Geride D.Akdeniz havsasıyla ilgili bilgilendirmeler yapmıştık, ki boru hattının birleşmesine 100 km.den bile az bir mesafe kalmıştı...Konu bütünlüğü bozulmasın diye tekrar edelim...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...98#post2557698
İşbu hattı İdlib-Afrin üzerinden bağlama çalışmaları gibi görüyorum yaşanan son gelişmeleri...Çünkü jeolojik olarak en kolay yol bu...Diğer kısımlar coğrafi yönden sıkıntılı, engebelerle dolu...Ama dediğim gibi emin değilim...Zoru görünce Afrin'i bize emanet etmek zorunda kalanlar aynı zamanda bu hesabı da yapmıştır abi...Dikkat edin 'zoru görünce" dedim özellikle...Çünkü Zeytin Dalı Harekâtı'nın dönüm noktası, girilemez denilen Burseya Dağı'ndaki beton koruganların güdüm kiti ilave edilmiş nüfuz edici bombalarla vurulduğunun tüm Dünya'ya gösterildiği andır...O koruganları yaptıran da Fransa'dır...Ve son tahlilde zor haritayı da bozar abi...Nitekim, minik KGBli Putin dostumuz (!) bile tahmin etmiyordu Afrin merkezine bu kadar sürede girileceğini...Trendciğimin dediği gibi, bu memleketi fazla da hafife almamak lazım...Manyak milletiz sonuçta, ne yapacağımız belli olmaz...Merkel, Putin, Erdoğan görüşmesinden sonra biraz biraz netleşir mevzular...
Sonuçta Almanya demek küresel çete demek...Son dönemde başta enerji ihaleleri olmak üzere TR pastasından en büyük payı alan ülkeden bahsediyoruz...Demiryollarına ilişkin mevzu da bu kapsamda gelişmeler...İslahiye-Afrin hattından geçip Halep'e ve oradan da tüm Suriye'ye yayılan demiryolu hattını ele geçirdik bu son harekât ile...Yoksa Afrin'den bize ne ?...
Bu stratejiyi kuran Devlet-i Alî'ye bir kez daha şapka çıkarıyorum abi...
Yer İmleri