Sayfa 524/1032 İlkİlk ... 244244745145225235245255265345746241024 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Bugünkü TCMB toplantısında ben 500 baz puan civarında bir faiz artışı bekliyordum, 625 bp geldi. Bonkör davranmış TCMB. Böylesine yüksek bir faiz artışı çoktan gerekiyordu. 26 Nisan 2018'de yaptığı 75 baz puanlık artışın ne kadar yanlış bir adım olduğu artık teyit edilmiş oldu, zaten döviz kurlarında son 4 ayda gördüğümüz %100'e yakın çıkış hareketini bu "dalga geçercesine" yapılmış 75 baz puanlık faiz artışı tetiklemişti. 26 Nisan'daki artış ile faizler %12.75'den %13.5'e çekilmişti. 4.5 ay gibi çok kısa bir süre sonra faizler %24'e çekilmiş oldu. TCMB başkanı artık acemilik dönemini atlattı.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Böyle bir faiz artışı ekonomide kısa vadede olsa bile geçici olsa bile resesyona neden olacaktır yani arka arkaya en az 2 çeyreklik bir küçülme (yıllık GSMH'de azalış) söz konusu olabilir. Bir ihtimal bu resesyonu depresyona da evrilebilir. Depresyon, yıllık GSMH'nın %10'dan fazla düşmesi durumudur. Resesyon ve depresyon ortamları banka hisseleri hatta tüm borsa için olumsuzdur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. HALKB için her yol Roma'ya çıkıyor. Kağıt zaten 13 aydır düşüyor, tanım itibariyle de 12 aydır düşüş trendinde bulunuyor. Bunun tercümesi, HALKB'ın zaten dolaylı olarak depresyon fiyatlaması gösterdiğidir yani ortada ne resesyon ne de depresyon var iken sanki gerçekten de şiddetli bir depresyon ortamı varmış gibi paldır küldür düşmüş durumda. O yüzden TR ekonomisinin resesyona girecek olması beni endişelendirmiyor çünkü böyle bir depresyon zaten fiyatlanmış durumda.

4. Bizim kağıt tamamıyla OFAC kararına odaklanmış durumda. Bu karar açıklanana kadar hisse şiddetli baskı altında kalmaya devam eder. Eğer olur da OFAC kararı makul çıkarsa veya da hiç ceza almazsa, işte o zaman halihazırda 1.5 milyar dolar olarak hisseye yansıtılmış olan ceza açıklanan karara göre geriye alınıp hisse fiyatına yansıtılır. O zaman, OFAC kararı açıklanana kadar bu hisseden bir şey beklememek lazım.

5. OFAC kararı açıklanana kadar bu hisseden bir şey beklememek lazım.[/QUOTE]
    Sayın Th banka hisse geri alımı için ceza kararını mı bekliyor olabilir mi? Alım kararı var fakat çöp fiyatinda islem gören hisseyi bu fiyatlardan bile almıyor.

6. HALKB tahtasındaki serseri lotlardan bahsetmiştim geçmişte, Ayran bunu tekrar dillendirmiş. 2017 4Ç itibariyle bu hisseler kabaca 100 milyon lot gibi idiler yani tedavüldekilerin %15'i kadar. "Serseri lotlar" tanımıyla tahtadaki al-satlara, sat-allara, açığa satışlara, çıplak işlemlere, her türlü spekülasyon ve manipülasyona alet edilen, algolar veya robot işlemciler tarafından cephane olarak kullanılan başıboş lotları kastediyorum, yani sürekli olarak bir kurumdan veya BY'den zırt pırt diğer bir aracı kuruma veya BY'ye gidip gelen lotlar. Aradan geçen uzunca süreyi ve bu süre içinde oluşan işlem hacmini göze alırsam, an itibariyle tahtadaki serseri lotlar yarıya yakın düşmüş olmalı zira spekülatif al-satlar veya sat-allar esnasında mala girip çakılı kalan bir sürü yatırımcı oldu ve böylece bu serseri lotların önemli bir kısmı doğal yollarla tahtadan emişmiş oldu. Şu anda kabaca tahtada 50 milyon civarında serseri lot bulunuyor yani tedavüldeki adedin %10'undan az. Eğer olur da Halkbank Yönetimi taahhüt ettiği gibi 70 milyon lot hisseyi geri alım kapsamında alırsa bu serseri lotların tümü emilmiş olur.

7.  Alıntı Originally Posted by 0034gezginci Yazıyı Oku
    banka hisse geri alımı için ceza kararını mı bekliyor olabilir mi? Alım kararı var fakat çöp fiyatinda islem gören hisseyi bu fiyatlardan bile almıyor.
    Onların stratejisini bilemiyorum. Büyük ihtimal böyle yapıyor olabilirler yani OFAC kararının açıklanmasını bekliyor olabilirler. Demek ki onlar da bu konu ile ilgili karanlıktalar.

8. Brezilya merkez bankası 2013'in başında %7 olan Selic faizini Ekim 2015'de %14.25'e yükseltmişti ve 1 seneye yakın 2016 Eylülüne kadar bu seviyede tuttu. Gelgelelim, BOVESPA Ocak 2016'da 37,000 de dibini yaptı yani faizlerin tepe yaptığı tarihten sadece 3 ay sonra. Şimdi ise Bovespa 75,000 dedir. (Not: Şu anda Brezilya MB faiz oranı %6.5 dir yani %14.25 den %6.5 e düşürdüler faizleri, tabii bu arada Brezilya'da enflasyon oranı da ciddi şekilde aşağı gelmişti)

Sayfa 524/1032 İlkİlk ... 244244745145225235245255265345746241024 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •