Sayfa 523/1012 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Faizde düşüş hem TL hem dolarda devam ediyor. ICBC dolar faizini 5in altına düşürdü.
    ICBC 4.65
    Burgan 4.75
    $ faizi 5 üzeri banka kaldı mı?

2.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Faiz artınca insanlar çalışacak işyeri bulamayacak böyle bir gerçekde var .
    Bu faizlerle kimse yatırım yapmaz işyeri açmaz.Ankarada arsa fiyatına fabrika satanlar var bir sürü ..Rant daha cazip niye uğraşşın işçi kdv vergi müşteri alacağı vs ile

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Asgari ücret 2016 yılında gerçekleşmiş enflasyonun çok üstünde arttı ve sonrasında özellikle perakende sektöründe istihdam azaldı. Bu senede yüksek artış olursa AVM'de çalışanlar için iyi olmaz diye düşünüyorum.
    Ayrıca yüksek asgari ücret işin sonunda kamu açıklarını yükseltip faizleri de yükseltiyor. Bu nedenle asgari ücret tartışmasına tek boyutlu bakılmaması gerekiyor. Reel asgari ücret artışı ekonomiyi yavaşlatır. Artarsa da dış talep artar. Bu durumda geçici refah sağlar ve kalıcı olmaz...
     Alıntı Originally Posted by İsa Talayman Yazıyı Oku
    yani asgari ücret artmasın ,senin ağa babaların daha çok kazansın,az vergi versin enflasyonu yükselmesin v.s v.s mi ? gariban ölsün mü diyorsun daha cesur yaz, destinle çeşmenin yanından geçip dereye su doldurmaya inme
    İsa forumdaşım,

Tam öyle değil Ekonomi tam bir denge bilimidir. Yakın dönemde reel artış gerçekleştiğinde sonuçları gördük. İş gücü piyasasında dengesizlikleri giderecek minimum ücret uygulaması ile üretim artar demek istedim. Benim ağa babalarım kim bilmiyorum ancak gariban ölsün demedim. Ben ölsün deyince öleceğini de sanmıyorum. Çünkü henüz o kadar sihirli güce erişemedim.

Özetle söylemeye çalıştığım iş gücü piyasası arz ve talep kendi kendine dengeye gelemiyor. Çünkü devlet minimum ücreti belirliyor. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki ekonomik büyümede meydana gelen artışların, reel asgari ücrete pozitif yansıyor. Ancak asgari ücretlerdeki artış, ekonomik büyümeye yansımamaktadır.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    Güzel bir siteymiş, Buenos Aires'i seçtim orada 2 litrelik cola 8 liraymış, İstanbul'da 4,24 diyor Golf 1.4 tsi 75 bin lira burada 135 bin, orada giyim pahalı yiyecek ucuz, araba ucuz sanırım Arjantin daha ucuz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    numbeo.com tarzı yararlı bir site.tşkler.
    güzel ülkem her daim bedava
    Yaşam Maliyeti endeksinde Istanbul 78 puanda.
    Tabi bu ucuzluktan yararlanmak için Dolares kazanıp Istanbul'da harcamak şart.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5. az önce nisantasinin ortasinda "çakarli son model mercedes maybach" ustunde 90 binlik opsiyon jantlar bile konmus ! , dit dit dit dit korna sesi ile trafigi yara yara gecmeye calisiyor, bunlari gordukce kan beynime sıçriyor, topyekun enflasyonla mucadele yalani,
    biz almaya kalkinca, 1 kendimize almak icin 2 tanede hazineye hediye ediyoruz mafyavari vergi sistemi.

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bunu bir daha sağda solda dile getirme..
    Feci cahilce..
    Fransızlar euro ile kazanıp TL ile mi ödeme yapıyor da çeviriyorsun güncel kurdan..

2000 euro = 2000 tl..
    Ki bizde de asgari ücret aynı..
    Avrupada turistik sexuel şu bu mana dışında bulunmayıp da avrupa hakkında fikir beyan etmeyelim..
    Birde orada herşey çok ucuz bizde pahalı edebiyatı vardır..
    Youtube da falan gider marketten çekim yapar takipçi kasar..
    Arabalar çok ucuzzz amaaa..
    Ya yaa ucuz..

Kazın ayağı öyle değildir..
    Ablam 3 senedir hollanda da yaşıyor..
    Yada yaşamıyor..

Gelsin de size anlatsın avrupa hayalini..
    Hocam sen şaka falan mısın? Ne demek güncel kura çevirme..... TL'den 6 tane 0 atmasaydık asgari ücretimiz onlardan bir milyon kat fazla mıydı? Siz böyle kendinizi cahilce kandırmaya devam edin. Tabi ki güncel kura çevireceksin. Tabi ki de oranın alım şartlarıyla karşılaştıracaksın. Araştır oku biraz. AKP'li yurtdışındaki yakınlarının yorumlarını yazma buraya. Ne demek 2000 Euro eşittir 2000 TL asgari ücret aynı.

7.  Alıntı Originally Posted by İsa Talayman Yazıyı Oku
    yani asgari ücret artmasın ,senin ağa babaların daha çok kazansın,az vergi versin enflasyonu yükselmesin v.s v.s mi ? gariban ölsün mü diyorsun daha cesur yaz, destinle çeşmenin yanından geçip dereye su doldurmaya inme
    bu yazı cumhurbaşkanının faizlerin artması yüksek enflasyona sebeptir demesine benzemiş bunu anlamak zor olmasa gerek bütün güç ellerinde verirsin talimatı faizleri indirirsin on onbeş puan verirsin talimatı indirirsin asgari ücreti sonuçlarını hep beraber görürüz

8.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Hocam sen şaka falan mısın? Ne demek güncel kura çevirme..... TL'den 6 tane 0 atmasaydık asgari ücretimiz onlardan bir milyon kat fazla mıydı? Siz böyle kendinizi cahilce kandırmaya devam edin. Tabi ki güncel kura çevireceksin. Tabi ki de oranın alım şartlarıyla karşılaştıracaksın. Araştır oku biraz. AKP'li yurtdışındaki yakınlarının yorumlarını yazma buraya. Ne demek 2000 Euro eşittir 2000 TL asgari ücret aynı.
    İşin komedi kısmı da yurtdışından neden dönmüyorsunuz diyorsunuz AKP'lilere. Hepsinden hazır matbu cevaplar. Kardeş köylü kurnazlığıyla kimseyi kandıramazsınız. Türkiye'ye Yurtdışından gelen sadakalar bit-ti artık. Bit-tiiiii...... Çalışmadan üretmeden ne yapacaksınız acaba.

Sayfa 523/1012 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •