoğu kat kat artarken fiyati 40 tl den 15 e düşüren ve eski zirvesinin üzerinde kalıcı olamayan, bi şirkete hangi yatiimci güvenir?Bilancolari soylemiyorum bile. cvp veriyorum tepede satip dipten alan..bu en doğal hakkınız ama gelip burda güzelleme yapmayın.geri gelme sebebiniz guven degil,kendinizi de kandirmayin buradaki insanlari da.hisseyi biliyorsunuz,beklentileri var 3 yildir surunduruyor yatirimciyi.tabiki bunu alacaksinjz.Adamlar malvarliklari eksilmeden borc kapadılar sayemizde.Satilan lotlari bizler aldik.Bu enflasyonist ortamda.Bizler ne kazandik?ucun biri.. 2020 2021 kaplar nerde,anlaşmalar?devre kesici finansal lardan başka kap var mi?60m kredi kullanmadan alim yapmislar,buyuk alkış.. yatirimci iliskilerini ariyorsun soru sormak icin,cvp yok,mail atin.mail atiyon cvp yok.seni kaale almiyorlar bile.Burdan bi brsan hikayesi cikmaz ciksa da kimse mutlu olmaz.paralarımız cop oldu.Ben kurtuldugum an bir daha asla bulasmam,onunda ayrı bi hikayesi var,sonra yazacağım.Ercanbay dmart goncarov egeduk sizlere saygılar..
     Alıntı Originally Posted by Melasis61 Yazıyı Oku
    Şirket yönetimine biraz kızsamda güveninmde hiç bir değişiklik yok sonuna kadar güveniyorum ve hala o yüzden burdayım�.
    SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 502/537 İlkİlk ... 2402452492500501502503504512 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •