Şu sıralar azdan az gider çoktan çok gider mantığı çalışmıyor. Eski robotları kısmen çözmüştük bu yeni herif borsada farklı davranıyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yakında ey TUSIAD sen bakma ABD lafına bizim sözümüzü dinle milli ol biraz şeklinde konuşma olabilir.
ABD kasten milli duygularla oynayarak iktidarı destekliyor da olabilir.
Eksi makas ile veriyorlar
Olumsuz bir haber olabilir
Şahsen vobu 3450 üstün de geçen jübile yapmıştım .
Ralli ölümcül olduğu için short tuşum takılı değil
Spotta takılıyorum. Öle işte
Ralli bugün bitmiş olabilümü big abi
Hamdım Piştim Yandım
Bugün komşum ile risk yönetimi ve korkuyu aşma konularını konuştuk.
1- Öncelikle probleme girme. Yani belirli şart ve fırsatlar oluşmadan jeton atma
2- Öyle bir şekilde pozisyona gir ki kaybedince planın olsun başka deyiş ile B planı olmadan A planını uygulama, B planını da aynı şekilde düşün.
3- B planı şartları oluştuğunda A planından hızla uzaklaş ısrar etme
...
Eskiden mahkeme yazıları neredeyse nokta virgül olmadan paragraf kullanmadan upuzun yazılırdı. Okuyan en az 3-4 kez okumadan anlayamaz, anlasa da cevap vereceği veya itiraz edeceği şeyi belirtmek için çok zorlanırdı. Noter vekaletleri de benzer gibi.
Şimdi daha düzgün olabilir, başlıklar, bentler, madddeler vs oluyor.
Forumda yazışırken arada çok uzun metinler olsa da genelde kısa metinler var, okuyan bütünü okuyup fikir ediniyor veya cevap veriyor. Uzun süre takip edince yazan kişinin geçmiş mesajları bilinince kolay anlaşılıyor.
Öte yandan akıllı ve fazla zeki kişilerin sözlü iletişimi çok yorucu oluyor, her iki taraf da leb demeden leblebi anlayınca farklı bir şey söylemek zor oluyor, konu dağılıyor. Komşu bugün beni biraz yordu kafam şişti aslında genelde aynı düşünüyoruz. Benzer deneyimi yine aynı şekilde çok zeki ve akllı arkadaşımla yaşadım biz artık whatsap yazılı görüşelim deyince problem çözüldü.
Bu arada fıkra anlatırken bu sorun olmuyor, insanlar fıkranın sonuna kadar dinliyor, sonra gülecek ise gülüyor, beğenmemiş ise sonra söylüyor.
Yer İmleri