Originally Posted by
umtbra
Yakam beyaz ama aldığım maaş asgarinin bir tık üstü. Şu anda aylık hisse alabileceğim miktar 200 TL. Yaş 35. Amacım 50 yaşında emekli olabilmek. En azından yıllık 12 asgari ücret kadar temettü alabilmek.
Önümde 15 sene var. Aylık 200 Tl ile bu amaca ulaşabilirmiyim bilmiyorum. İlk alımımı yaptım. Asels, petkm ve soda. İlk olarak portföyü büyütmek gerektiği için prim yapabilecek hisselere yöneldiğimi sanıyorum. Belli bir büyüklüğe ulaşınca düzenli temettü hisselerine yöneleceğim.
Maaş şartlarım bu şekilde devam ettiği sürece alımlarımı her yıl enflasyon oranında revize edeceğim. Daha fazlası imkansız malesef.
Sizlere sormak istediğim şu; Bu şartlar altında amacıma ulaşabilirmiyim yoksa hayalmi görüyorum?
Teşekkürler. Saygılar, sevgiler.

Originally Posted by
Spartan
Merhaba,
Kolay gelsin ve başarılar dilerim. Aylık 200 lira yatiriminiza yıllık 10% temettü alsanız ve temettüleri de yatırıma yonlendirirseniz, 15 yıl sonunda yaklaşık aylık 600lira elde edebilirsiniz. Aylık 2200 akar için yıllık 17% temettü elde edebiliyor olmanız lazım.
Bu hesapta hisse temettüleri üzerindeki reel CAGR dahil değil. Bunun pozitif olmasını sağlayacak hisseler bulabilmeniz umuduyla başarılar dilerim.
Saygılarımla
Reel CAGR oranı pozitif olacak hisseleri bulduğunuz anda varsayımları ile birlikte incelemek üzere yazmanız dileğiyle...
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri