Sayfa 535/692 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Recession-proof temettu hisseleri olarak neler var portfoylerde???

Herkesden oneri duymak isterim..

Syg,
    Saglık sektorunden Amgen ve Abbvie incelemistim. Dolar bazinda düzenli olarak temettü artırıyorlar ve bu son cokuslere ayak uydurmadılar. Hisse yukselisleri de teknoloji hisseleri kadar olmasa da gayet tatminkar geldi bana. Uzun vadede düşünülebilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bankalardan y.dışı hisse alıp zengin olmayı unutun o iş zor. Hali hazırda gözden çıkardığınız büyük miktar paranız varsa ancak $15 komisyon katlanılır hale gelir.

Bende de aynı durum. 3% civarı net temettü verimim var. Şirketler batmadığı sürece ödeme almak acıyı azaltıyor en azından. Bu işe girerken bu günlerin gelebileceğini görmüştüm o yüzden sıkıntı yok şimdilik.

Eski sayfalarda özellikle değinmiştim. Geçmişte resesyon esnasında temettü vermeye devam eden ve hatta temettüsünü dolar bazında arttıran şirketleri almaya çalışıyorum diye.

ytd
    sayın patrick bateman siz etf olarak yatırım tercih ediyorsnz diye hatırlıyorum. etflerde nakit temettü veriyor mu ?

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Syg,
    Bizim günah hisseleri vardı. Onlar sanırım.
    Bende nio var. Tahminen durgunlukta içinden geçerler.

4.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    sayın patrick bateman siz etf olarak yatırım tercih ediyorsnz diye hatırlıyorum. etflerde nakit temettü veriyor mu ?
    Bende VUSA ve VUKE olmak üzere 2 ETF var sadece. Birisi FTSE100'ü (UK), öbürü S&P500'ü (USA) takip ediyor. iki ETF'in toplam portföydeki yüzdesi (ydışı+y.içi) 7-8% civarında.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    MCD > Resesyonda doğru dürüst kar eden/edebilecek 2-3 şirketten birisi. Realty Income (O) ya alternatif olarak da görüyor çoğu yatırımcı. Asıl parayı kiradan vuruyorlar.

PEP > Dividend king olmak üzere. Dünya döndükçe bu şekerli suyu ve ruffles tüketen birileri olacak. Alternatif KO düşünülebilir ama ben PEP tercih ettim.

MMM > Bunun başında lawsuit var o yüzden fiyatı fena düştü son zamanlarda. Dava işini aşarlarsa uçacak. Dividend king.

P&G > Bu da kingdi sanıyorum. Ben vergisel nedenlerden ve benzer ürün gamına sahip olduğu için, temettü performansı daha kötü olmasına rağmen ULVR'i tercih ettim. Fiyat olarak da daha uygun gibi göründü bana.

XOM > Resesyon falan sallamadan bilmemkaç senedir temettü arttırıyor. Aristokrat. Ama şu sıralar pahalı gibi. Dikkat. BP ile beraber tutuyorum.

LMT > Aristokrat adayı. Çok hızlı artıyor temettüler son yıllarda. Bu dünyada kan, gözyaşı, savaş bitmez. UK alternatifi BAE Systems PLC (BAES). Bende LMT var. Şimdi yeniden tercih etsem BAES alırdım belki. Bilemedim.

BATS > UK şirketi. 0% stopaj. 2-3 seneye aristokrat rütbesini alıyor. Tütün sattığı için burun kıvıran çok ama verim iyi, performans iyi, fiyat iyi. Attım sepete.

Ağır toplarım bunlar. ytd

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Bizim günah hisseleri vardı. Onlar sanırım.
    Bende nio var. Tahminen durgunlukta içinden geçerler.

NIO'yu geçen delist ettiler diye okudum ABD'den. Çin'e bulaşmayın dedim ama...

ytd

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    NIO'yu geçen delist ettiler diye okudum ABD'den. Çin'e bulaşmayın dedim ama...

ytd
    Nioyu amerika için değil çin için aldım adamlarda 1 milyar insan var. Bunun 100 milyonu orta sınıf olsa yeter zaten. Nysede satar hong kong borsasından alırız.
    Benim hala en büyük kaygım şu gri liste ayağına yarın öbürgün bizi interactive brokerstan şutlamaları.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bende VUSA ve VUKE olmak üzere 2 ETF var sadece. Birisi FTSE100'ü (UK), öbürü S&P500'ü (USA) takip ediyor. iki ETF'in toplam portföydeki yüzdesi (ydışı+y.içi) 7-8% civarında.

MCD > Resesyonda doğru dürüst kar eden/edebilecek 2-3 şirketten birisi. Realty Income (O) ya alternatif olarak da görüyor çoğu yatırımcı. Asıl parayı kiradan vuruyorlar.

PEP > Dividend king olmak üzere. Dünya döndükçe bu şekerli suyu ve ruffles tüketen birileri olacak. Alternatif KO düşünülebilir ama ben PEP tercih ettim.

MMM > Bunun başında lawsuit var o yüzden fiyatı fena düştü son zamanlarda. Dava işini aşarlarsa uçacak. Dividend king.

P&G > Bu da kingdi sanıyorum. Ben vergisel nedenlerden ve benzer ürün gamına sahip olduğu için, temettü performansı daha kötü olmasına rağmen ULVR'i tercih ettim. Fiyat olarak da daha uygun gibi göründü bana.

XOM > Resesyon falan sallamadan bilmemkaç senedir temettü arttırıyor. Aristokrat. Ama şu sıralar pahalı gibi. Dikkat. BP ile beraber tutuyorum.

LMT > Aristokrat adayı. Çok hızlı artıyor temettüler son yıllarda. Bu dünyada kan, gözyaşı, savaş bitmez. UK alternatifi BAE Systems PLC (BAES). Bende LMT var. Şimdi yeniden tercih etsem BAES alırdım belki. Bilemedim.

BATS > UK şirketi. 0% stopaj. 2-3 seneye aristokrat rütbesini alıyor. Tütün sattığı için burun kıvıran çok ama verim iyi, performans iyi, fiyat iyi. Attım sepete.

Ağır toplarım bunlar. ytd
    Tskler Patrick..

Senin istikbalin parlak gorunuyor

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

vay burayı yeni gördüm okıyım bakıyım.

Sayfa 535/692 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız