Originally Posted by
Omega0607
Faiz artınca insanlar çalışacak işyeri bulamayacak böyle bir gerçekde var .
Bu faizlerle kimse yatırım yapmaz işyeri açmaz.Ankarada arsa fiyatına fabrika satanlar var bir sürü ..Rant daha cazip niye uğraşşın işçi kdv vergi müşteri alacağı vs ile
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Originally Posted by
diproyal
Asgari ücret 2016 yılında gerçekleşmiş enflasyonun çok üstünde arttı ve sonrasında özellikle perakende sektöründe istihdam azaldı. Bu senede yüksek artış olursa AVM'de çalışanlar için iyi olmaz diye düşünüyorum.
Ayrıca yüksek asgari ücret işin sonunda kamu açıklarını yükseltip faizleri de yükseltiyor. Bu nedenle asgari ücret tartışmasına tek boyutlu bakılmaması gerekiyor. Reel asgari ücret artışı ekonomiyi yavaşlatır. Artarsa da dış talep artar. Bu durumda geçici refah sağlar ve kalıcı olmaz...

Originally Posted by
İsa Talayman
yani asgari ücret artmasın ,senin ağa babaların daha çok kazansın,az vergi versin enflasyonu yükselmesin v.s v.s mi ? gariban ölsün mü diyorsun daha cesur yaz, destinle çeşmenin yanından geçip dereye su doldurmaya inme
İsa forumdaşım,
Tam öyle değil Ekonomi tam bir denge bilimidir. Yakın dönemde reel artış gerçekleştiğinde sonuçları gördük. İş gücü piyasasında dengesizlikleri giderecek minimum ücret uygulaması ile üretim artar demek istedim. Benim ağa babalarım kim bilmiyorum ancak gariban ölsün demedim. Ben ölsün deyince öleceğini de sanmıyorum. Çünkü henüz o kadar sihirli güce erişemedim.
Özetle söylemeye çalıştığım iş gücü piyasası arz ve talep kendi kendine dengeye gelemiyor. Çünkü devlet minimum ücreti belirliyor. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki ekonomik büyümede meydana gelen artışların, reel asgari ücrete pozitif yansıyor. Ancak asgari ücretlerdeki artış, ekonomik büyümeye yansımamaktadır.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri