fiziki altın talebinde patlama olursa banka ile piyasalar arasındaki makas açılır. bu durumda merkez bankasına giren kadar piyasadan altın çıkar. ne anladım ben bu işten.
fiziki altın talebinde patlama olursa banka ile piyasalar arasındaki makas açılır. bu durumda merkez bankasına giren kadar piyasadan altın çıkar. ne anladım ben bu işten.
"Maaşıyla" taksit ödeyip başını sokacak bir ev almak isteyenlere de zamanında fırsat verildi, ama artık geçti o günler.
Şu anda yapılacak olan, kenarda zaten 2 milyonluk döviz veya altını hazır olan insanların, düşük faizli krediyle ev alması.
Bu yıl, ayda 28.000 lira büyük para.
Tüm dünya yüksek enflasyona sürüklendiğine göre, 5 yıl sonra sıradan 1+1 evlerin kiraları 28.000 olacak.
10 Yıl sonra ise o rakam çerez parası.
Çitos, patos, doritos.![]()
eskiden olsa yok olur mu öyle bir şey derdim. ama sanırım çok rahat olacak. geçen gün bizimkiler dizisinin 92-93 yıllarındaki bir bölümünü izliyorum, şükrü oğluna verdiği harçlık beğenilmeyince bizim zamanınımızda o paraya ev alınıyordu demişti.
neyseki mevcut kiracılar 10bin lira ödemeye devam edecekler![]()
Asgari ücretin 3 katı maaş alan için bile şuan ev almak hayal, peki nasıl olacak bu iş? 12 bin lira maaş ile konut almak isteyen biri %0,99 faizle 750 bin kredi çekse, 10.700 tl her ay ödemesi olacak.
Türkiye'nin yüzde kaçı asgari ücretin üzerinde maaş alıyor
Şaka gibi ama her faiz indirimde ev almak daha da zorlaşıyor, müteahhitler de batmaktan kurtuluyor.
Bu karar ile t.c sınırlarında ev sahibi olmak belli bir zümre ve yabancı vatandaşlar dışındaki yani %90 lık kesime haram olmuştur...
Allah yardımcıları olsun...
Ateşe benzi dökülmedi tnt atıldı...
İstanbul Kartal Yakacık Çarşı mahallesinde, 8 ay önce, kızıma ev aldım.
700.000 TL'ye 2+1.
Şu anda 2 milyona satılmış benzer bir daire.
Yatırım amaçlı almamıştım.
Kızım kira ile, ev sahibi ile uğraşmasın diye almıştım.
Ben, Bist'te, 1 yıldır, paramı ikiye katlayamadım.
Her gün takas takibi, haber takibi, FED, savaş, alıcı satıcı, temel analiz okuyup anlamaya çalışıyoruım.
Stres, sinir harbi cabası.
Nasıl bir şey bu ya.
Dün bir ev için anlaştım. Bugün alacaktım. Satıcı vazgeçti. Başkasına sattım dedi. Muhtemelen daha sonra daha yüksek fiyata cıkacak evi.
Ben de kendi evimi satıyordum. Ben de durdurmak zorunda kaldım. Zincirleme bu. Evi satsam ev alamıyorum. Garip oldu iyice.
Yer İmleri