Arkadaşlar atakan beyin bahsettiği kişi twittır üzerinden bana ulaştı telefon üzerinde 1 saate yakın görüşmemiz oldu.
Ben sistem satılması ve kiralanmasına karşı bir insan değilim. Tek bir şartım var dürüst ve şeffaf olunduğu sürece isteyen istediği sistemi istediği fiyata satmakta veya kiralamakta özgür bence. Alacak kişide bu işin temelini nedir ne değildiri kavrayıp öğrenip gerekirse bizlere sorarak öğrendikten sonra satın alması taraftarıyım damdan düşer gibi bu işe girilmemeli. Herneyse;
Algo trade konusunda piyasada bir boşluk var, art niyetli insanlar çoğunlukta iken dürüst şekilde bu işi yapanlar oldukça az.
İnsanlarımızda malesef bu konuda oldukça bilgisiz olduğu için, art niyetli insanların tuzaklarına düşebiliyorlar. Zaten bu forum başlığının amacıda insanları algoritmik trade konusunda eğitmek bilinçlendirmek.
Atakan beyin bahsettiği kişi ile görüştüm. 20,000 puan üretmiyor mumkunde değil dedi. Bir pdf dosyası var. Genel olarak istatistiklerinide paylaşmış kiralayan arkadaşımız. Benim görüşmeme göre ortalama 5000-6000 komısyon ve kayma düşüldüksen sonra sistemin net getirisiymiş. Bence oldukça verimli bir üretimi var.
Burada zaten sistemleri yeterince elimizden geldiğince anlatıyoruz. Viop piyasasını sistemciliğin riskleri ve getirileri konusunda bilinçlenmeden hiçbir sistemi kirayıp satın almayın. Bunları öğrendiğinize inanıyorsanız. Atakan beyin bahsettiği kişi benim görüşmeme göre insanları kandırıp maniple edip yalan dolan sistem satacak birisi değil "BENCE" tabi 1 saatlık görüşmemize göre soyluyorum.
Zaten 1 haftalık deneme olarakta verebiliyormuş. Hani olurda böyle kiralayacaklar falan olursa demoyu alıp bütün ayrıntılı istatistiklerini inceleyin ne vadedildi gerçekten bu getirileri üretiyormu üretmiyormu iyice irdeleyin bakın inceleyin uygun ise ve kod yazmayı bılmıyor bılsenızde doğru düzgü sistem yaratamıyorsanız sermayeniz ödediğiniz maliyeti kurtaracaksa neden olmasın neden satın alınmasın neden kiralanmasın.
Dikkat etmeniz gereken bir önemli konuda bir sistemi birden fazla kişinin kaç kontrat girdiğini bilmeden kiralamanız. İlgili kiralayan görüştüğüm arkadaşımız bu konuda bir sınır belirlememiş. Yani Kişi sınırı var ancak kontrat sınırı yok. Bu büyük bir probleme yol açar çünkü ben 100 kontrat otekı 50 otekı 20 kontrat bağlar aynı anda daha şimdiden 170 lotluk emir gidecek demek daha 3 kişiye kiralandığın da. Bu kayma maliyetlerinizi arttırır. TÜm bunlara rağmen sistemin aylık ortalama getirisi ödediğiniz maliyet ve sermayenize göre hala daha sizin için yeterli getiriyi üretebilir bir vaziyette ise sorun yok ancak bir sınır belilenmediği için gelecekte 3 veya 6 ay sonra kayma maliyetlerinizin artıp artmayacağının bir garantisi olmayacaktır. Bu konulara dikkat edin gerekirse ilgili kişiyle bu konu hakkında ne düşündüğünü nasıl çözebileceğiyle ilgili vesaire konuşabilirsiniz.
Ücretide sanırım 2500 TL 3 aylık kiralama bedeli belirlemiş. Bu ücretin makul olduğunu söyledi telefonda şimdi sizin adınıza genel anlamda bir hesaplama yaparsam.
1 sene için 2500*4 10,000 TL para ödeyeceğim demektir.
10 lot bağlarsam sisteme sistemin ortalama aylık getirisi nette 5000 puan ise her ay ortalama 5000 TL kazanacağım demektir. 5000* 12 = 60,000 TL her halukuarda kurtaracaktır. 10 lot bağlayabilmem içinde rahat 20 veya 25,000 TL param olması gerekir. komısyon ve kayma miktarlarının daha yüksek oldugunu düşünürsek. net üretim 2500 puan diyelim.
2500*12 = 30,000 TL Kazanacağım demek.
Toplam sermayem 25,000 Bir yılda getirin 30,000 TL Bunun 10,000 TL si maliyet net kazancım 20,000 TL Sene sonu toplam sermayem 45,000 TL güzel diyebilirim.
Bu tarz kiralama işlerinde biraz daha uzun vadeyi yeğlerim. 3 ay içinde istenilen getiriyi yaratamayabilirsiniz. Çünkü sistemin ortalama aylık üretimi 5000 yani belki ilk 3 ay çok kötü geçip sonraki aylar çok verimli geçmiş olabilir. Şansınıza kötü bir 3 aya denk gelirseniz ne maliyeti kurtarır nede para kazanırsınız.
TÜm bu riskleri göze alıyorsanız Vİop piyasasını kaldıraçları sistemciliği kayma ve maxdd ne oldugunu öğrenmişseniz. Doğru dürst ve şefaf olunduğu sürece satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Sonuç olarak bu işi yapmak istiyor ancak yeterli düzeyde vaktiniz olmayabilir sistem yazacak kod bilginiz yazsanız dahi verimsiz sistemler yaratıyor olabilirsiniz.
Bende bir cep telefonum olsun istiyorum. Ancak telefon üretemediğim için telefon kullanamayacak değilim. Gider dürstçe işini layıkıyla yapan bir firmadan telefonu satın alıp kullanabilirim.
Diyeceklerim bunlar Kendi sisteminizi üretmek elbetteki ilk tercihiniz olmalı ancak bunu yapamacaksanız da sizin yerinize tasarlanmış robotları tercih edebilirsiniz. Yeterki bilinçli bir alıcı olun bir arabayı satın alırken expertize sokup orasını burasını nasıl kontrol ediyorsak tıpkı sıstem alırkende bunlara dıkkat etmelısınız. Bu sadece robot veya araba işlerinde değil aslında her ne alırsak alalım ufak bir araştırma yapıyoruz bunun özellıklerı ne ne veriyor fiyat performans ürünümü rakipleri ne durumda vesaire.
Yer İmleri