Sayfa 507/692 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517557607 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 4,049 - 4,056 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by chevron Yazıyı Oku
    Teşekkürler anladım. Son bir merak ettiğim şey var. Başka forumdaşlar da konu hakkında bilgi sahibiyse onların da fikrini beklerim. Abd, Kanada, İngiltere, AB ülkeleri arasında görece vergi anlamında en iyi ülke hangisidir? Türkiye'de yaşayan ve al sat yapmayı planlayan bir birey için değerlendirmenizi rica ederim
    Temettü vergilendirmesinde en iyi ülke GB (0%). ETF temettü vergilendirmesinde IRL (0% simdilik. Gecici bir yasa ile yapilmis). IRL yerlesik hisselerde 20% (veya 25% emin degilim tam). AB icinde NL ve LUX %15. Diger ülkelerle ugrasmayin derim. Hem yüksektir, hem de iade dilekceleri komplexdir.
    ABD 20% (W-8BEN formulari ile). Kanada hakkinda pek bilgim yok.

Al sat da farketmez. Cünkü alim satim karlarinda vergi almak hakki ikamet edilen ülkeye (sizin icin TR) aittir (cifte vergfi anlasmasi varsa).

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yukarıda UK için bahsedilen 7.5%luk dividend tax (8.75% olacakmış Nisan'da) UK yerleşikler için olmasın? Büyük ihtimal öyle...

ytd
    Sanirim öyle de, genelde yurt ici, disi ayirim olmaz vergilendirmede.
    Henüz böyle bir sey okumadim almanca bloglarda.

3. Bir de dividend tax ayrı, dividend witholding tax ayrı şey sanki. Çözemedim ben o 7.5% neyin nesidir.

Bir de dividend tax ayrı, dividend witholding tax ayrı şey sanki. Çözemedim ben o 7.5% neyin nesidir.
    Asagidaki sekilde anladim acikcasi.
    Dividen tax = temettü vergisinin kendisi.
    Witholding tax = stopaj.

Vergilendirme icin en iyi PWC'nin sitesi bence. Map'a gecince dünya haritasi üzerinde bakabiliyorsunuz.

https://taxsummaries.pwc.com/quick-c...rates#anchor-I

5.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Asagidaki sekilde anladim acikcasi.
    Dividen tax = temettü vergisinin kendisi.
    Witholding tax = stopaj.

Vergilendirme icin en iyi PWC'nin sitesi bence. Map'a gecince dünya haritasi üzerinde bakabiliyorsunuz.

https://taxsummaries.pwc.com/quick-c...rates#anchor-I
    O temettü vergisinin kendisini işte sadece yerleşikler ödüyor olması lazım.

Bizde de 60bin-70bin tl sınır var ya eurobondlardan kazanılan kupon ödemelerinde... Üzeri için beyan gerekiyor ama bu sadece TC vatandaşlarını (ya da yerleşiklerini) alakadar ediyor.

Bu linkteki sitede yerleşikler için de 0% diyor stopaja.

O temettü vergisinin kendisini işte sadece yerleşikler ödüyor olması lazım.

Bizde de 60bin-70bin tl sınır var ya eurobondlardan kazanılan kupon ödemelerinde... Üzeri için beyan gerekiyor ama bu sadece TC vatandaşlarını alakadar ediyor.
    Eurobondlarin durumu degisik. TR cifte vergilendirmeden dolayi Eurobondlardan 0% aliyor. Cünkü Eurobondlari faiz sinifina sokmuslar.
    Öyle olunca vergi alamiyor cifte anlasmalarda faizler icin stopaj 0 oldugu icin. TR'de böyle bir yöntem bulmus yurt ici vergilendirmede.

Ama vergilendirme isi hem komplex (KARMASIK yazamadim yahu * koyuyor), hem de degisken. Bugün 0 olan yarin 30 olabilir.
    Cok takilmamak lazim. Öncelikli olarak büyüyen hisselere yatirim yapmak daha mantikli da, orada neler yumurtlarlar belli olmaz.

7.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Almanya 26,375
    Japonya 20,42
    Adamlar bildiğin küsüratlı vergi koymuşlar
    Hong kong borsası hakkında düşünceniz nedir ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Hong Kong Çin piyasasına exposure elde etmek için iyi bir yer olabilir. Malum Çin hisseleri için ABD piyasalarından delisting olma tehlikesi söz konusu. Çin'e exposure olmayan portföy bence eksik kalır
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

8. FB 2020 pandemi seviyelerine gelen ilk büyük tech şirketi oldu az önce. 29 Ocak 2020'deki fiyat seviyesi ile aynı şu an

Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Sayfa 507/692 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517557607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •