Sayfa 503/693 İlkİlk ... 3403453493501502503504505513553603 ... SonSon
Arama sonucu : 5540 madde; 4,017 - 4,024 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    ABD Suriyedeki hiç bir oluşumu tanımıyorum demiş.
    Tanıtacaklardır.

Artık dünya Gazze katliamından önceki dünya değil.

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Rum Surei 1 - 5. ayetler.

1: Elif. Lâm. Mîm.

2: Rumlar mağlup edildiler.

3: Arabistan'a yakın bir yerde, yeryüzünün en aşağısında. Fakat onlar, mağlubiyetlerinden sonra yakın bir zamanda tekrar gâlip geleceklerdir.

4: Üç ile dokuz yıl içinde. Her işin öncesinde de sonrasında da mutlak hüküm ve o işleri karara bağlama yetkisi bütünüyle Allah'a aittir. Rumların gâlip geldiği o gün mü'minler de sevineceklerdir.

5: Allah'ın yardımı ve bahşedeceği zaferle. O, dilediğine yardım edip onu zafere eriştirir. Çünkü O, kudreti dâimâ üstün gelen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.

TEFSİR.

Rumlardan maksat, o zaman Doğu Roma'da yaşayan Bizanslılardır. Bizanslılar Ehl-i kitap, İranlılar ise Mecûsi idiler. Nübüvvetin (Hz:Peygamberin vahiy almaya başladığının) beşinci senesinde vuku bulan bir savaşta İranlılar Bizanslıları müthiş bir şekilde mağlup etmiş, Ürdün, Filistin, Mısır, hatta Anadolu'yu onlardan alarak İstanbul boğazına, Kadıköy'e kadar dayanmışlardı.

Bu durum Mekke müşriklerini sevindirmiş, fakat müslümanları üzmüştü. Çünkü müslümanlar Ehl-i kitap olanları kendilerine daha yakın görüyor, müşrikler ise kendilerini putperest olan Mecûsilerle aynı safta sayıyorlardı. Bunun üzerine Kur'ân-ı Kerîm, bir mûcize olarak yakın gelecekte vuku bulacak bir savaşın neticesini kesin ifadelerle haber verdi. 3 ilâ 9 sene içinde Bizanslıların İranlılara galip geleceğini ve o sırada mü'minlerin hem onların bu zaferine hem de bizzat kendilerine lütfedilecek zaferlere sevineceğini bildirdi.

---------------

İnsan dikkatle inceleyince şaşırıyor.
    İranlılar müthiş bir zafer kazanıp Bizanslıları tepeliyor. İstanbul Kadıköy' kadar gelip dayanıyorlar.
    Bu tarihlerde gelen vahiy 3 ila 9 sene içinde, Bizanslıların, İranlılara galip geleceğini haber veriyor.
    Ve gerçekleşiyor.
    O günün şartlarında bu tür kesin bir tarih verilmesi ve gerçekleşmesi herhalde tahmin edilmesi imkansız bir şey.
    Ya da neden Hakim-i Mutlak böyle bir riski göze alıyor.
    Kur'an bence çoğunu bilemediğimiz, pek çok konuda, kendi içinde kitli bir eser. Bence bu da o kilitlerden biri.

----------------

Nübüvvet ne demektir;

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in peygamberliğinin anlatımı sırasında kullanılan bir kelimedir. Daha çok yazılı kaynaklarda sıkça karşılaşılan bir kelime olan nübüvvet kelimesi genel olarak peygamber demektir. Peygamber efendimizin kendi döneminde yaşamış olduğu olayların anlatımında kullanılmaktadır.

Bu yazının amacı tartışma yaratmak değil bilgi vermektir.

Değerli forumdaş.....kendinizi fazla yormayın....

TURAN DURSUN'a sorun....

Cevaplar....açık ve net....!!!!!!!!!!!

Yahu seni zorla karnavala veya festivale götürüp göbek mi attırıyorlar, evinde otur hiç toplumsal değerlerin bozulmaz.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4. Benim yazdığım konu inançlarla ilgili bir konu değil Sevgili Baddog.

1400 sene önce verilen 3-9 yıl içinde gerçekleşen bir olay.

MS 640'larda, tarihin belki en güçlü İran'ın mecusi ( puta tapan) güçleri Bizans'lıları ezip, Kadıköye kadar dayanıyor.

