Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 565/940 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 4,513 - 4,520 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Yapılan son karalama Üstadın beğenisine mazhar olduğundan bu köşeye kopyalanmıştır.

Haftalık Değerlendirme 19/10

BIST 2 haftadır geleneksel hale getirdiği Cuma çıkışını dün de sürdürdü ve % 3.7 yükseldi. Gelirken Üstad T/A in web sayfasına uğradım ve yanımda Gann yöntemiyle çalışan BIST grafiğini getirdim. Bakıldığında günlüklerde trend değişikliği izleniyor.

Dünkü % 4'e yakın yükseliş BIST in önceki hafta seviyesini geçmesine yeterli olmadı ve haftalık kapanış 600 puan aşağıdan gerçekleşti. Günlükler yukarı, haftalıklar aşağı gidiyor. Yani bir uyumsuzluk söz konusu. Durum haftalık grafikte daha net görünüyor.

Resmin bütününü görmek için biraz geri çekilip aylık grafiklere baktığımızda ise endeksin yıl başından bu yana 90-105 bin bandında gidip geldiği yani yatay bir seyir izlediği anlaşılıyor.

Bu zıtlıklar arasında doğru yolu nasıl bulacağımıza gelirsek:

Elbette önce piyasanın bize sunduğu fırsatları zamanında değerlendirmemiz gerek. Bunu yaparken enine-boyuna bir durum tespiti yapmamız şart. 3U formülünü uygulayıp uygun zamanda, uygun fiyattan, uygun hisseyi almamız; haftalık-günlük uyumunu gözetmemiz lazım.

Yakın gelecekteki ihtimallere göz atarsak:

Cuma günü endeks soluksuz yükselmedi. Sabah açıldığı yer neresiyse akşam oradan kapandı. Yükselişi sindirmek için Pazartesi-Salı bir miktar geri çekilme olursa paniklememek lazım.

Önümüzdeki Perşembe Merkez Bankası yeni bir faiz indirimi yapacak olursa endeks banka hisselerinin öncülüğünde aylık zirveye doğru yürüyüşe geçebilir. Diğer hisseler bu yürüyüşe katılır, yükselişten payına düşeni alır mı ondan pek emin değilim.

Sonuç olarak madem yatay bir piyasadayız o zaman yapılacak en güzel şey fiyatlar yükselince satıp biraz soluklanmak, düştüğünde uygun yerden tekrar pozisyon açıp beklemek. Folun üzerine oturan tavuğa özenirsek ayağımıza gelen fırsatları geri çevirmiş oluruz.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Üstada Gann Hi-Lo metodunun çalışma yöntemini sordum. İşe yarar umuduyla aldığım cevabı aşağıya kopyaladım.

"Burada birbiri içine girmiş birden fazla Sistem var. GANN Hi-Lo bunlardan sadece birisi ve grafik üzerinde bunu görebiliyoruz.

Diğer bir sistem ise Swing Analiz temelli fakat kodlaması farklı bir çalışma. bu da Mor-Turkuaz kanalını oluşturuyor.

Diğer Sistemler ise "tecrübe ile elde ettiğim bazı bilgilerin ortaya çıkan duruma otomatik müdahalesi" diyelim.

İşte o nedenledir ki, sistemi anlamaya çalışanlar tam olarak anlayamıyor. Çünkü hiç beklenmedik bir yerde Trend değişimi işareti veriyor...

Kırmızı ve Turuncu olayı ise:

Turuncular, tetiklemeyi işaret ediyor. Trend devam ederken veya ters yöne döndüğünde ilk sinyal veya sinyal tekrar tetiklendiğinde oluşuyor.

Kırmızılar ise düşüş yönlü devam anlamına geliyor...

Özetle: Turuncu tetik, Kırmızı devam anlamı taşır...

4 mum değil de, Swing temelli bir hesaplamanın sonucu Dirençleri ve Destekleri hesaplayıp, bunların sürekliliğini sağlayarak bir kanal oluşturuluyor. Bu kanallar kırılımı ile nihâî tetik (onay) gelmiş oluyor. Fakat bu onay gelmeden de sistem içeriğinden başka tetikler de geliyor.

İşin can alıcı yönlerinden birisi de; Tetik çok yönden gelebiliyor. Bu bir ön uyarı sistemi gibidir. Burada pozisyon alınabilir ama eğer işi garantili yapmak isteyenler hemen açılışta almak yerine başka şartlara da bakarlarsa daha isabetli işlem yapmış olurlar.

Örneğin, ertesi günün işlemlerinin kapanıştan yukarıda (AL için) devam etmesi ve altına düşmemesi gibi. Veya diğer göstergelerin durumları gibi. Platformda görünmese de sitedeki grafiklerde yukarıdaki Osilatör bize bu imkanı sağlıyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Üstadım;

Platform üzerinden tüm hisse senedi grafiklerine erişilebilirken sitede sadece Ulusal Pazar hisselerinin grafikleri yer alıyor. Yeni Pazar düzenlemesine göre arada 30 hisselik bir fark bulunuyor. Sağlığınızı tehlikeye atmadan kısa sürede bu noksanlığı gidereceğiniz ümidiyle kolaylıklar diliyorum.

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Üstadım;

Platform üzerinden tüm hisse senedi grafiklerine erişilebilirken sitede sadece Ulusal Pazar hisselerinin grafikleri yer alıyor. Yeni Pazar düzenlemesine göre arada 30 hisselik bir fark bulunuyor. Sağlığınızı tehlikeye atmadan kısa sürede bu noksanlığı gidereceğiniz ümidiyle kolaylıklar diliyorum.
    Elinize sağlık Üstadım...

En son görüşmemizden bu yana bu konu hep aklımda ama bir türlü fırsat bulamadım!

İnşaAllah en kısa zamanda tüm hisseleri siteye de ekleyeceğim...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku

En son görüşmemizden bu yana bu konu hep aklımda ama bir türlü fırsat bulamadım!

Merak etmeyin Üstadım unutmanıza fırsat vermem. Sık sık hatırlatırım.

Çok memnun olurum Üstadım...

İnşaAllah dua edin de tez zamanda ekleme imkanı bulayım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Çok memnun olurum Üstadım...

İnşaAllah dua edin de tez zamanda ekleme imkanı bulayım...
    Üstadım her zaman sağlığınıza duacıyım. Ancak işler yapılmak için benim avuçlarıma değil sizin elinize bakıyor.

Bilirsiniz benimle sohbet-muhabbet insanı yoruyor. Mekanı cennet olsun rahmetli ağabeyim "Sarıca arı gibisin, insanların huzurunu kaçırmak için iğneni hep hazırda tutuyorsun" derdi. Ama takdir edersiniz ki insanoğlu da rahatsız olmadıkça harekete geçmiyor.

Üstadım;

Üstadım, nihayet az önce eksikleri tamamlamayı başardım...

Tam 66 tane eksik hisse ve 3 tane fazla hisse buldum ve ekledim. Zor olan kısım bu eksikleri veya fazlalıkları tespit etmek idi. Tek tek kontrol edip 66 farkı buldum. Gözümden kaçan olmuş olabilir. Eğer varsa bildirirseniz gerekli düzenlemeyi hemen yaparım. Artık bu aşamadan sonra ekleme o kadar zor olmayacaktır...

Şu an için sitede fazladan parite ve endeksler gibi fazlalıklar var. Fakat Platform 'da henüz bunlar yok. Onları ekleyebilmek için kodlama işine tekrar dönmem gerekiyor. O iş için sanırım biraz daha zaman var...

Siteyi güncellemeye başladım. WM Tablolar güncel ve grafikleri de siteye yüklüyorum. Birazdan tamamlanır...

Sayfa 565/940 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •