Artan

1,32 10 17:35
145,20 10 17:36
38,72 10 17:35
156,20 10 17:34
198,10 9.99 17:33
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 17:35
14,64 -9.96 17:36
28,70 -7.42 17:36
2,81 -6.64 17:36
98,20 -5.94 17:36
Azalan Hisseler

İşlem

11.284.271.891,00 17:36
8.135.131.670,64 17:36
6.029.830.944,59 17:36
5.753.855.518,45 17:36
5.471.271.299,80 17:36
Tüm Hisseler
Sayfa 552/583 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562 ... SonSon
Arama sonucu : 4658 madde; 4,409 - 4,416 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

Alıntı Originally Posted by alikkkk Yazıyı Oku
    Ak satisi unlu durduktan sonra basliyor arada ak dan alimlar da var ne kadar yogunlugu mittal yarin aksam anlariz, mittal artik stres yaptiracak kadar yuku kalmadi bu piyasa 3-4 gune bu satisi karsilar ama alanin yukari surmesi icin nedene ihtiyaci var. Gecen sene zorlu gececek sezonu on gorerek temettu ye girmediler,simdi onumuz daha iyi derse buyursun biraz temettu versin ky a az guven asilasin ciddi prestij kaybettiler
    Geçen hafta Perşembe Cuma' nın takası yarın akşam mı belli oluyor Ali bey. Pazar günleri sisteme düşüyor diye aklımda kalmıştı ama düşmemiş.

Alıntı Originally Posted by alikkkk Yazıyı Oku
    O zaman ne diye o kadar stok cekmisler anlamadim soru soran da yok,yine mali goturmek icin onden yuklenecekleri ana kadar baskilama devam belli ki
    Bu durumun nedeni aslında Abd enflasyonu ile alakalı olabilir.
    Belki hatırlarsınız, Ekim ayında Abd enflasyonunda düşüş başlayınca dünyada olumlu bir hava esmişti. Faiz indirimleri başlayacak diye heyecanlanmıştı piyasa. Metal fiyatları da yükselmişti. Firmalar hafiften stok yapmaya başlamıştı. Muhtemelen Ereğli' de hammadde alımı yaptı.

Ama 2024' e girince olumlu hava bozuldu. Abd enflasyon düşmedi, bilakis yükseldi. Önceleri, Mart ayında faiz indirimi olacağına inanılırken, artık Haziran Temmuz' a kaydı bu indirim beklentisi. Hal böyle olunca, stoklama faaliyetleri bitti. Metal fiyatları düştü, satışlar zorlaştı...vs

Anlaşılan, global piyasa 1-2 ay daha sürüncemede kalacak. Bizim seçim olayımız bitmiş olacak. Mittal satışları da bitmiş olur. Belki anti damping vergileri işleme alınır. Çin' in Mart ayında büyük devlet toplantıları var (parlamento ve politbüro)....vs

Yani Mart ayını geçince daha net bir resim görürüz belki...

2.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Fedor her zaman ne diyor (ki ben de katılıyorum) yönetim hisselerin şu dönemde gitmesini istemiyor. Bu açıdan bakın bi de toplantıda verilen imaja ..
    Olaylarda hep bir komplo teorisi arıyorum aslında.

O maden zaten bizimdi, o cevheri çıkartacaklar. Türkiye'nin cevher ihtiyacının çoğunu Ereğli karşılıyor zaten.

Ermander'in sayfasından.

“Türkiye’nin ilk ve tek demir cevheri peletleme tesisi olarak, Türkiye demir cevheri üretiminin %39’unu gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’nin demir cevheri ihtiyacının %14’sini tek başımıza karşılıyoruz.â€

Yeni cevher çıkmazsa, bir kaç yıla Türkiye'nin cevher sorunu baş göstermeye başlayacak, yani o cevherler ya çıkacak, ya da çıkacak. (2021 bir maden raporunda bu durum işlenmişti)

Ama öyle bir zamanda, öyle bir KAP attılar, ardından öyle bir basın bombardımanı yaptılar ki, çoook profesyonelce, herkes ağzı açık hayran kaldı.

Kime yaradı? 280 milyon lotu 2.30 dolarlardan satan Mittal'e...

Mittal Ereğli'nin temettü vermeyeceğini "bilerek" satışlarını yaptı... Sonraki bir yılda her gün her çıkışta hisse baskılandı, hacimli çıkışların hep acısı çıktı, sonraki günlerde geri verdi aldıklarını..

Ne hikmetse bir sene sonra yine aynı zamanlarda, aynı TL fiyattan Mittal'in kalan satışları da başladı... Bu arada belki hepsini geçen sene satmak için anlaştılar, 40TL'lerde, niye bir sene sonra aynı tarihlerde ve 1 dolar daha ucuza satıyor şimdi Mittal ve tam da yine temettü açıklaması öncesi( temettü vermeyecek muhtemelen ama zamanlama açısından)

Yani Mittal geçen sene satışları niye bitirmedi 2.26 dolardan? Sanki karşılayan dur daha satma, alım yapamam demişcesine?
    Yoksa deprem oldu dur mu satış yapma mı dendi, onlar da bu felaketi mazur görüp, 1 sene öteledi mi acaba satışı zararlarına olmasına rağmen, deprem büyük bir olaydı unutmayalım? Deprem sonrası satışı, 10-20 milyon yoktur Mittal'in!

Geçen sene mittal satarken, dikkatimi şu çekiyordu, 10 milyon AK, 10 Milyon ünlü satıyor, tamam kurumlar karşılıyordu, KY (DİĞER) de 10 milyon, 10 milyon alım yapıyordu... Ben bunların KY olacağına inanmıyorum. Tecrübeli arkadaşlar da bunu KY'nın karşılamayacağını söylemişti o zaman.

Hatta çok önemli bir detay vereyim, bir kaç ay önce, bir gün Diğer taraf 10 milyon hisse sattı, hisse %3.82 falan artmıştı sanırım o gün, en çok alan Bankoftu 7 milyon civarı. Dedim ki, garip, bu satış KY'dan değil bence. Şu ana kadar bir günde hiç bu kadar satış olmamıştı çünkü ve Mittal satışındaki durumun tersine çok benziyordu.
    Sanki orada 10 milyon lotu Diğer taraftan, sen işini gör diye yolladılar birilerine... Bu KY satışının arkası gelirse bu sefer hisse yükselir, düşerken tersi oldu çünkü demiştim, arkası gelmedi, hissede de bir yükseliş olmadı öyle...

Virman yapsalar, izlerini belli ederler ama bu şekilde sanırım hem hissenin istedikleri şekilde fiyatlanmasını sağlıyorlar hem de iz bırakmıyorlar.

Ayrıca OYAK'ın HEKTAŞ'ta neler yaptığını, hatta sn Dudu'nun "bunlara artık güvenmiyorum, hisse gidecekse zaten bunlar çoktan pozisyonlarını almışlardır, %50 gittikten sonra haberimiz olur" minvalindeki tespitini de sepete koyuyorum.. Burada >>> (https://twitter.com/gb_1919/status/1...619466/photo/1 )

Hisse 30'larda idi, OYAK bir kap attı, çarşaf çarşaf basın açıklaması yaptı. Hisse 30'dan 43 'e iki ayda %50 arttı... İsteyince oluyor muymuş? Bunları yaşadık realite bunlar....

Mesela, oyak gitse ucuz bir kredi bulsa, dünya bankası zaten milyar dolarlarca fon ayırdı Türkiye'deki proejelere, bu oyak, 20 yıl geri ödemeli bilmem kaç milyar dolar kredi bulsa, yeşil dönüşüm için ve bir KAP atsa ne olur hisse fiyatı? OYAK isterse bunu yapar, o krediyi de bulur... (https://webrazzi.com/2023/11/15/yesi...onu-kuruluyor/)

Şimdi mittal sonra hissenin kimyasını anlamaya çalışacağım her şeyden önce... Bakalım nasıl olacak..

Tabii ki tek başına bunlar yeterli değil, işlerin kötü olduğu da ortada ama defter değeri altındaki şirketi rahat bırakmadılar Öz Sermaye artışı kadar bile enflasyon fiyatlaması yaptırmadılar, bıraksalar hisseyi az çok gidecekken, söz vermişcesine aynı fiyatta 1 yıl tuttular, (ne hikmetse o fiyat Mittal'in satış fiyatı) canlı canlı izledik...

Bunlar benim paranoyakça görüşlerim. YTD. Bu görüşler, tamamen deli saçması olabilir...

11 eylül'de de en önce ABD'nin zarar gördüğünü düşünmüştük ama gerçekleri çok sonra anladık...

3. Kaan isabetli bir tahmin yapmışsın. Muhtemelen faizle ilgilidir.

İnsan elindeki hisse yükselmeyince paranoya oluşabilir. Hisse baskılanıyor...vs Geçen 2 senede bunlar çok söylendi. Ama sektör kötüydü. Bunu göz önüne almak lazım.

Bana şu anki ereğli fiyatı gayet mantıklı geliyor. Aslında Aralık ayında ereğliye giriş yaparken, Abd faiz indirimlerinin Mart' ta başlayacağı ve Çin' in yeni yılda büyük teşvik paketleri açıklayacağını düşünüyordum. Ama olmadı. Her şey ötelendi. Şimdi Haziran-Temmuz gibi faiz indirimlerinin başlaması bekleniyor.

Çelik sektöründeki şirketlerin hisseleri hafiften alınmaya başlar diyordum ama ötelendi. Global şirketlere baktım, işler acısı. Biraz hindistan iyi, diğerleri fena. Yani Ereğli' ye özel bir durum değil, sektöre bağlı.

Ereğli' yi bazen çok özel görüyoruz ama öyle değil, abartıp paranoya oluşmaması lazım. Aşağıdaki rakiplerimizin durumunu inceleyebilirsiniz;

5.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Geçen hafta Perşembe Cuma' nın takası yarın akşam mı belli oluyor Ali bey. Pazar günleri sisteme düşüyor diye aklımda kalmıştı ama düşmemiş.

Bu durumun nedeni aslında Abd enflasyonu ile alakalı olabilir.
    Belki hatırlarsınız, Ekim ayında Abd enflasyonunda düşüş başlayınca dünyada olumlu bir hava esmişti. Faiz indirimleri başlayacak diye heyecanlanmıştı piyasa. Metal fiyatları da yükselmişti. Firmalar hafiften stok yapmaya başlamıştı. Muhtemelen Ereğli' de hammadde alımı yaptı.

Ama 2024' e girince olumlu hava bozuldu. Abd enflasyon düşmedi, bilakis yükseldi. Önceleri, Mart ayında faiz indirimi olacağına inanılırken, artık Haziran Temmuz' a kaydı bu indirim beklentisi. Hal böyle olunca, stoklama faaliyetleri bitti. Metal fiyatları düştü, satışlar zorlaştı...vs

Anlaşılan, global piyasa 1-2 ay daha sürüncemede kalacak. Bizim seçim olayımız bitmiş olacak. Mittal satışları da bitmiş olur. Belki anti damping vergileri işleme alınır. Çin' in Mart ayında büyük devlet toplantıları var (parlamento ve politbüro)....vs

Yani Mart ayını geçince daha net bir resim görürüz belki...
    İki is gunu bildigim. Ak satislari ogleden sonra oldugundan aksama tam resim dokulur ak da alan-satan yerli de cok. Ama bu is bu hafta ici ama 43 de ama 47 de biter,mittal efsanesi borsanin iki senesine adini yazdirarak sona eriyor gibi. Abd verileri en gec haziran da faiz indirecek sekilde gelmeye donecektir bence, secim oncesi ellerini bu kadar daraltip sureci agir resesyon tehlikesine sokarak girmeyecektir. Haziran olmadi temmuz da potansiyeli goren piyasada onden hareketini gosterir. Ben 7200-9400 cikisindan memnun kaldim cikis yapip vadeli mevduat yerine isdmr ile sonbahara pozisyon aldim bu senaryoya inanarak. Eregl yerine isdmr tercih nedenim sigorta tazminati idi, ne olursa olsun guzel bi finansal girdi karliligin bu denli dusuk kaldigi donemde,tek hedefim mevduati yenebilmek bu surecte ki faiz indirim sureci baslarsa o zaten basli basina bir surec sonunda bakarsiniz 1 dolar temettu gazlamalari tekrar baslar eregl icin

https://www.bloomberght.com/demir-ce...askisi-2348204

Geçen hafta yüzde 9'a varan düşüş yaşayan demir cevheri, tatillerin ardından Çin çelik talebinde toparlanma umutlarının azalmasıyla birlikte Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Demir cevherinin tonu hafta başında yüzde 3'ü aşan düşüşle 116 doların altını gördü.

Bu durum Çin'de inşaatın yoğun olduğu Mart ve Nisan aylarının hızla yaklaştığı göz önüne alındığında endişe verici bir işaret olarak algılandı.

Dünyanın en büyük ikinci demir cevheri üreticisi Vale SA'nın Çin dışındaki satışlarını artırmaya çalıştığını açıklaması, madencilerin canlanma konusunda iyimser olmadıklarının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Minmetals Futures Co. bir notunda, çelik üretiminin zayıf olduğunu ve Çin'in tatilden sonra tam olarak toparlanmadığını söyledi. Fabrikaların düşük kârlılık nedeniyle üretimlerini satış hacimlerine göre belirleyebileceğini söyledi.

Çin Demir ve Çelik Birliği'nin verilerine göre, Çin'in önde gelen çelik üreticilerinin stokları Şubat ayı ortasında ay başına kıyasla yüzde 25,7 oranında arttı. Son dönemde günlük ham çelik üretimi ılımlı bir artış gösterdi.

Demir cevheri fiyatları geçen yılın ikinci yarısında Çin'in teşvik tedbirlerinin ekonomik aktiviteyi canlandıracağı umuduyla yükselmişti.

Ancak Çin'de yerel hükümetler şu ana kadar daha fazla borçlanma konusunda isteksiz veya yetersiz göründü. Bu durum Pekin'in boşluğu doldurup daha fazla borç alabileceği beklentilerini körüklüyor.

Çin çelik/emlak sektöründeki duruma hala bir çözüm beklentisi oluşmadı. Bu adamların en hızlı dönemi Mart-Nisan ama tık yok. HRC tüketim azalıyor, stoklar artıyor. Bu durum, global çelik sektörünü etkiliyor ve ülkemizi ekstra etkiliyor. Şu anti-damping gelmezse, Çin' in o şişen stokları bize akmaya devam edecek. 2023, Çin' den rekor ithalat yılıydı.

8. El gosterdik bizimkine cokmuslar sabah sabah

Sayfa 552/583 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •