Sizi çok iyi niyetli gördüm,damadın istifasını bırak ana akım yerel haber kaynakları bile veremedi,puan kazandıracak bir aktivite olursa(bakın haber demiyorum) burada bir arkadaş paylaşmıştı,3 ayrı gazetede sözde köşe yazarları aynı başlıkla aynı konuyu haber yapmıştı,3-5 bağımsız medya kuruluşu dışında kimse gerçek olayları yazamıyor,onlara da yafta hazır;dıjj güçlerin kalemleri-ketocu vs..
O yüzden sosyal medyadan nefret ediyorlar,kontrolü tam anlamıyla ellerinde olmadığı için...
Fiyatlar mı yükseldi,alım gücümü düştü,işsizlik rekor mu kırdı;Kılıştar ssk yı batırdı,bunnar hep dış minnakların işi der geçersin,750 sözde tv,radyoda bunu haber diye verir...
Teknik analiz Beklentim 7,34 ün altını görmeyeceğimizi ve 7,67 nin üstünü 2-4 ay boyunca aşmayacağını her geçen gün daralan bantta hareket edebileceğimizi söylüyor. Bu arada Haftalık trend göstergesi ADX ise kasım ayından bu yana 64 ten 34 e kadar düştü. ADX bu dönemde 15 li sevilere kadar gerileyebilir.
Özetle Bu süre zarfında ortalamaların iyice birbirine yapışıp fake sinyaller üreteceği ve bollinger bandın iyice daralacağı trendin olmadığı yatay bir piyasa bekliyorum
****Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yatırım tavsiyesi değildir.******
Son düzenleme : vivatrader; 20-01-2021 saat: 12:50.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Bir de alçalan takoz görüyorum ama oranın alt seviyesini ancak sürpriz bir faiz artışı olursa görebiliriz. Ona da zaten reis sıcak bakmıyorum dedi... Yüksek bir Faiz artışı olursa ki ben düşünmüyorum böyle bir sürpriz durumda bile 7 nin altını görmeyeceğimizi düşünüyorum. Zaten 7 ocak günü burası dip demiştim o günkü seviyenin altı çooook zor bence.. Olsa da bütün mahalle bu durumu alım fırsatı olarak değerlendirecektir ve çok kısa süreli olacaktır diye düşünüyorum Neyse benim teknik projeksiyonum bu şekilde...
****Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yatırım tavsiyesi değildir.******
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
usdbrl ve usdrub beklentilerine bakarsak goldman doların zayıflamasını bekliyor.
rezervi olmayan yaptırımlarla boğuşan bi ülkeyi bağlar mı?
sanmıyorum.
Trump won't hand Biden the nuclear football. Here's how the handoff will happen.
https://www.yahoo.com/news/trump-won...024956182.html
Kolaylık için google çevirisini de ekledim:
Çarşamba günü yemin ettiğinde, Başkan seçilen Joe Biden, ülkenin devasa nükleer cephaneliğine komuta etmek ve kontrol etmek için her zaman başkanın yanında bulunan, garip şekilli 45 kiloluk bir evrak çantası olan nükleer "futbolu" alacak.
"Futbol" u taşıyan bir askeri yardımcı, fiziksel olarak başkana yakın ve iyi prova edilmiş komuta ve kontrol koreografisini yapmaya hazır.
Smithsonian Magazine, resmi olarak "başkanın acil durum çantası" olarak adlandırıldığını ve "siyah deri ile kaplı sağlam bir alüminyum çerçeve" etrafında inşa edildiğini bildirdi. Ancak dergi, filmlerin aksine, nükleer savaş başlatmak için büyük bir kırmızı düğmeye sahip olmadığını belirtti.
Ancak ilk kez, giden başkan Donald Trump, siyah deri çantayı gelecek başkana teslim etmeyecek. Tipik olarak devir, ABD Başkenti'ndeki açılış töreninde gerçekleşir.
Trump, Biden yemin ettiğinde Florida'da olmayı planladığı için, devir farklı şekilde gerçekleşecek. Nükleer çağda ilk kez, oturan bir başkan, halefinin göreve başlama törenine katılmamış olacak.
ABD'li bir yetkili, bir askeri yardımcının futbol toplarından biriyle Florida'ya giden Trump'a eşlik edeceğini ve Trump'ın Çarşamba günü 11: 59: 59'a kadar nükleer saldırı başlatma yetkisini elinde tutacağını söyledi. Trump'ın fiziksel olarak Washington dışında olması, fırlatma yetkisini veya futbola erişimini öğlene kadar etkilemeyecek. (Bir başkanın seyahat ederken askeri saldırı başlatmasına izin veren birden fazla futbol topu vardır.)
etkili, ikinci bir nükleer futbolu olan başka bir askeri yardımcının, yemin edildikten sonra yetkiyi Biden'a devredeceğini ve Trump'ın askeri yardımcısının futbolu Washington'a geri getireceğini söyledi.
Biden için futbol Çarşamba günü öğle saatlerinde eline geçecek.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Acaba pandemi tamamen bitince u parayı geri çekerler mi?
Dolar arzındaki artışta 150 yılın zirvesi görüldü
ABD'de pandemide duran ekonomiyi canlandırmak için başlatılan parasal genişleme, 150 yılın rekorunu getirdi. Para arzının yüzde 25 arttığına dikkat çeken Pennsylvania Üniversitesi’nden finans profesörü Jeremy Siegel, enflasyon uyarısı yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...ruldu-6219439/
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri