İto: mart perakende fiyatları 1.13 .
İto: mart perakende fiyatları 1.13 .
Nisan da faiz artışı falan olmaz. Hatta daha sonraki aylarda faizler düşebilir. Özellikle yaz mevsiminde. Stopaj neden üç ay değil de iki ay uzatıldı? soru bu. Çünkü yazın kapısından içeriye giriyoruz. Rahat ol bahri. Eğer olumsuz bir şey olaz ise faizlerin bu yıl içinde geldiği son nokta burasıdır. Yazın biraz düşer. Yıl sonuna doğru ise yine belki bu seviyelere gelebilir. Dolar da hız kesmış görünüyor. kahin değilim tabii ama samimi düşüncem bu.
Bu arada arkadaşlar Paramanya ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Dalgınlıkla yanlış hesap yapmışım. Stopaj %3 üzerinden hesaplanmış. Ama kafa karışıklığını gidermek için bu sabah bankacı arkadalar ile görüştüm. 181 gün %3 dilime giriyor. Bilginiz olsun. Kesin bilgi bu. Olur ya bağlamak isteyen arkadaşlar olur.
Bu son stopaj uzaması gelişmesi karşısında 31 mayısa kadar kısa giderim. Ama 31 mayısta 90 gün ile 120 arası yapardım. Bir daha öyle son dakika uzatması falan olacağını düşünmüyorum.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Hatırlarsanız Dolar 7'nin altına gelince müsiad, tobb vb işadamları rahatsız oldu yüksek faiz bize zarar veriyor vb açıklama yapmışlardı
Dolar 8'in üzerine çıkınca da geçen gün Tüsiad rahatsız oldu kurda istikrar vs.. diye açıklama yaptı.
İki iş dünyasının da memnun olacağı bir kur oranı arayışı olabilir..
Kanımca stopaj indirimi hükümetin de 8 in üzerini çok istemediği ama 7 nin altından da rahatsız olduğu konusunda beni düşündürüyor.
Sanırım kurun 7,50-8,10 arası bir yerde olması isteniyor olabilir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ENpara tum miktar ve vadelerde faizi yükseltmiş
Yer İmleri