Sayfa 53/637 İlkİlk ... 343515253545563103153553 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 417 - 424 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bugünkü gelire güvenip yan gelip yatmak yok işte...bu vergiler daha da artabilir 1-2 yıl sonra...devlet beyaz yakayı eziyorsa biz de kafamızı kullanarak yeni tasarruf alanları oluşturacağız...bu arada %35 olan en üst vergi dilimi de 1 sene içinde %40 a çıkabilir...o dilime giren fazla bir çalışan olmadığı için değmez diye düşünmüşlerdir, ya da ucu kendi yandaş tayfalarına dokunmuştur.

2 sene önce sırf şu araç vergisi yüzünden 2.0 aracımı satıp, 1,6 ya dönmüştüm...biz kaçtıkça devlet peşimizden geliyor...bordrolu orta-üst gelir elde eden kesimden intikam alınıyor belki..mevcut yönetime en az oy verek kesim bu kesim.
    Vergi konusundaki tercihler çok net ve açık, bence sonuçları da açık, gelecekte de benzer olması şaşırtmaz.

Türkiye'de artık hatırlayan kaldı mı bilmem "öşür" vergisi diye bir vergi varmış. Bu vergi kaldırıldıktan beri ülkenin iki yakası bir araya gelmemiş. Dünyanın görüp göreceği en modern vergi sistemi. Duruma göre oranı %10 veya tavanda %40 olabiliyor. 10 koyunun mu var gelip görevliler 2'sini alıyor, 10 teneke buğdayın mı var 2'sini tahsildarlar yani öşürcüler gelip alıyor. Yani doğrudan gelirden ve herkesten alınıyor.

Ve işin ilginç tarafı bu vergi Anadolu'da yaklaşık 1600 yıl uygulanmış. Evet yanlış duymadınız 1.600 yıl. Roma'da devlet maliyesi sorun yaşamaya başlamış ve bu vergiyi uyguladıktan sonra devlet parçalanmaktan kurtulmuş, 1000 yıl daha yaşamış. Uygulama aynen Osmanlı'ya geçmiş ve bizler bunu kaldırmışız.

Peki yerine ne koymuşuz; maaşını alıyorsun vergisini işveren devlete ödüyor yani kaynakta ödedin, onu düzenli artırıyorlar. Sonra araba alıyorsun ona bilmem kaç farklı vergi ödüyorsun. Yetmedi benzin alıyorsun yine katmerli vergi ödüyorsun. Yetmedi her 6 ayda bir tekrar vergi ödüyorsun. Yine yetmiyor onu da tekrar enflasyonun 4 katı kadar artırıyorlar ve ödüyorsun. Böylece devam ediyor gerçekten inanılır gibi değil.

Peki doğrudan vergi tarafında neler oluyor? Bir şahıs, bir zaman kalkmış İstanbul'da falanca arazide devletin bir arazisine çokmüş, bildiğin talan yani, zaten Istanbul'un gerçekte % kaçı imarlıydı merak ediyorum. Gecekondu yıkan şeytandır diyerekten -ki çok severiz böyle akıldışı yaklaşımları - tapu vermişiz şahsa. Her seçimde veya bir kararla, bu şahısın arazisine yapılabilecek kat sayısı artmış ve bu yıl yapılan kentsel dönüşümle 10 daire alıyor. Peki yukarıdaki örnekten yola çıkarsak devletin 8 dairesini vergi diye alması gerekmez mi?

Tekrar başa dönelim olan bitenler kader değil, tamamen tercih. Yani ondan almıyor, bundan almak istiyorsun veya alman gerekiyor bu kadar basit. Uzun vade yatırım açısından bu vergiler çok ders verici, yol gösterici bence.

2.  Alıntı Originally Posted by MrLogic Yazıyı Oku
    hocam bu bana Nasreddin hoca fıkrasını hatırlattı:
    - Nasreddin hocaya sormuşlar: Dünyanın merkezi neresidir hocam?
    - O da bastonunu yere vurmuş, burasıdır demiş.

Malesef bu ispatı sizin yapmanız gerekiyor hocam, bi iddia atmışsınız ortaya.. hadi dünyaya gitmeyelim o zaman, BİST te kalalım, XU100 içindeki 20 tane sanayi hissesini 2000 yılından bu güne (aslında yetmez bilimsel olması için 40-50 sene ve daha çok örnek gerekiyor o nedenle ABD borsası örneği vermiştim) bu kritere göre değerlendirmeniz lazım...
    Ben diyeceğimi dedim...bir şey ispatlama derdinde ya da arzusunda değilim..faydalı bulan araştırır bakar, bulmayan da işine bakar.

3. vergiden kacıs olmaz... bosuna death and taxes demiyor adamlar...

Maliye Bakanlığı, Taşıt Almayı Düşünüp MTV Zammından Sonra Vazgeçenlerden de 'Vazgeçme Vergisi' Alınacağını Açıkladı

http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=329803
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Turkiye'deki ziyaretimi gecen gun tamamladim ve bazi gozlemlerimi paylasmak istiyorum.

* Ilk gozume carpan degisiklik trafik yogunlugu oldu. Eskiden Ankara'da ogle saatlerinde rahatlama olurdu ama yeni yollarin yapilmasina ragmen yer yer trafik yogun olabiliyor. Zaten TUIK'ten trafige kayitli arac sayisi istatistiklerine bakinca bu degisim net olarak gorulebiliyor. (Kaynak: http://www.tuik.gov.tr/VeriBilgi.do?alt_id=1051)

* Ozellikle son 2 yildir giyim oldukca ucuz. Ayni seyleri market alisverisi, ozellikle temel gida fiyatlari icin soyleyemeyecegim. Enflasyon bu kalemlerde doludizgin devam ediyor.

* Ulasim fiyatlari petrolun dusuk seyretmesi ve maaslarin dolar bazinda erimesinden dolayi ucuz geldi. Yurtici ucak biletleri oldukca uygun. Tabi okullarin acik olmasinin bunda etkisi de var.

* Insanlar tuketime hiz kesmisler. Bazi ana caddelerdeki lokantalarin kapanmasi dikkatimi cekti. Et fiyatlarinin yuksek olmasi lokantalari etkilemis gorunuyor. Buyuk kahveci zincirleri disinda yine kafelerde de ayni durgunluk soz konusu.

* Turizmci yerli turistin degerini anlamis gorunuyor. 5-6 sene oncesine gore yerli turistin degeri oldukca artmis.

Ozetle insanlarin alimgucunun dustugunu, buna bagli olarak luks tuketimden kacindigini soyleyebilirim. Kendini guvende hissetmeyen beyaz yakali, tuketim konusunda daha bilincli davraniyor ve icine kapanmis durumda. Toplu tasimanin yetersiz olmasindan dolayi arac sayisi oldukca artmis. Bunu goren yoneticiler de butce acigini mtv ile finanse ediyor gorunuyor.

5. Sayın Cautionary, pasif portföy yönetimi ile kastettiğiniz nedir? Her ay belli tutarda para ayırıp temettü hisselerinin toplanması ve ileride temettü gelirleriyle belli bir gelir sağlanması mıdır?

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sene sonuna kadar temettü ödemeleri için de vergi artışı gelebilir...zaten %27-->30 olayı temettü geliri belli seviye üstünde olanları da etkileyecek.
    Kira gelirinde muafiyet 15%ye dusurulmus, umarim temettu gelirindeki muafiyetler dusurulmez ya da stopajlar arttirilmaz. Kurumlar vergisinin 22% olmasi karlari azaltacak, belki dagitilmayan karlara gelen 1% icin firmalar sermayeye katmaya ve dagitmaya baslar...

7. Ben şahsen mavi yaka beyaz yaka kavramlarına karşıyım. Money talks yani para konuşur. Sen borç batağında bi müdür olsan beyaz yakalı olsan ne mor yakalı olsan ne. Fikrim bu olmakla beraber topici ilgi ve bilgi açlığı ile takip ediyorum. Selamlar.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Turkiye'deki ziyaretimi gecen gun tamamladim ve bazi gozlemlerimi paylasmak istiyorum.

* Ilk gozume carpan degisiklik trafik yogunlugu oldu. Eskiden Ankara'da ogle saatlerinde rahatlama olurdu ama yeni yollarin yapilmasina ragmen yer yer trafik yogun olabiliyor. Zaten TUIK'ten trafige kayitli arac sayisi istatistiklerine bakinca bu degisim net olarak gorulebiliyor. (Kaynak: http://www.tuik.gov.tr/VeriBilgi.do?alt_id=1051)

* Ozellikle son 2 yildir giyim oldukca ucuz. Ayni seyleri market alisverisi, ozellikle temel gida fiyatlari icin soyleyemeyecegim. Enflasyon bu kalemlerde doludizgin devam ediyor.

* Ulasim fiyatlari petrolun dusuk seyretmesi ve maaslarin dolar bazinda erimesinden dolayi ucuz geldi. Yurtici ucak biletleri oldukca uygun. Tabi okullarin acik olmasinin bunda etkisi de var.

* Insanlar tuketime hiz kesmisler. Bazi ana caddelerdeki lokantalarin kapanmasi dikkatimi cekti. Et fiyatlarinin yuksek olmasi lokantalari etkilemis gorunuyor. Buyuk kahveci zincirleri disinda yine kafelerde de ayni durgunluk soz konusu.

* Turizmci yerli turistin degerini anlamis gorunuyor. 5-6 sene oncesine gore yerli turistin degeri oldukca artmis.

Ozetle insanlarin alimgucunun dustugunu, buna bagli olarak luks tuketimden kacindigini soyleyebilirim. Kendini guvende hissetmeyen beyaz yakali, tuketim konusunda daha bilincli davraniyor ve icine kapanmis durumda. Toplu tasimanin yetersiz olmasindan dolayi arac sayisi oldukca artmis. Bunu goren yoneticiler de butce acigini mtv ile finanse ediyor gorunuyor.
    hangi ulkede yasiyorsunuz?

bir de bu otomobil satislarinda patlama altyapi iyilestirilmesi turizmde patlama butun dunyada yasanan bir sey. Yani gozlemler dogru

Ben sunu merak ediyorum. Ankara Izmir istanbul farketmez yollar ve altyapi 1-2 milyon nufus icin dusunulmus. Hickimsenin aklina gelmemiski bir gun araba ve benzin goreceli olarak cok cok ucuzlayacak ve nufus artacak. Ornegin Izmir in nufusuda 4 milyon benim ABD de yasadigim sehirde 4 milyon ama bizde 26 seritli otoban tiklim tiklim zor ilerliyor. Benzin ve otomobildeki goreceli ucuzlama devam ettikce Izmir deki araba sayisi insan sayisini gectiginde ustune nufusu artisi ustune otoyollar bittiginde Istanbuldan ve yurtdisindan gelenlerde arabalarini getirirse trafik ne olacak iste ben onu cok merak ediyorum

Sayfa 53/637 İlkİlk ... 343515253545563103153553 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •