Bu vergi işi olmasa abd ve avrupa da güzel şirketler var ama vergi işi çok can sıkıcı.
Ben yönetici olsam yurt dısı borsalardan gelen temettü gelir girişi için teşvik verirdim.Hatta temrttüyü alıp bist e sokarsan diye madde de koyar milleti teşvik ederdim.Amerika avrupa dan temettüleri bist e sokup ülkeye döviz getirmek amma güzel iş değil mi?
Gerçi o paranın çıkışını engellemek için karşı tatafa hukuk düzenlemesi hakkı da doğar devletler arası hukukta.ticaret savaşları da bu sebepten arada harlıyor.büyük ayı göl balığını avlar;)
Bir şekilde bu ülkede döviz gerirmeyi kalıcı yapmayı o dövizi öğrenmemiz gerek.
Ytd syg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Tc para burada kalsın diye dünyada eşi benzeri olmayan güzellikler yapmış bist yatırımcısına. Stopaj 10%, temettü gelirinin yarısını beyan et, muafiyet sınırının altındaysa sıfır vergi, alsata vergi yok
Bunlar bu işin havuç kısmı.
Abd nin kestiği stopajı mahsup etmenin pratikte imkansız olması da sopa kısmı işin![]()
Bizim bistimize kurban olayim.
Cok buyuk firsatlar var isi bilene tabii.
Alsat sifir vergi kiyagi dunyanin hic bir yerinde yoktur. Umarim boyle kalir.
Temettude %40 lik en yuksek dilime girilse bile yarisi vergiden muaf oldugundan efektif vergi = %20
Bu da ortalama 13 ay sonra hem de 2 taksitte.
Var mi boyle bi kiyak sizin gitmek icin can attiginiz gavur borsalarinda???
Hiii?
Var mi?
Ama gavurun kazigi datli gelir hep
Syg,
Son düzenleme : Dudu; 16-11-2022 saat: 08:04.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Gavur kazığı tatlı çünkü adamlar görece daha dürüst.
Millet buradaki pislikten yolsuzluktan bıktığı için refahı dışarıda arıyor. Kimse keyfinden araştırmıyor bu işleri
200 f/k'lı short yasağı olan hisseler var burada ne dönüyor kimse bilmiyor. Gavuristanda var mı böyle aksiyonlar? Bahsettiğim hisseyi o fiyatlardan alanlar short yasağı kalktığı gün ne hale gelecekler kimse düşünüyor mu?
Yoksa bist şu vergi yasalarına bakınca dünyada rakipsiz. Benim de portöfyün çoğunu bist hisseleri oluşturacak gibi duruyor ama işte burası Türkiye... Her gün diken üstündeyiz.
ytd
Vergi optimizasyonu için yurtiçi hisse şart. Bende ford var. Uzun vade için hepsine baktım başka bulamadım.
Gavurların güzel tarafı ülke riskini dağıtmak. Hele dalgalı deniz zamanında alıyorsan ballı lokma.
YTD değildir.
Bizim yerli bankalarda sp500 endeksine yatırım yapan fon var mı?
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Madem abd ile aranda ikili anlaşma var, şu abd nin kestiği stopajı buradan mahsup etmenin yolunu kolaylaştırsalar ve diğer her şey aynı kalsa yeter.
Neymiş buradan abd ye gidip, oradaki vergi dairesinden aldığımız belgeyi oradaki konsolosluktan onaylatacakmışız(bunun gibi bir şeydi yanlış hatırlamadıysam)
Aylardır yazıp çiziyoruz ben yaptım bunu diyen de yok kibunu gerçekten yapabilen var mı ülkede o bile belli değil
![]()
Yer İmleri