Originally Posted by
Patrick Bateman
Bende VUSA ve VUKE olmak üzere 2 ETF var sadece. Birisi FTSE100'ü (UK), öbürü S&P500'ü (USA) takip ediyor. iki ETF'in toplam portföydeki yüzdesi (ydışı+y.içi) 7-8% civarında.
MCD > Resesyonda doğru dürüst kar eden/edebilecek 2-3 şirketten birisi. Realty Income (O) ya alternatif olarak da görüyor çoğu yatırımcı. Asıl parayı kiradan vuruyorlar.
PEP > Dividend king olmak üzere. Dünya döndükçe bu şekerli suyu ve ruffles tüketen birileri olacak. Alternatif KO düşünülebilir ama ben PEP tercih ettim.
MMM > Bunun başında lawsuit var o yüzden fiyatı fena düştü son zamanlarda. Dava işini aşarlarsa uçacak. Dividend king.
P&G > Bu da kingdi sanıyorum. Ben vergisel nedenlerden ve benzer ürün gamına sahip olduğu için, temettü performansı daha kötü olmasına rağmen ULVR'i tercih ettim. Fiyat olarak da daha uygun gibi göründü bana.
XOM > Resesyon falan sallamadan bilmemkaç senedir temettü arttırıyor. Aristokrat. Ama şu sıralar pahalı gibi. Dikkat. BP ile beraber tutuyorum.
LMT > Aristokrat adayı. Çok hızlı artıyor temettüler son yıllarda. Bu dünyada kan, gözyaşı, savaş bitmez. UK alternatifi BAE Systems PLC (BAES). Bende LMT var. Şimdi yeniden tercih etsem BAES alırdım belki. Bilemedim.
BATS > UK şirketi. 0% stopaj. 2-3 seneye aristokrat rütbesini alıyor. Tütün sattığı için burun kıvıran çok ama verim iyi, performans iyi, fiyat iyi. Attım sepete.
Ağır toplarım bunlar. ytd
Tskler Patrick..
Senin istikbalin parlak gorunuyor 
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri