Sayfa 511/1019 İlkİlk ... 114114615015095105115125135215616111011 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 4,081 - 4,088 arası.

Konu: Viop XLV

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Teknik, temel ve viop bilen tecrübeli arkadaşların yöntemime ilişkin görüşleri çok değerli. Bence, ve uygulama sonucu pratikte gördüğüm gayet net bir bist üstü getiri fırsatı var. Yani BİST endeksten daha az risk alıp, yıllık bileşik olarak %10-20 daha iyi getiri fırsatı var. Bu yöntem orta vadede erken emekli, uzun vadede zengin eder. Benim gördüğüm bu.

Benzer bşf değerlendirmeyi yemekçi abi den de bekliyorum
    Sevgili Ali bey kardeşim.
    Şuan içinde bulunduğumuz dönemi değerlendirmek lazım.
    şimdiki zamanı ve sonrasını 1999-2000 dönemine benzetiyorum.
    bu ortamda bist üzeri getiri elde elmek lazım
    ya kredili gün içi işlemler ile
    yada vadeli tarafta long ile
    ben spot hisse + hise vadeli long ile bunu yapmaya çalışıyorum
    çok önemli yerlere gelince de kısa vadeli endeks şhort deniyorum
    sn Abkanın önceki bakışı daha güzel idi
    long flat
    ne olduda viop yapmayın durumuna geldi bilmiyorum
    Yıllarını bu işe vermiş insanlar olarak
    bu süreci ekstra karlarla kapatabilmeliyiz.
    tabii fazlada rısk almadan
    şhort ya hiç yapmamalı
    yada
    kısa süreliğine ve stoplosla yapmalı
    hisse + long şuan uygun

Şuda var tabii
    bulunduğumuz yerler
    düzeltme beklenen yerler
    o nedenle
    sizin yaptığınız gibi
    hedge amaçlı şhort da zaman zaman yapmak lazım
    devam ediyorsa da stop olmak şartı ile
    şuan bende şhort yok
    hisse + hisse vadeli long var
    fakat
    satış gelirse
    hisse vadeli long kapanır
    endeks şhort acarım

şuan değerlendirmem bu

Bu arada derece almışım Altın Üye den Platin Üye ye yükselmişim, Layık görüp de verenlere teşekkür ederim Çok mu çalışmışım yoksa zamanı mı gelmişti!

SPOT,

Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Bu arada derece almışım Altın Üye den Platin Üye ye yükselmişim, Layık görüp de verenlere teşekkür ederim Çok mu çalışmışım yoksa zamanı mı gelmişti!

SPOT,
    çok sevindim sn berkimcans . tahminen bana ivedi cevap verdiğiniz içindir
    yalnız şöyle bir durum var an itibariyle....

platin ons 1008,56
    altın ons 1755,56

platinin pabucu (dizel out platin out )

not:benim için her ikisinden de değerlisin
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

4. Yabancı oranı düşüşü herkesin dilinde.
    Şöyle de bakmak lazım olaya Sasa da yabancı takası son 1 ayda 0.22% artmış ama bu arada Sasa piyasa değeri 150 Milyar lira üzerinde artmış keza bakmadım ama Hektaş ve benzerlerinde de durum aynıdır.
    Dolayısıyla yabancı satışından ziyade Matematik olarak Piyasa değerlerinin arttığı yerde yabancı satışı olmamasına rağmen yabancı oranı düşüyor.
    Tam tersinin piyasaya sasa ve benzerleri üzerinden satış geldiğinde olması mümkün.
    Kolay gelsin herkese.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Arkadaşlar bazen geyik te yapıyoruz.İşin ciddiliğine gelirsek, bence ya cautionary nin metoduyla short yapılmalı(hedge)...ya da sadece LONG/FLAT GİDİLMELİ.yalın short olmamalı..

Çok uzun yıllardır vobdayım.LONG/FLAT OLMAK HER ZAMAN SHORTTAN DAHA AVANTAJLIDIR.hele hiperenf. döneminde zaten longu enflasyon destekler.Büyüme,siyasi otorite vs..her zaman longtan yanadır (borsaların yükselmesi)

Bence de LONG/FLAT İÇİN MUTLAKA SİSTEM LAZIM.bu bazen metastock sistemdir bazen 2 tane ortalamadır..ama size çok yardımcı olurlar.

Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    çok sevindim sn berkimcans . tahminen bana ivedi cevap verdiğiniz içindir
    yalnız şöyle bir durum var an itibariyle....

platin ons 1008,56
    altın ons 1755,56

platinin pabucu (dizel out platin out )

not:benim için her ikisinden de değerlisin
    @pisyedili01, olabilir, çok teşekkür ederim itibar puanı veremedim, yakın zamanda vermişim diyor

BofA tekrar satış ağırlığa geçti, bugün EREGL KRDMD ASELS TSKB FROTO alıp THYAO TCELL TUPRS İSCTR BİMAS satıyor,

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bazen geyik te yapıyoruz.İşin ciddiliğine gelirsek, bence ya cautionary nin metoduyla short yapılmalı(hedge)...ya da sadece LONG/FLAT GİDİLMELİ.yalın short olmamalı..

Çok uzun yıllardır vobdayım.LONG/FLAT OLMAK HER ZAMAN SHORTTAN DAHA AVANTAJLIDIR.hele hiiperenf. döneminde zaten longu enflasyon destekler.

Bence de LONG/FLAT İÇİN MUTLAKA SİSTEM LAZIM.bu bazen metastock sistemdir bazen 2 tane ortalamadır..ama size çok yardımcı olurlar.
    Şu ana kadar veya önümüzdeki Şubat-Mart’a kadar dediğinizde kesinlikle haklısınız.
    Faizlerin ve siyasi bilinmezliğin arttığı ortamda tam tersi bir sistem dönemlik iş görebilir bence.

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

Çok uzun yıllardır vobdayım.LONG/FLAT OLMAK HER ZAMAN SHORTTAN DAHA AVANTAJLIDIR.hele hiperenf. döneminde zaten longu enflasyon destekler.Büyüme,siyasi otorite vs..her zaman longtan yanadır (borsaların yükselmesi)

Evet, yüksek enf ortamında net short intihar gibi, kv olsa bile büyük risk..yazdık bunu çok kez.

Bir ara full hisse+%20 endeks longdum..önce endeks longlar gitti… şimdi endeks short açıyorum yavaş yavaş. Net hisse poz %80 e inmiştir. Hisse satmadan, endeks short etkisi ile %80 diyorum. Nette %50 altına öldürsen inmem.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 511/1019 İlkİlk ... 114114615015095105115125135215616111011 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •