Halkın yüzde kaçı asgari ücretli orada? Acaba? Türkiye'deki ile karşılaştır istersen. Gerçekten inandım. Müslüman bir ülke olarak reisin izinde dünya lideri olduk. Oyumu verirken bu postunu da dikkate alacağım. Ancak Türkiye'de kaç kişinin asgari ücret miktarı ile yaşadığına bak istersen.
5 gündür istanbul'u geziyorum. Kendimi bir an afrikada sandım. Bazen bir şey sormak için yöneldiğim esnaf bile yabancı çıktı. Aksaray da Valide sultan camiin yanındaki giyim mağazası yabancı. Yeraltı çarşısında suriyeli mağazalar fazla. İstiklal cd. ve taksim- Şişli arasındaki ana caddede Türkçe konuşan yok gibi. Uçakta giderken ve gelirken çok sayıda çinli vardı.
Şimdi bu ülkede faiz yükselir mi ? Yükselmesin zaten. Adım başı döviz bürosu ve hepsi de kalabalık. Sn. Dudu nun ifadesiyle - TL bir illüzyon- olmuş. İzmirin kıymetini bir kez de anladım. Ulaşım 90 dk. 3 tl. Oysa İstanbulda 2,60 ilk biniş, sonra 1,85 - 1,25 diye gidiyor. Yani 4,40 dan aşağı bir yere gitmek zor. Ulaşım araçları bakımsız ve kalabalık.
Kadıköy nispeten bozulmamış.
Şunu da seyret:
https://www.youtube.com/watch?v=_AY212t4Gc8
O dediğin kadın Türkiye'deki bir asgari ücretliden daha fazla harcıyordur. Hiç kimse halinden memnun olmaz.
Fazla panikleme. Senin gibi adamlar olduğu müddetçe Tayyip ve AKP gitmez. Internetten trollük yapmana gerek yok.
Hiç birimizin umudu yok. Benim umudum bunlar olduğu müddetçe hepsi sürünsün.
Daha Euro ile kuru bile çarpmayı düşünemeyen adamsın.
Bu trol modası aynı fetö olayına döndü .Kim karşı fikirli ise fetöcü trol ..
Ha birde kripto akpli ,kripto kemalist ,kripto müslüman olayı var ..
Fransa için arkadasın yazdıkları doğru .Kardeşim o ülkenin vatandaşı eşide fransız .
Orda işi gücü olmasa bırakabilse yarın eşi ile buraya gelecekler çünkü fransa frank zamanındaki fransa değil ..
Bir ev 600 bin euro ..Araba fiyatı ile mukayese edenler yanlış yapar ..
Araba bulgaristandada ucuz ,Gürcistandada ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçenlerde Başakşehir'de bir adres arıyordum, şansıma telefonun şarjı bitti, sora sora bulurum diye düşündüm. Tabi benim unuttuğum nokta Arapça bilmediğim oldu. Kime sorsam Arapça karşılık verdi, inanın Avrupa'da bile kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Özal döneminde de benzer bir durum vardı ama o zaman daha bölgesel bir yoğunluk vardı diye hatırlıyorum. Neyse ki şimdilik Anadolu yakasında yaşıyoruz, buralar kağıt toplayıcılığı yapan Afganlar dışında pek rağbet görmüyor.
Yer İmleri