Sayfa 542/582 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Çeliği Ereğli üretiyor, katma değeri OYAK Miilux üzerinden kendi alıyor? Hani bize?

http://www.ereglibulteni.com/haber-d...ildi--sira.htm
    Ne bekliyorsun anlamadım

Ereğli, Oyak' a zararına satıyordur mu diyorsun?

Bana göre önemli bir üretim. Katma değerli bir üretim. Ereğli üretiyor.

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Kaan sen geçen sene bas bas bağırıyordun Resesyon diye...

Şimdi resesyon geliyor mu, geldi mi?

Yukarıdaki iki ihtimalde de, şartların Ereğli için kötüleşmesi gerekmiyor mu?

https://www.sozcu.com.tr/kuresel-eko...buyuyor-p23502

Küresel ekonomide durgunluk ve resesyon kaygıları büyüyor
    Bas bas bağırdım ve geldi. Çelik sektörü döngünün dibinde boğuşuyor aylardır.

Resesyon içinde çoğu ülke. Özellikle çelik sektörü kötü.
    Amerika' nın durgunluğu biraz ötelendi enflasyondan dolayı.
    Hizmet sektörü kaynaklı olarak enflasyon yeterince düşmediği için, çelik sektörünün sorunlu dönemi de uzadıkça uzuyor.

Çin deflasyon derdiyle boğuşuyor. Üstelik abd ekonomisi hala sıcakken. Abd yavaşlayınca daha da kötü bir durum oluşabilir.
    Hep bildiğimiz şeyler. Çin dünyanın üretim merkezi, Abd (+biraz ab) tüketim merkezi. Denklem bu. Üretici hali hazırda kötü, tüketici de kötülerse neler olur???

Ayrıca bizim kendimize özel bir denklemimiz de var;
    - Terazinin bir kefesinde, seçim sonrası yabancıların ülkemize yoğun giriş yapacağı konusu var. (hisse fiyatlarının yükselmesi).
    - Diğer kefe de ise yüksek faizler nedeniyle ve seçim sonrası sert mali önlemler ile tüketimin kısılması, ekonominin yavaşlaması sonucu şirket kârlarının azalması durumu var. (hisse fiyatlarının düşmesi)
    Hangi kefe ağır basacak?

2. Çok çıktı basmalari lazım [emoji3]

Digerleri uçarak giderken bunlarin hala yatırımcıyı bezdirme hareketleri taktire değer.

3.  Alıntı Originally Posted by UzmanBatirimci Yazıyı Oku
    Bu gidecekte bizde göreceğiz. Ölme eşeğim ölme
    " Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kişi kendi kararını kendisi verir. "

4.  Alıntı Originally Posted by osisa Yazıyı Oku
    Çok çıktı basmalari lazım [emoji3]

Digerleri uçarak giderken bunlarin hala yatırımcıyı bezdirme hareketleri taktire değer.
    İNŞALLAH bezdirme hareketleridir. Bezdirilme konusunda sıkıntımız yok aslında mesele neyin fiyatlandığı...

https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=SET%3ASTEEL

Şu grafiğe bakınca, korkunç!

Çin piyasayı (özellikle emlak) rahatlatmak için adım atmaya devam ediyor ama hala bir heyecan yaratmamış anlaşılan.
    Mart ayı başında büyük ekonomi toplantısı var. Umalım ki oradan büyük kararlar çıksın.

Çin' de tarihdeki en büyük faiz indirim döngüsü başlıyor
    Ve Çin, zor durumdaki emlak piyasasını ve genel olarak ekonomiyi
    desteklemek için, referans faiz oranının uygulamaya konulduğu 2019 yılından
    bu yana, en büyük faiz indirimini yaparak Beş yıllık kredi faiz oranını (LPR)
    25 baz düşürdü. Çin, beş yıllık LPR'yi en son Haziran 2023'te 10 baz puan
    düşürmüştü.
    Beş yıllık kredi faiz oranı (LPR) önceki %4,20'den 25 baz puan
    düşürülerek %3,95'e düşürülürken, bir yıllık LPR değişmeden %3,45'te kaldı.
    Çin'deki yeni ve ödenmemiş kredilerin çoğu bir yıllık LPR'ye dayalıdır; beş
    yıllık faiz ise ipoteklerin fiyatlandırılmasını etkilemektedir. Kesinti ipotek
    maliyetlerini düşürerek emlak sektörünü doğrudan etkileyecek. Şimdi
    piyasalar bu adımın; kredi verenlere, konut projelerine ve geliştiricilere daha
    fazla nakit enjeksiyonu ile takip edilip edilmeyeceğini görmeyi bekliyor.
    Çinliler bu adıma "tarihteki en büyük faiz indirimi döngüsü başladı" diyorlar.
    Asya borsaları, Çin'de beklenenden yüksek faiz indiriminin bile daha
    büyük teşvik tedbirlerinin eksikliğinden bıkmış yatırımcıları
    heyecanlandırmada başarısız olması ile (Piyasalar hala özellikle tüketimi
    hedef alan daha fazla mali destek önlemi arayışında) gerileme devam etti.

Çin' deki faiz indirimini emlak sektörü hisse fiyatları ve çelik/hammadde fiyatları ters tepki verdi. Enteresan. Sert düşüşler var.

ABD, cuma günü Rusya' ya karşı bugüne kadar ki en geniş yaptırım paketini açıklayacakmış.
    Demir çelik ve plastik için olumlu bir şey çıkabilir deniyor. Petkim şöyle bir açıklama yapmış, plastik üretim hatlarımızda büyük bir duruş var. Nedeni ise Rusya' dan gelen ucuz plastik malzemeler demiş.
    Bakalım bizim sektör etkilenecek mi..

Ayrıca GS' nin şöyle bir açıklaması var;

Goldman Sachs, Fed'in yapacağı bir faiz indiriminde fiyatları en çok etkilenecek emtialar olarak endüstriyel metalleri, özellikle bakır ve altını gösterdi. Metalleri ham petrol ve petrol ürünleri fiyatlanının takip edeceğini savundu.

Ancak Goldman Sachs, Fed faiz indiriminin doğal gaz ve tarımsal ürünlere ekonomik açıdan ciddi bir fiyat etkisi olmayacağını da öngördü.

8. Ak daki sat sat kac gundur ayri basiyor,eregl ucacak da bu koklayacak modunda

Sayfa 542/582 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •