Sayfa 532/693 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582632 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 4,249 - 4,256 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Aracı kurumun temettü hareketlerinin pdfine baktım 186.81 dolardan 20 cent vergi kesilmis sadece. Baska bir kesinti olmamış

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Stopaj vergisi ülkelerle ilgili bir durum. Aldiginiz borsanin önemi yok.
    GB hisselerini nerede alirsaniz alin, stopaj vergisi olmaz.
    Ancak damga vergisi ödememek icin saklama yerinin Londra olmamasi lazim.
    Sayin samreit,

tam hatirlayamadim ama eger yurtdisinda yasiyorsaniz lutfen asagidaki anketi doldurur musunuz? Varsa tanidiginiz insanlar, onlara da iletin lutfen. Avrupada ki sacma vergi sistemi ile ilgili bir anket. Cift vergileme ile ilgili.

https://ec.europa.eu/info/law/better...onsultation_en

3.  Alıntı Originally Posted by Burak8753 Yazıyı Oku
    Aracı kurumun temettü hareketlerinin pdfine baktım 186.81 dolardan 20 cent vergi kesilmis sadece. Baska bir kesinti olmamış
    Yılda 4 kere temettü aldığımızı varsayarsak 0.2*4*10, aşağı yukarı 2000 dolarlık bir portföyden yıllık 8-10 dolar gider demek. LSE'den alınca da o civarda bir miktar ödeniyor IKBR+ UK damga vergisi ile.

Uzun vadede LSE daha avantajlı gibi. Seçenek olması açısından çok iyi ama ADR'ler.

düzeltme: RIO yılda 2 kere temettü veriyor. O zaman 4-5 dolar oluyor yıllık gider yukarıdaki hesaba göre.

Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Sayin samreit,

tam hatirlayamadim ama eger yurtdisinda yasiyorsaniz lutfen asagidaki anketi doldurur musunuz? Varsa tanidiginiz insanlar, onlara da iletin lutfen. Avrupada ki sacma vergi sistemi ile ilgili bir anket. Cift vergileme ile ilgili.

https://ec.europa.eu/info/law/better...onsultation_en
    Yurt disinda yasiyorum da, böyle petitiyonlar pek olumlu sonuc vermez. Zaten bilerek zorlastiriyor devletler cifte vergilendirme olayini. Kagit üzerindeki anlasmalar iyi de, uygulamada niyetleri iyi degil. Olmayacak da.
    Hatta kötü günler gecti, daha da kötü günler geliyor olarak düsünebilirsiniz.
    Ukrayna savasi sonucunda Ukrayna'nin tekrar insa edilmesi icin özel vergi bile almayi düsünüyorlar AB icinde. Ne yumurtlayacaklar görecegiz.

O yüzden sahsen yatirim konusunda AB icinde 1-2 ülke haric KY yi koruyan/destekleyen ülke görmüyorum.
    Yasadiginiz ülke kurallari cercevesinde dogru yatirimdan baska care yok.
    Diger kuralim yatirimlarimin/sermayemin yarisi ile yasayabilmek. Cünkü bati dünyasinda da her an sermayemizin hepsine olmasa da, belirli bir miktarina el koyabilirler.

5.  Alıntı Originally Posted by Burak8753 Yazıyı Oku
    Aracı kurumun temettü hareketlerinin pdfine baktım 186.81 dolardan 20 cent vergi kesilmis sadece. Baska bir kesinti olmamış
    Bende vergi kesintisi göremedim. Limiti aşarsak burada ödeyeceğiz.
    Yanlış anlamadıysam bunlarda 10 martta elinde hisse olana 21 nisanda temettü mü ödüyorlar ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Midas'ta Rio Tinto hissesi var ama ADR ibaresi yok. Merkezi UK olarak yazılmış detay sayfasında. Burada yazılanlara göre temettüden stopaj kesilmemesi gerekiyor. Midas'ta bu hisseye sahip olup temettü alan oldu mu?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by One-X Yazıyı Oku
    Midas'ta Rio Tinto hissesi var ama ADR ibaresi yok. Merkezi UK olarak yazılmış detay sayfasında. Burada yazılanlara göre temettüden stopaj kesilmemesi gerekiyor. Midas'ta bu hisseye sahip olup temettü alan oldu mu?
    benimde merak ettigim nokta tamda bu , olmasa Midasa soralim, hep hizli donus yaptilar bana

8. Selamlar,

İbkr'ye Türkiye'den para aktarıp da sonra yurtdışına yerleşip parasını çeken var mı aramızda, mümkün mü sizce? Midasla ibkr arasında kaldım

Sayfa 532/693 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •