Benim yazdığım konu inançlarla ilgili bir konu değil Sevgili Baddog.
1400 sene önce verilen 3-9 yıl içinde gerçekleşen bir olay.
MS 640'larda, tarihin belki en güçlü İran'ın mecusi ( puta tapan) güçleri Bizans'lıları ezip, Kadıköye kadar dayanıyor.
Hz.Peygambere Rum Ayetinde anlatılan, Bizansın bu gücü 3-9 yıl içinde yenip geri püskürteceği.
Benim şahsen ilginç bulduğum konu da bu..
O yıllarda tüm Bizans gücünü sürüp kılıçtan geçireceksin, adamlar kalkacak bu gücü 3-9 yıl içinde geri püskürtecek.
Bizim Müdür, İstanbullular için diyor ya Bizanslı diye, belki de gerçekten bizim büyük dedelerimiz Bizanslıydı, yoksa kelle koltukta bu puta tapanlara dalar mı aklı olan adam.
Olaya tarihi açıdan bakın.
Yoksa ben Allah olsam, 3-9 yıl diye tarih bidirip risk almazdım.
Sonuçta bizim teknikçiler gibi mosmor olmak ta var.
Dinci İkiyüzlülüğü
İsrail-filistin meselesinde el fetih-filistin kurtuluş örgütü ve yaser arafat aktifken olan biteni umursamayan dinciler, bizzat israil tarafından arafat'ın altını oymak için peyda edilen hamas ortaya çıkınca birden filistin'in yerini hatırlamaya başlamışlardı. (işin tuhaf tarafı, filistin'i en çok kollayan ülke şii iran olagelmişken, sünni dinciler, şiilere de küfreder.)
hatta meseleyi o kadar sahiplenmişlerdi ki filistin, zulüm, katliam ve israil'i lanetleme temalı "yardım" ve dayanışma geceleri düzenlemişlerdi. siyasal islamın temsilcileri kitleyi birarada tutmak için bu meselenin türkiye'deki sahibi gibi takılır, cuma namazlarından sonra falan israil karşıtı sloganlarla süslenmiş gösteriler yaparlardı. siyasal islam bu konuyu hep çok sevdi. hem kendileri israil'le iş yapıp para kazanıyorlardı hem de taraftarlarında öfke ve tepkiyi diri tutup seçmenlerini konsolide ediyorlardı. özellikle seçimler yaklaşırken geleneksel batılı siyasetçilerle kavga etme zamanı gelince, filistin meselesini de köpürtüp kamuoyunda ateşli kampanyalar yapıyorlardı.
sonra Allah'ın işine bakın ki israil filistin'de aylarca katliam yaparken bu cenah birden suskunluğa büründü. hatta ve hatta israil ve donald duck gazze'yi boşaltıp potansiyeli yüksek enerji kaynaklarına çökme planlarını dünyaya duyururken bu cenahtan bırak tepkiyi, dümdüz destek geldi. sahibi zikredilmeyen ve israil'e giden yük gemilerinin varış noktası israil yerine filistin olarak güncellenince rahatlayan vicdanlar ve gönüller, yeni projelerle ufukta parlayan altın rengi güneşi görünce, elinde tuzlukla koşup "eh tabii yani onlar da boşaltsın o toprakları, ne olacak? barış için biraz fedakârlık yapmak lazım" deyiverdi. filistin diye bir devlet var(dı) bu arada hani. resmen, devletinizi bırakın gidin de mamamıza bakalım diyorlar.
biz de şaşkın vaziyette ibretle izliyoruz işte.
Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum andan itibaren, şehri yönetirken, kanala, yalana, talana ve aynı zamanda ranta ve millet aleyhine olan her hususa karşı durduğum için bugün buradayım.
Kaynak: https://www.ekremimamoglu.com/konusm...nati-olacagim/
![]()
Yer İmleri