Hz.Peygambere Rum Ayetinde anlatılan, Bizansın bu gücü 3-9 yıl içinde yenip geri püskürteceği.

Benim şahsen ilginç bulduğum konu da bu..

O yıllarda tüm Bizans gücünü sürüp kılıçtan geçireceksin, adamlar kalkacak bu gücü 3-9 yıl içinde geri püskürtecek.

Bizim Müdür, İstanbullular için diyor ya Bizanslı diye, belki de gerçekten bizim büyük dedelerimiz Bizanslıydı, yoksa kelle koltukta bu puta tapanlara dalar mı aklı olan adam.

Olaya tarihi açıdan bakın.

Yoksa ben Allah olsam, 3-9 yıl diye tarih bidirip risk almazdım.

Sonuçta bizim teknikçiler gibi mosmor olmak ta var.

5. Dinci İkiyüzlülüğü

İsrail-filistin meselesinde el fetih-filistin kurtuluş örgütü ve yaser arafat aktifken olan biteni umursamayan dinciler, bizzat israil tarafından arafat'ın altını oymak için peyda edilen hamas ortaya çıkınca birden filistin'in yerini hatırlamaya başlamışlardı. (işin tuhaf tarafı, filistin'i en çok kollayan ülke şii iran olagelmişken, sünni dinciler, şiilere de küfreder.)

hatta meseleyi o kadar sahiplenmişlerdi ki filistin, zulüm, katliam ve israil'i lanetleme temalı "yardım" ve dayanışma geceleri düzenlemişlerdi. siyasal islamın temsilcileri kitleyi birarada tutmak için bu meselenin türkiye'deki sahibi gibi takılır, cuma namazlarından sonra falan israil karşıtı sloganlarla süslenmiş gösteriler yaparlardı. siyasal islam bu konuyu hep çok sevdi. hem kendileri israil'le iş yapıp para kazanıyorlardı hem de taraftarlarında öfke ve tepkiyi diri tutup seçmenlerini konsolide ediyorlardı. özellikle seçimler yaklaşırken geleneksel batılı siyasetçilerle kavga etme zamanı gelince, filistin meselesini de köpürtüp kamuoyunda ateşli kampanyalar yapıyorlardı.

sonra Allah'ın işine bakın ki israil filistin'de aylarca katliam yaparken bu cenah birden suskunluğa büründü. hatta ve hatta israil ve donald duck gazze'yi boşaltıp potansiyeli yüksek enerji kaynaklarına çökme planlarını dünyaya duyururken bu cenahtan bırak tepkiyi, dümdüz destek geldi. sahibi zikredilmeyen ve israil'e giden yük gemilerinin varış noktası israil yerine filistin olarak güncellenince rahatlayan vicdanlar ve gönüller, yeni projelerle ufukta parlayan altın rengi güneşi görünce, elinde tuzlukla koşup "eh tabii yani onlar da boşaltsın o toprakları, ne olacak? barış için biraz fedakârlık yapmak lazım" deyiverdi. filistin diye bir devlet var(dı) bu arada hani. resmen, devletinizi bırakın gidin de mamamıza bakalım diyorlar.

biz de şaşkın vaziyette ibretle izliyoruz işte.

6. Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum andan itibaren, şehri yönetirken, kanala, yalana, talana ve aynı zamanda ranta ve millet aleyhine olan her hususa karşı durduğum için bugün buradayım.

Kaynak: https://www.ekremimamoglu.com/konusm...nati-olacagim/

Bunları görüp, neredeyse yaşıtım olan Volkan Konak aklıma geldikçe, sinirlerim hopluyor kahroluyorum.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Alıntı Originally Posted by Finans2023 Yazıyı Oku
    Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum andan itibaren, şehri yönetirken, kanala, yalana, talana ve aynı zamanda ranta ve millet aleyhine olan her hususa karşı durduğum için bugün buradayım.

Kaynak: https://www.ekremimamoglu.com/konusm...nati-olacagim/

Fotoğraftan saymam mümkün değil ama, İstanbul Belediye Başkanını en az 10 jandarma eşliğinde mahkemeye getirmişler, Pablo Escobar halt etmiş yanında.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 503/693 İlkİlk ... 3403453493501502503504505513553603 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •