Sayfa 531/1002 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Hayir bilirsin.

Insanin vicdani gibi neyin dogru oldugunu gosteren bir dimagi var.

Bunu iki beyin gibi dusunun, bir fiziki beyin, olunce toprak olacak olan bir de ruhun beyni, zihin dedigimiz.

Akil sagligi normal her kez, o kadinin uygun olmadigini hisseder.

Kaldi ki, hic bir erkek saygi duymadigi bir kadina asik olmaz.

Evlenmez.
    sn. tınaz , ülke dışında yaşamakla kültürü değişmeyen çok fazla insan tanırım. Sizin düşünceleriniz ülkedeyken bile düzgün bir ortamda büyüdüğünüzü veya düzgün eğitim aldığınızı gösteriyor.

Ancak ; içinde yaşadığımız toplumdan tamamen soyutlanamayacağımızı, evlilik- arkadaşlık , komşuluk vb. ilişkilerde tanıdığımıza kesin olarak inandığımız insanlar hakkında yanıldığımızı yaşadıkça görebiliyoruz. Bazen en düzgün insanı bile çevresi bozabiliyor. O kadar çok dram gördümkü inanın insanlığımdan utanır oldum. Hiç bir olay bir kalıba oturtulamaz. Her olay kendi başına irdelenmeli. Sadece kadın hakları söylemi bana göre yanlış. İnsan hakları bütün olarak konuşulmalı. Doğaya, insana , canlılara saygı kültürü her kademe eğitimin temeli olmalı....... uzun mesele, kimseyi kınamamak lazım. benim başıma gelmez dememeli.

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ancak ; içinde yaşadığımız toplumdan tamamen soyutlanamayacağımızı, evlilik- arkadaşlık , komşuluk vb. ilişkilerde tanıdığımıza kesin olarak inandığımız insanlar hakkında yanıldığımızı yaşadıkça görebiliyoruz. Bazen en düzgün insanı bile çevresi bozabiliyor. O kadar çok dram gördümkü inanın insanlığımdan utanır oldum.

Hiç bir olay bir kalıba oturtulamaz. Her olay kendi başına irdelenmeli.

Sadece kadın hakları söylemi bana göre yanlış. İnsan hakları bütün olarak konuşulmalı.
    Sn.Ressam,

Bu ulkenin yargiclari, savcilari Japonya'da yetismedi.

Universite yasaminda, hemen hepsi alcak surunmede nasil yasandigini, yurt koselerinde nasil mucadele verildigini yasadilar gorduler.

Cogunun ailesi fakirdi, isciydi memurdu ogretmendi.

Onlar, ailelerinin son ve tek umudu olduklarini biliyorlardi.

Bazi erkek ogrencilerin, yine ailesinin tek umudu olan kiz ogrencileri nasil kandirildiklarini, istismar ettiklerini gorduler sahit oldular.Yasadilar.

Yani bu adam mahkemeye ciktiginda o yargic inceliyor, goruyor, biliyor ve kamu adina bir karar veriyor.

Kendince dogru karari veriyor, yoksa omur boyu vicdanini sizlatacak bir karara neden imza atsin ?

Bu konu, millet cahil kardesim,ne yapacaksin..! deyip gecilecek bir konu degil.

Kadinlarimiz, kizlarimiz olduruluyor, cocuklarimiz istismar ediliyor.

Insanimizin istismar edilmesi, siradan, zaten hic adam hesabina sayilmiyor, ama oldurulmuyor.

Tartismislar, kadin evi terk etmis, adam cok uzgun, yanindaki zampik onunla kafa buluyor,

Ulan diyor, alt tarafi kadin !

Ve bu kafa hic degismiyor.

3. Arkadaşlar bende kısa bir iki bir şeyler söyleyim istedim. Başta nafaka işi bence nafaka işinin düzenlenmesi lazım 20 günlük evli kalıp daha sonradan boşanıp yıllarca nafaka parası ödeyen var üstelik nafaka parası kesilmesin diye resmi nikahsız başkasıyla yaşıyorlar.
    Hakim savcının verdiği kararlara gelince de harbiden zırvalık bu iktidar döneminde ki atanan hakim ve savcıları hakim ve savcı görmüyorum ister fakir bir aileden çevreden gelsin isterse zengin farketmiyor aynı kalıptaki düşüncedeki adamları kendilerine biat edecek kendileri gibi düşünecek adamları getirdiler. Özel üniversitelerde okuyan yada yurtiçinde cemaatlerin kontrolündeki dershanelerde yetiştirilerek referanslı adamları belkide sınav soruları verilerek sınavı kazandırdırdılar niye duymadınız mı gazeteler yazdı 1500 - 2000 akp il ve ilçe başkanları Av. kökenli hakim savcı oldu bunların verdiği karardan ne beklenir eskiden bir kadına bırakın elle tacizi sözlü tacizde bile adamı tutukluyorlardı. İşin özü zihniyeti bozuk insanlar devlet kurumunun her yerine liyakatsız dolduruldu verilen kararlar onun için abuk subuk kararlar.

4. O kadar saçma ve aptal bir mantık görüyorum ki sadece tribünlere oynamaktan ibaret .

Ulan bu ülkenin erkeğini uzaylılar mı doğurup yetiştiriyor , kadın kocası olunca demokrat , oğlu olduğunda Monarşist oluyor , oğluna " karına fazla yüz verme baş edemezsin " diyen bu kadın kızına " kocanın iplerini elinden kaçırma " derken mahkemede kendi kocası için hakime " sayın hakim çocuk doğurdum , saçımı süpürge ettim , " diyerek mağduru oynuyor, böyle davranmayan düzgün kadınları tenzih ederim.Ama yüzde 90 böyle , erkeklerde de çok problem var ama varsa da yine bir başka kadın sorunun kaynağı .

Buradan bir şey çıkmaz ve bu ülkede kadın ,erkek kimse melek olmaz bunu geçelim. Para , mal ve nafaka konularına bakalım kalan bireysel herkesin şansına ve kapasitesine göre ne ile karşılaşırsa onu yaşayacak .

Her şeyi eşit yaşayalım , demokratik aile düzeni olsun diyen pek çok kadınlarımız ister profesör , ister zır cahil , iş ev geçimi olunca birden ataerkillik modunu çalıştırıp " erkek tabii evini geçindirmek onun görevi " demekte sakınca görmüyor ,pek çok arkadaşım da hep böyle yaşadı kadınlar eve çok az katkı yapıp masrafları adama ödettiler , kendileri de parayı bankaya gömdüler .(evlenmeden önce de restaurant ta vb . elleri ceplerine hiç gitmez )

Yok şöyle yönetiliyoruz yok böyle , demek boş, zira kumasimiz bu bu kumaştan bu elbise çıkar .

Yukarıda yazdıklarım her kadını ve her erkeği aynı kefeye koyduğum anlamına gelmez , azınlıkta da kalsa farklı kadınları tenzih ederim.

Tekraren , sadece mal ve para konusu çözülmelidir bu konuda erkek veya kadın kimse kimsenin malına çökmemelidir.

5. Yukarıdaki ilk paragraf yarası olup gocunanlar içindir , üstüne almayani enterese etmez, arz ederim.

6. Bence 10 sene evli kalanlar nafakaya, 30 sene evli kalanlar mal paylaşımına hak kazanabilmeli. (rakamlar konuşulur, anlaşılır)

Nasıl ki 20 gün çalışıp işi bırakan birisi çalıştığı şirketin yarısını arabaya yüklenip götüremiyorsa, 20 gün evli kalan birisi de kocasının malını yüklenip götürememeli.

Aynı şekilde milletvekillerinin emekliliği de kaldırılmalıdır.

7. https://en.wikipedia.org/wiki/Homici...tics_by_gender

Dunya cinayet oranlarina buradan bakabiliriz fikir edinmek icin. Tabi istatistik incelemek uzman isi oldugunu dusunuyorum cunku seytan detaylarda olur. yine de demek istiyorum ki, bize anlatildigimiz kadar canavar olmaya biliriz. Olsaydik bu listede en azinda ilk 10 siraya girerdik. Genelde sol goruslu partiler kadin cinayetleri platform olarak kulanirlar. Cikip da aslinda durumlar cok da kotu degil deseler pek islerine yaramaz. Neyse aklimdan gecmisti paylasmak istedim.

8.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    O kadar saçma ve aptal bir mantık görüyorum ki sadece tribünlere oynamaktan ibaret .

Ulan bu ülkenin erkeğini uzaylılar mı doğurup yetiştiriyor , kadın kocası olunca demokrat , oğlu olduğunda Monarşist oluyor , oğluna " karına fazla yüz verme baş edemezsin " diyen bu kadın kızına " kocanın iplerini elinden kaçırma " derken mahkemede kendi kocası için hakime " sayın hakim çocuk doğurdum , saçımı süpürge ettim , " diyerek mağduru oynuyor, böyle davranmayan düzgün kadınları tenzih ederim.Ama yüzde 90 böyle , erkeklerde de çok problem var ama varsa da yine bir başka kadın sorunun kaynağı .

Buradan bir şey çıkmaz ve bu ülkede kadın ,erkek kimse melek olmaz bunu geçelim. Para , mal ve nafaka konularına bakalım kalan bireysel herkesin şansına ve kapasitesine göre ne ile karşılaşırsa onu yaşayacak .

Her şeyi eşit yaşayalım , demokratik aile düzeni olsun diyen pek çok kadınlarımız ister profesör , ister zır cahil , iş ev geçimi olunca birden ataerkillik modunu çalıştırıp " erkek tabii evini geçindirmek onun görevi " demekte sakınca görmüyor ,pek çok arkadaşım da hep böyle yaşadı kadınlar eve çok az katkı yapıp masrafları adama ödettiler , kendileri de parayı bankaya gömdüler .(evlenmeden önce de restaurant ta vb . elleri ceplerine hiç gitmez )

Yok şöyle yönetiliyoruz yok böyle , demek boş, zira kumasimiz bu bu kumaştan bu elbise çıkar .

Yukarıda yazdıklarım her kadını ve her erkeği aynı kefeye koyduğum anlamına gelmez , azınlıkta da kalsa farklı kadınları tenzih ederim.

Tekraren , sadece mal ve para konusu çözülmelidir bu konuda erkek veya kadın kimse kimsenin malına çökmemelidir.
    Tamamen katılıyorum. Eksiği var fazlası yok. Kadın var kadın var, velhasıl at gözlüğü ile değil tarafsız insan olarak her olaya ayrı ayrı bakmak gerek.

Sayfa 531/1002 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •